Pazarlar'da Hasar Tespit Komisyonu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Pazarlar'da Hasar Tespit Komisyonu Toplantısı Yapıldı

Pazarlar\'da Hasar Tespit Komisyonu Toplantısı Yapıldı

Pazarlar Kaymakamı İshak Çınar başkanlığında toplanan İlçe Hasar Tespit Komisyonu, 120 üreticinin borçlarının ertelenmesi kararını aldı.

01.10.2013 13:43  Güncelleme: 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Pazarlar İlçe Kaymakamı İshak Çınar başkanlığında toplanan İlçe Hasar Tespit Komisyonu, 120 üreticinin borçlarının ertelenmesi kararını aldı.

Kaymakamlık makamında yapılan toplantıya, İlçe Kaymakamı İshak Çınar ile komisyon üyeleri, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İlkay Çetin, Malmüdürü Ferit Süngü, Tekniker Besim Akçin, 1537 Sayılı Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Muhammed Yıldız, Ziraat Odası Başkanı Kamil Ünal, köy ve mahalle muhtarları katıldı. Toplantıda, 01 Ocak 2013 tarihinden 23 Ağustos 2013 tarihine kadar Türkiye' de meydana gelen yangın, aşırı sıcak zararı, samyeli, çığ, heyelan, taban suyu yükselmesi, sel-su baskını, fırtına, aşırı yağış, aşırı kar yağışı, dolu, don, kuraklık, yıldırım düşmesi ve hortum afetlerine maruz kalan ve bu afetler sebebiyle ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları zarar gören Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı gerçek veya tüzel kişi üreticilerin Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan düşük faizli kredilerinin 1 yıl süre ile ertelenmesi kararnamesi ele alındı. Borç ertelemelerinden yararlandırılmak üzere İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne müracaatta bulunan 120 üreticinin borçlarının ertelenmesi kararının alındığı bildirildi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pazarlar'da Hasar Tespit Komisyonu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement