Pdr Hedefe Doğru İnsan" Sempozyumu - Son Dakika
Güncel

Pdr Hedefe Doğru İnsan" Sempozyumu

Canik Belediyesi tarafından psikolojik danışma ve rehberlik (PDR) konusunda düzenlenen "PDR Hedefe Doğru İnsan" Sempozyumu başladı.

05.05.2016 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Canik Belediyesi tarafından psikolojik danışma ve rehberlik (PDR) konusunda düzenlenen "PDR Hedefe Doğru İnsan" Sempozyumu başladı.

Canik Kültür Merkezi'nde yapılan sempozyuma Türkiye ve yurt dışından yaklaşık 150 akademisyen katıldı.

Sempozyumun Genel Koordinatörü Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kurtman Ersanlı, açılış konuşmasında insanın sorumluluklarının bilinciyle, hedefleri doğrultusunda kendini sürekli geliştirmesi gerektiğini söyledi.

Modern insanın en büyük sorununun anlam iradesinin engellenmesi olduğunu ifade eden Ersanlı, "Anlam, insanın varoluşunun özünü ifade etmektedir. En umutsuz durumlarda bile kaderin acı yüzüyle karşı karşıya gelen insan yaşadığı trajediyi yenerek zafere dönüştürme gücüne sahiptir. Bu dünyada varoluş nedenlerimizi doğru belirleyemediğimiz zaman iç huzuru yakalayamayız." diye konuştu.

Belediye Başkanı Genç ise bugüne kadar şehre ve insanlığa katkıda bulunacak pek çok çalışmaya imza attıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Hayatımızın her alanında karşımıza çıkan, hemen hemen her çalışma grubunda ihtiyaç duyulan psikolojik danışma ve rehberlik konusunda sempozyum yaparak akademisyenleri ve PDR çalışanlarını buluşturduk. Bu sempozyumun hem bu meslek çalışanlarına, hem de insan yaşamına katkıda bulunacağına inanıyoruz." dedi.

Üç gün sürecek sempozyum sonunda akademisyenler tarafından sunulan bildiriler kitaplaştırılacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pdr Hedefe Doğru İnsan' Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement