Pdr Mezunlarından MEB Önünde Eylem - Son Dakika
Güncel

Pdr Mezunlarından MEB Önünde Eylem

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği (PDR) üyeleri Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Yönetmelik taslağını Milli Eğitim Bakanlığı önünde protesto etti.

07.05.2014 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği (PDR) üyeleri Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Yönetmelik taslağını Milli Eğitim Bakanlığı önünde protesto etti.

Dernek üyesi bir grup ile bazı sendikaların temsilcileri Milli Eğitim Bakanlığı önünde toplanarak, sloganlar attı.

Grup adına açıklamayı yapan Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Filiz Bilge, üniversitelerin psikolojik danışma ve rehberlik bölümlerine ilk yüzdelik dilimlerle öğrenci alındığını belirterek, mezunların başta MEB olmak üzere birçok bakanlıkta istihdam edildiğini anlattı.

Meslektaşlarının okullarda verdiği önemli hizmetlere rağmen unvan sorunlarının bir türlü çözülmediğini işaret eden Bilge, MEB'in 20 Şubat'a kadar bu bölüm mezunlarını rehber öğretmen olarak istihdam ettiğini ancak bu tarihten sonra alan adlarını rehberlik olarak değiştirdiğini ifade etti.

Okullarda çalışan mezunların fiili olarak öğretmenlik yapmamalarına rağmen yıllarca rehber öğretmen unvanıyla kimlik karmaşası içinde çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran Bilge, iş ile unvan arasındaki uyuşmazlığı gidermek konusunda yaptıkların tüm girişimlerin sonuçsuz kaldığını savundu.

MEB'in psikolojik danışma ve rehberlik alan adı değişikliğinden sonra rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri yönetmeliği ile özel eğitim hizmetlerini birleştirdiğini anlatan Bilge, özel eğitim ve rehberlik hizmetleri adında yeni bir yönetmelik taslağı yayımlandığını hatırlattı.

Yönetmeliğe ilişkin görüşlerini MEB ile paylaştıklarını kaydeden Bilge, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Psikolojik danışma ve rehberlik hizmetleri ile özel eğitim hizmetleri ayrı iki disiplin ve çalışma alanıdır. Bundan dolayı yönetmelikleri de ayrı olmalıdır.

Psikolojik danışma ve rehberlik, özel eğitim hizmetlerinin içinde yürütülecek bir hizmet alanı değildir. Bu nedenle yönetmelikleri de ayrı olmalıdır. Psikolojik danışma ve rehberlik hizmetleri tüm öğrencilere açık bir hizmet alanıdır oysa özel eğitim sadece özel eğitim gerektiren öğrencilere yönelik bir hizmet alanıdır. Bu nedenle yönetmelikleri de ayrı olmalıdır. Psikolojik danışma ve rehberlik hizmetleri çok kapsamlı ve süreklilik arz eden bir hizmet alanıdır. Bu nedenle kendi yönetmeliği olmalıdır."

Bilge, açıklamanın ardından, yönetmelikle ilgili Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürünün kendisini aradığını ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın konuyla ilgili bir çalıştay yapılması önerisini ilettiğini aktardı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pdr Mezunlarından MEB Önünde Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement