Pedallar, Otomobilsiz Çaycuma İçin Döndü - Son Dakika
Güncel

Pedallar, Otomobilsiz Çaycuma İçin Döndü

Pedallar, Otomobilsiz Çaycuma İçin Döndü

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde pedallar "otomobilsiz Çaycuma" için döndü.

21.09.2018 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde pedallar "otomobilsiz Çaycuma" için döndü.

Çaycuma Belediyesi, Çaycuma Kent Konseyi ve Çaycuma Bisiklet Topluluğu işbirliğinde "Avrupa Hareketlilik Haftası ve Otomobilsiz Kent Günü" kapsamında bisiklet turu düzenledi.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Çaycuma Kent Konseyi Başkanı Berna Çimsalan Özyurt'un da hazır bulunduğu etkinlik öncesinde belediye binası önünde bir açıklama yapan Çaycuma Kent Konseyi Bisiklet Grubu Başkanı Nurdan Candan, "Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sanayi ve teknolojinin hızla gelişmesi, plansız ve çarpık şehirleşme, hızlı nüfus artışı ve zaten sınırlı olan doğal kaynakların aşırı ve bilinçsizce tüketilmesi çevre sorunlarının artmasına neden oluyor. Son yıllarda daha da büyüyen bu sorun nedeniyle doğal ve ekolojik denge tümden bozulurken alışık olmadığımız iklim olayları yaşanıyor. Ani sağanak yağışlar, fırtınalar doğal felaketlere neden oluyor, günlerce sönmeyen orman yangınları meydana geliyor. Çevre kirliliği gerek havanın, gerekse suyun taşınabilir olması nedeniyle sınır tanımaz özellik taşıyor. Bu da ortaya küresel bir sorunun çıkmasını sağlıyor. Özellikle küresel ısınma ve iklim değişikliği tüm dünyada olumsuz etkilerini çok yakıcı bir şekilde hissettiriyor. 1999 yılından bu yana Avrupa ülkelerinin birçok şehrinde, 2001 yılından bu yana ise Türkiye'de bu konularda kamuoyu duyarlılığını artırmak, otomobil kullanımının azalması için farkındalık oluşturmak ve halkın etkin katılımını sağlamak amacıyla 'Avrupa Hareketlilik Haftası ve Otomobilsiz Kent Günü' yapılıyor. 16-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen hafta çerçevesinde, dünyanın dört bir köşesinde çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bu turu bu kapsamda planlamış bulunmaktayız. Çaycuma'da yaşayan herkese, özel araçlardan ziyade toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri, yakın mesafelere araçsız olarak gitmeleri veya bisiklet kullanmaları çağrısı yapıyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından kadın-erkek, her yaştan gönüllü vatandaşların katıldığı bisiklet turu renkli görüntülere sahne olurken, etkinlik Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayıp Yalı Caddesi'nde sona erdi. Yaklaşık 3 kilometre pedal çeviren bisikletliler, Köprübaşı mevkiindeki "Çaycuma" armasının yanında toplu halde hatıra fotoğrafı çektirdi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Pedallar, Otomobilsiz Çaycuma İçin Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.


Advertisement