Pefhem 35. Yılını Kutladı - Son Dakika
Güncel

Pefhem 35. Yılını Kutladı

Pefhem 35. Yılını Kutladı

Pefhem'in '35. Yıl Kuruluş Etkinlikleri' Kızılay Gençlik Kampı'nda Yapıldı.

24.05.2011 23:54  Güncelleme: 23:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PEFHEM'in '35. Yıl Kuruluş Etkinlikleri' Kızılay Gençlik Kampı'nda yapıldı. Törene Belediye Başkanı Kenan Şahin ve PEFHEM Dernek Başkanı Serdar Özalkak da katıldı. Etkinlik, PEFHEM halk oyunları ekiplerinin koreografi dolu oyunları ile başlarken, Halk Müziği Korosunun birbirinden güzel türküleriyle süslediği performansı yoğun alkış aldı.

Ardından Sanat Müziği Korosu eşliğinde sahne alan Türk Sanat Müziğinin assolistlerinden Melahat Gülses, Pendiklilere sanat müziğinin seçme klasiklerinden şarkılar seslendirdi. Yaklaşık üç saat süren sahne temposu ile dikkat çeken Melahat Gülses, izleyicilerine nostalji dolu anlar yaşattı.

Başkan Şahin PEFHEM'i tebrik etti

Konserleri vatandaşlarla birlikte izleyen Belediye Başkanı Kenan Şahin, sanatın gönül işi olduğunu ve bu anlamda PEFHEM'in başarılı sanatsal etkinlikler gerçekleştirdiğini söyledi. Pendik Belediyesinin STK'lara destek noktasında her zaman hazır olduğunu hatırlatan Şahin; "Türk Sanat Musikisi için ne yapsak azdır.

PEFHEM'in de bu noktada önemli çalışmaları var. İmkânlarımız dâhilinde PEFHEM'in çalışmalarına destek vermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu. 1976 yılında bir folklör grubu tarafından kurulan Pendik'in ilk kültür ve sanat kuruluşlarından PEFHEM(Pendik Folklör Halk Eğitim Merkezi)', bugün halk oyunları yanında Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, biçki, dikiş, nakış, el sanatları, dekoratif resim, İngilizce ve Muhasebe kursları da veriyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Pefhem 35. Yılını Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement