Pegasus ile Yükseklere Uçuş Sergisi, Çocukları Uçmanın Gizemlidünyasıyla Buluşturacak - Son Dakika
Güncel

Pegasus ile Yükseklere Uçuş Sergisi, Çocukları Uçmanın Gizemlidünyasıyla Buluşturacak

Pegasus ile Yükseklere Uçuş Sergisi, Çocukları Uçmanın Gizemlidünyasıyla Buluşturacak

Çağdaş, Mustafa Kemal Merkezi'nde açıldı.

30.03.2012 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pegasus Hava Yolları ana sponsorluğunda, Beşiktaş Belediyesi'nin desteği ile Viyana ZOOM Çocuk Müzesi ve çocukistanbul işbirliğiyle gerçekleştirilen "Pegasus ile Yükseklere Uçuş" sergisi Beşiktaş

Çağdaş, Mustafa Kemal Merkezi'nde açıldı. Çocukları, mitolojiden günümüze uçmanın temel dinamikleriyle tanışmayı hedefleyen sergi, 30 Haziran 2012 tarihine kadar açık kalacak.

Türkiye'nin ilk çocuk müzesi sergisi olan 'Pegasus ile Yükseklere Uçuş' sergisinin açılışına, Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, serginin küratörü Viyana ZOOM Çocuk Müzesi Direktörü Dr. Elisabeth Menasse-Wiesbauer ve çocukistanbul kurucuları, Şair Mehmet Emin

Yurdakul İlköğretim Okulu 2'nci sınıf öğrencileri ve Pegasus Ailesi çocukları katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, şunları söyledi:

"Pegasus Hava Yolları olarak çocuklara büyük önem verdiklerini belirterek, açılışa katılan Şair Mehmet Emin Yurdakul İlköğretim Okulu öğrencilerini 23 Nisan'da Pegasus Hava Yolları sponsorluğunda, Anıtkabir'e götürecekleri müjdesini verdi.

Sabancı, "En değerli varlığımız çocuklarımız... Çocuklarımız için yaşıyor, onlar için güvenli bir gelecek yaratmaya çalışıyoruz.

Misafirleriyle birlikte büyüyen Pegasus Hava Yolları olarak, tarifeli uçuşlara başlamamızın 7'nci yılında, yine yepyeni bir ilke imza atıyoruz. Türkiye'de havacılığı değiştiren havayolu olma misyonumuz çerçevesinde kurulduğumuz günden bu yana, kendilerine birçok yenilik sunduğumuz minik misafirlerimiz için yine bir ilki gerçekleştirerek,

onları uçmanın gizemli dünyası tanıştırmak üzere Türkiye'nin ilk çocuk müzesi sergisi olan 'Pegasus ile Yükseklere Uçuş Sergisi'nin ana sponsorluğunu üstlendik. Önümüzdeki dönemde büyük küçük tüm misafirlerimiz için ilkleri sunmaya devam edeceğiz."

Serginin küratörü Viyana ZOOM Çocuk Müzesi Direktörü Dr. Elisabeth Menasse-Wiesbauer ise şunları söyledi:

"Doğa bilimleri ile hayal dünyası ve sanat bir araya gelmeseydi bugün belki uçuyor olmayacaktık. Bu sergi çocuklara, bu bileşimin geçmişten bu yana ve ileride ne kadar

temel bir rol oynadığını gösteriyor. ZOOM olarak bu sergiyi İstanbul'da görmekten büyük heyecan ve mutluluk duyuyoruz. çocukistanbul ile işbirliği yapmak bizim için bir şans ve değerli bir birliktelik oldu."

Pegasus ile Yükseklere Uçuş sergisinin uyarlama, uygulama ve organizasyonunu gerçekleştiren çocukistanbul'un kurucu ortağı Erdoğan Kahyaoğlu da ülkemizde çocukların, dünyada 100 yıllık bir tarihi olan "Çocuk Müzeleri" ile henüz tanışmamış olduğunu hatırlatarak, "Avrupa'nın köklü ve deneyimli çocuk müzesi ZOOM ile birlikte

gerçekleştirdiğimiz bu sergi, zengin içeriği ve tümüyle interaktif yapısıyla, çocuklara dokunarak, yaparak, deneyimleyerek ve her şeyin ötesinde birlikte özgürce eğlenerek, öğrenecekleri nitelikli bir ortam sağlıyor. Bu yapısıyla bir ilk olmasının ötesinde, ileriye doğru önemli bir adım olduğu inancındayız" dedi.

Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ise kültür ve sanatla yönettikleri Beşiktaş Kenti'nde gerçekleştirilen bu sergiye destek olmaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek, çocuklar için müze kurmak için çalışma yaptıklarını belirtti.

Ünal sözlerini şöyle sürdürdü: "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızla birlikte gökyüzünü keşfedeceğimiz bu sergide buluşmak bizim için çok anlamlı. Pegasus ile Yükseklere Uçuş Sergisi'nde yer alan interaktif uygulamaların çocuklarımız kadar yetişkinlerimizin de ilgisi çekeceğine inanıyoruz. Beşiktaş Belediyesi olarak böyle

yaratıcı ve yenilikçi bir sergiye ev sahipliği yapmaktan ve destek vermekten sonsuz mutluluk duyuyoruz."

Açılış konuşmalarının ardından çocuklar, Beşiktaş Çağdaş, Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde 450 metrekarelik bir alanda kurulan "Pegasus ile Yükseklere Uçuş" sergisini gezdi. Sergide, mitolojiden günümüze uçmanın gelişimini inceleyen çocuklar, bir uçak maketi ve kontrol kulesinin içine girerek bunları inceledi. Pilot, hostes, kontrol

görevlisi ve yer görevlisi kostümleri de giyen çocuklar Süpermen ve Harry Potter kostümleri giyerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Beşiktaş Çağdaş, Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde 3 ay boyunca açık kalacak sergide rezervasyonlu hafta içi rehberli okul turları ücretsiz olacak. Sergi hafta sonları da 5 TL ücret karşılığı yine rehberli olarak gezilebilecek.

(BB) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Pegasus ile Yükseklere Uçuş Sergisi, Çocukları Uçmanın Gizemlidünyasıyla Buluşturacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Valiliği: Gökgürültülü Sağanak Yağışa Karşı Dikkatli Olunmalı
    20:29 İstanbul Valiliği: Gökgürültülü Sağanak Yağışa Karşı Dikkatli Olunmalı

    İstanbul Valiliği, bu gece saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini bildirerek, sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu. Meteorolojiye göre, İstanbul'da bu gece saatlerinden itibaren beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

  • 'Konuş, sen nerelisin' diyen DEM Partili Salğucak'a soruşturma
    20:28 'Konuş, sen nerelisin' diyen DEM Partili Salğucak'a soruşturma

    31 Mart yerel seçimlerinde oy vermek için Ömer Keçecigil Okuluna giden askeri ve polis personellerine 'Konuş, sen nerelisin?' diyen DEM Partili Süleyman Salğucak, seçim kanuna muhalefet suçundan dolayı Şırnak İl Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alındı. Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı, Salğucak hakkında 'Seçim kanununa muhalefet' ve 'Seçmenin oy kullanmasını engelleme' iddialarıyla ilgili soruşturma açtı.


Advertisement