Pegasus, 'Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı' ile Türkiye'de ilk uçuşunu gerçekleştirdi - Son Dakika
Güncel

Pegasus, 'Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı' ile Türkiye'de ilk uçuşunu gerçekleştirdi

Pegasus, \'Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı\' ile Türkiye\'de ilk uçuşunu gerçekleştirdi

Pegasus Hava Yolları, Petrol Ofisi tarafından ikmali gerçekleştirilen Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı (Sustainable Aviation Fuel – SAF) kullanımıyla ilk yurt içi uçuşunu İzmir ile İstanbul arasında gerçekleştirdi.

02.03.2022 13:40  Güncelleme: 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pegasus Hava Yolları, Petrol Ofisi tarafından ikmali gerçekleştirilen Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı (Sustainable Aviation Fuel – SAF) kullanımıyla ilk yurt içi uçuşunu İzmir ile İstanbul arasında gerçekleştirdi.

Pegasus Hava Yolları, Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı (Sustainable Aviation Fuel – SAF) kullanımıyla ilk yurt içi uçuşunu, 1 Mart 2022 Salı günü İzmir Adnan Menderes Havalimanı ile Sabiha Gökçen arasında gerçekleştirdi. Neste Corporation kaynaklı SAF yakıtı ile Petrol Ofisi'nden tedariğini yapan havayolu, mart ayı boyunca her gün İzmir'den bir yurt içi uçuşunu SAF ile gerçekleştirecek.

"HAVACILIK SEKTÖRÜ KAYNAKLI KARBON AYAK İZİNİ AZALTMAK KRİTİK BİR ÖNEME SAHİP"

Sürdürülebilir havacılığa giden yolda, havacılık sektörü kaynaklı karbon ayak izini azaltmanın kritik bir öneme sahip olduğunu ifade eden Pegasus Hava Yolları CEO'su Mehmet T. Nane, " Türkiye'nin de taraf olduğu Paris İklim Anlaşması gereği, 2030 yılına kadar karbon emisyonunun yüzde 50 azaltılması öngörülüyor. Bunu mümkün kılabilecek önemli etkenlerden biri de Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı kullanımının artırılması. 2019 yılından bu yana belirli yurt dışı uçuşlarımızı SAF ile gerçekleştiriyoruz. Bu uygulamamızı, Petrol Ofisi ile iş birliği yaparak yurt içi uçuşlarımıza da taşıdık. Pegasus Hava Yolları olarak, karbon salınımı düşük, çevreci ve sürdürülebilir kaynaklardan üretilen SAF ile ilk yurt içi uçuşumuzu gerçekleştirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz." dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

"Orta vadede filo dönüşümü ve offsetleme projeleri, uzun vadede ise yeni teknoloji uçaklar ve karbon yakalama teknolojileri alanlarında çalışmalarımızı sürdürmeyi hedefliyoruz. Desteklediğimiz IATA "2050'ye kadar Net Sıfır Karbon Emisyonu" kararı doğrultusunda sürdürülebilir havacılığı desteklemek adına var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."

PETROL OFİSİ, İLERİ TEKNOLOJİLİ ÜRÜNLERİ İLE BUGÜNÜN VE GELECEĞİN HİZMETİNDE

Petrol Ofisi'nin her alanda üstün ürün ve hizmet kalitesi ile sektörüne öncülük yaptığını vurgulayan Petrol Ofisi CEO'su Selim Şiper ise "Karada olduğu gibi denizcilik ve havacılık yakıtlarında da sürdürülebilirlik yaklaşımımızı yansıtan ileri teknolojili ürünlerimizle, bugünün ve geleceğin ihtiyaçlarına gelişmiş çözümler sunuyoruz. 2019 yılından bu yana yeni nesil Active-3 teknolojili yakıtlarımızla otomobil ve ticari araçlarda motoru temizleyen, ömrünü uzatan, daha yüksek performans ve yakıt tasarrufu ile emisyon değerlerini minimize eden yakıtlar sunuyoruz. Keza denizcilikte de küresel sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda oluşturulan IMO kriterleri kapsamında yeni nesil denizcilik yakıtı Very Low Sulfur Fuel Oil – VLSF'nin, Türkiye'de ilk ikmalini Ekim 2019'da gerçekleştirdik. Havacılık yakıtlarında da PO Air markamızla; IATA üyesiyiz ve Türkiye'de 72 havaalanında havacılık yakıtı ikmali sağlıyor, 200'ün üzerinde havayolu şirketine uluslararası standartlarda hizmet sunuyoruz. Yaygın altyapımız, yüksek SEÇ-G standartlarımız, tecrübemiz ve uzmanlığımızla havacılık sektörünü de destekliyor, 0 hata ve 0 gecikme prensibi ile yılda yaklaşık 250 bin uçağa kesintisiz hizmet veriyoruz. Bu topraklarda doğmuş ülkenin en önemli değerlerinden biri ve sektör lideri olarak, geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de Türkiye'ye katkı sağlamayı görev addediyoruz. Dolayısıyla ülkemiz havacılığının en önemli değerlerinden biri olan Pegasus Hava Yolları'nın Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı – SAF kullanımıyla gerçekleştirilen ilk yurt içi uçuşuna ikmal sağlamaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz" şeklinde konuştu.

SÜRDÜRÜLEBİLİR HAVACILIĞA GİDEN YOL

Sürdürülebilir havacılıkla ilgili şirketten yapılan yazılı açıklamada, "Jet A ve Jet A-1 yakıtının sürdürülebilir bir versiyonu ve fosil jet yakıtlarının temiz bir alternatifi olan SAF ile ilk yurt içi uçuşunu gerçekleştiren Pegasus, sürdürülebilir havacılığa giden yolda birçok çalışma gerçekleştirdi. IATA'nın "2050'ye kadar Net Sıfır Karbon Emisyonu" kararı doğrultusunda, dünyada bu taahhütte bulunan öncü hava yolu şirketleri arasında yer alan Pegasus; 2030 yılı için ara dönem hedefini de belirledi. Bütün çalışmalarını bu hedef doğrultusunda şekillendiren Pegasus, 2025'te filosunun tamamını Airbus NEO model uçaklardan oluşturma stratejisi kapsamında, yakıt tüketiminde bir önceki nesil uçaklara göre yüzde 15-17 arasında tasarruf öngörüyor. Karbon emisyonunun kaynağında azaltılmasına önem veren Pegasus; filonun gençleştirilmesi, uçaklarda ağırlık azaltma çalışmaları, rotaların optimize edilmesi gibi operasyonel tedbirlerle sürecin kaynağında emisyon azaltma çalışmaları da gerçekleştiriyor. Şeffaflık ilkesi çerçevesinde, uçuşlarından kaynaklanan emisyon göstergesini yatırımcı ilişkileri internet sitesinde Ekim 2021 itibarıyla aylık bazda paylaşmaya başlayan Pegasus; yapılan tüm bu çalışmaları, Sürdürülebilirlik (ESG) alanındaki yönetişim stratejisiyle paralel ve çıktılarına destek olacak şekilde planlıyor" bilgilerine de yer verildi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Pegasus, 'Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı' ile Türkiye'de ilk uçuşunu gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muş Valisi Avni Çakır, üs bölgesinde görev yapan güvenlik güçleriyle iftar yaptı
    21:58 Muş Valisi Avni Çakır, üs bölgesinde görev yapan güvenlik güçleriyle iftar yaptı

    Muş Valisi Avni Çakır, Şehit Jandarma Üsteğmen İsmail Moray Üs Bölgesi'nde görev yapan güvenlik güçleriyle iftar yaparak, onlara teşekkür etti. Çakır, güvenlik güçlerinin zorlu şartlarda kutsal bir görev ifa ettiğini vurgulayarak, onlara sağlık, mutluluk ve başarı dolu günler diledi.

  • Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi
    21:57 Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi

    Eğil Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen iftar programına birçok vatandaş katıldı. Programda, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri, Eğil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili, AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve sivil toplum kuruluş temsilcileri de yer aldı. İftar programı dualarla sona erdi.

  • Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor
    21:51 Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Pozantı ilçesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı'nın birlik ve beraberlik içinde hizmet etmek için gün saydığını belirtti. Çelik, muhalefeti eleştirerek, birbirlerine ağır laflar söyleyenlerin artık bir araya gelemeyeceğini ve ülkeye verebilecekleri bir şeyin olmadığını ifade etti. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in darbe açıklamalarına tepki gösteren Çelik, gençlerin demokrasi, siyaset, bilim ve teknolojiyle yan yana olması gerektiğini vurguladı.

  • Eyüpsultan'da kaçırılan T.C'nin ölümlü kaza görüntüleri ortaya çıktı
    21:46 Eyüpsultan'da kaçırılan T.C'nin ölümlü kaza görüntüleri ortaya çıktı

    İstanbul Eyüpsultan'da yaşanan ölümlü kazaya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Anne Eylem Tok'un olay yerine gitmesi ve kaçış planı yapması görüntülendi. Baba Bülent C.'nin ifadesiyle çelişen görüntüler de dikkat çekti. Polislerin T.C'nin Amerikan pasaportunu incelemesi de kameraya yansıdı. Olayın ardından Mısır'a kaçan şüphelilerin ABD'ye gittikleri tespit edilmişti.

  • Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı
    21:45 Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı

    Van'da gençlerin yoğun bulunduğu alanlarda düzenlenen operasyonlarda 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Operasyonlarda toplamda 242,96 gram esrar, 50,66 gram sentetik uyuşturucu, 14,19 gram sentetik kannabinoid, 2,81 gram eroin, 48 uyuşturucu hap ve 7 sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan 29 şüpheliden 9'u uyuşturucu ticareti yapmak/uyuşturucu madde nakletmek suçundan, 20'si ise uyuşturucu madde kullanmak suçundan işlem yapıldı.


Advertisement