Pençe Tatbikatında, Türk Yapımı Mühimmatlar Kullanılıyor - Son Dakika
Güncel

Pençe Tatbikatında, Türk Yapımı Mühimmatlar Kullanılıyor

Pençe Tatbikatında, Türk Yapımı Mühimmatlar Kullanılıyor

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in izlediği Konya 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda gerçekleşen 'Pençe-2013 Hakiki Mühimmat Atışları ve IŞIK/MAK Tatbikatı'nda, Türk yapımı mühimmatlar kullanılıyor.

28.06.2013 18:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in izlediği Konya 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda gerçekleşen 'Pençe-2013 Hakiki Mühimmat Atışları ve IŞIK/MAK Tatbikatı'nda, Türk yapımı mühimmatlar kullanılıyor.

Konya'daki 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda 21 Haziran'da başlayıp 3 Temmuz'da sona erecek olan 'Pençe-2013 Hakiki Mühimmat Atışları ve IŞIK/MAK Tatbikatı'nın Seçkin Gözlemci Günü bugün düzenlendi. Programa Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu ile Ankara'da elçilikleri bulunan 15'den fazla ülkenin ataşeleri katıldı.

Programının gündüz yapılan ilk bölümünde Türk yapımı olan insansız hava uçağı ANKA uçuruldu. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel ve beraberindekiler ANKA'nın uçuşunu izledi. Ardından çoğu Pençe tatbikatında kullanılan mühimmatların teşhir edildiği sergiyi gezdi. Orgeneral Özel, mühimmatlar hakkında subaylardan bilgi aldı, kuvvet komutanları ve bazı pilotlarla birlikte F-16 savaş uçağının önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Orgeneral Özel daha sonra İsrail yapımı 'Harpy' adı verilen insansız savunma hava aracını fırlatılmasını izledi. Ardından brifing salonuna geçip Harpy'nın hedefteki menziline nasıl gittiğini takip etti. Harpy'ye iki helikopterin eşlik ettiği belirtildi. Harpy, 1 saat 24 dakika sonra 139 kilometre ilerdeki hedefine ulaşarak etkisiz hale getirdi.

TÜRK MÜHİMMATLARI KULLANILANACAK

Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Genelkurmay Özel Kuvvet Komutanlığı unsurlarının katılımıyla gerçekleşen Pençe-2013 Hakiki Mühimmat Atışları ve IŞIK/MAK Tatbikatı'nın amacının; Muharebe Arama Kurtarma (MAK) Harekatında ihtiyaç duyulan komuta kontrol sürecini işletmek, muhabere usullerini denemek ve geliştirmek, kazazede durumuna düşme ihtimali olan pilotların harekat sahasında 'Hayatta Kalma-Kaçma Kurtulma' usullerini geliştirmek ve pilotların eğitim seviyelerini artırmak, geliştirilen yeni usul, silah ve teçhizatı denemek olduğu belirtildi.

Tatbikatta, Türk yapımı, Hassas Güdümlü Stand-Off Mühimmati (SOM), Hassas Güdüm Kiti ile Nüfuz Edici Bomba'nın (NEB) kullanıldığı bildirildi.

Seçkin Gözlemci Günü, akşamki bölümünde de aralarında Türk yapımı mühimmatlarında kullanılacağı ışıklı atış tatbikatıyla devam edecek. - Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Pençe Tatbikatında, Türk Yapımı Mühimmatlar Kullanılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement