Pencere - Son Dakika
Kültür Sanat

Pencere

Britanyalı yazar David Hare tarafından yazılan ve Haluk Bilginer tarafından çevrilen oyun atölyesi prodüksiyonu Pencere, Zorlu PSM sahnesinde sizlerle buluşacak!

20.03.2017 10:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Britanyalı yazar David Hare tarafından yazılan ve Haluk Bilginer tarafından çevrilen oyun atölyesi prodüksiyonu Pencere, Zorlu PSM sahnesinde sizlerle buluşacak!

Orijinal adı Skylight olan ve The Hours (2002) ile The Reader'ın (2008) senaryolarıyla iki Oscar adaylığı bulunan David Hare'ın kaleminden çıkan oyun, farklı dünya görüşleri olan Tom ve Kyra'nın yıllar sonra bir gece buluşup geçmişi, hayatı ve birbirlerini sorgulamalarını anlatıyor. İlk gösterimini 1995 yılında Richard Eyre rejisiyle Cottesloe Theater'da yapan Skylight, Hare ve Eyre'in yanı sıra başrolde yer alan Michael Gambon ve Lia Williams Tony Ödülü aday gösterildi. 1996 yılında Yılın En İyi Oyunu dalında Laurence Olivier Ödülü kazanan oyun, 1997 yılından bu yana Tom rolünde Bill Nighy'nin oynadığı iki ayrı prodüksiyonla seyirci karşısına çıktı. 2014'te Wyndham's Theater'da başlayan ve Stephen Daldry'nin yönettiği yeni prodüksiyonda Kyra rolünde Carey Mulligan yer alıyordu. Oyunun bu versiyonu 7 Tony Ödülü'ne aday oldu.

7 Nisan 2016'da oyun atölyesi'nde prömiyer yapan oyunda Haluk Bilginer, Esra Bezen Bilgin ve Kürşat Demir rol alıyor. Birkan Uz'un rejisiyle sahnelenen oyunun sahne tasarımı Gamze Kuş, müzikleri Çağrı Beklen, ışık tasarımı ise Kemal Yiğitcan tarafından üstleniliyor.

Orijinal Adı

Skylight

Yazan

David Hare

Çeviren

Haluk Bilginer

Yöneten

Birkan Uz

Sahne Tasarımı

Gamze Kuş

Müzik

Çağrı Beklen

Işık Tasarımı

Kemal Yiğitcan

Oynayanlar

Esra Bezen Bilgin

Haluk Bilginer

Kürşat Demir

(2 perde; ara ile birlikte 130 dakika)

Detaylar :

İl : İstanbul

İlce : Beşiktaş

Mekan : Zorlu Center PSM Drama Sahnesi

Mekan Adresi : Levazım Mah. Koru Sok. No: 2/PSM/70 Zincirlikuyu

Başlangıç Saati : 20.03.2017 20: 30: 00

Bitiş Saati : 20.03.2017 22: 30: 00

Kategori : Pencere

Tür : Sahne Sanatları

Ücretlimi? : Hayır

Kaynak: Etkinlik.io

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement