Pendik'te Asansörlere Tse Denetimi - Son Dakika
Yerel

Pendik'te Asansörlere Tse Denetimi

Pendik Belediyesi ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında imzalanan protokol ile ilçedeki asansörlerin gerçekleştirilen bakımını TSE denetleyecek.

03.01.2012 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pendik Belediyesi ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında imzalanan protokol ile ilçedeki asansörlerin gerçekleştirilen bakımını TSE denetleyecek.

Belediyeden yapılan açıklamada, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği'nde yapılan değişikliğe göre asansörlerin bakımının denetimi tarafsız bir kuruluş tarafından yapılacağı belirtilerek, ilçede asansörlerin bakımını firmaların yapacağı, bu firmaların yaptığı bakımların belli bir standarda uyumluluğunun ise TSE tarafından denetleneceği kaydedildi.

Konuyla ilgili Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin de, yeni hazırlanan yönetmelik ile asansörler konusunda ciddi bir denetim geldiğini ve artık standartlara uygun denetimlerin sağlanacağını dile getirerek, son zamanlarda asansör kazalarına çok sık rastlanıldığını hatırlattı.

TSE Başkanı Hulusi Şentürk de, TSE olarak bir çok çalışma gerçekleştirdiklerini ifade ederek, şunları dile getirdi:

"TSE olarak önümüzdeki günlerde Çin'de belgelendirme başlatacağız. Dünya çapında bir kuruluş olma yolunda hızla ilerliyoruz. Artık ülkemize bizim kurum da döviz kazandıracak."

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Pendik'te Asansörlere Tse Denetimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement