Pendik'te, Tarihi Kentler Birliği 2021 yılı Meclis Olağan 1. Toplantısı gerçekleştirildi - Son Dakika
Politika

Pendik'te, Tarihi Kentler Birliği 2021 yılı Meclis Olağan 1. Toplantısı gerçekleştirildi

- Pendik'te, Tarihi Kentler Birliği 2021 yılı Meclis Olağan 1. Toplantısı gerçekleştirildi Pendik'te gerçekleştirilen Tarihi Kentler Birliği 2021 yılı Meclis Olağan 1. Toplantısı, Türkiye'nin farklı şehirlerinden belediye başkanlarının katılımıyla gerçekleşti.

26.06.2021 17:02  Güncelleme: 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Pendik'te, Tarihi Kentler Birliği 2021 yılı Meclis Olağan 1. Toplantısı gerçekleştirildi

İSTANBUL - Pendik'te gerçekleştirilen Tarihi Kentler Birliği 2021 yılı Meclis Olağan 1. Toplantısı, Türkiye'nin farklı şehirlerinden belediye başkanlarının katılımıyla gerçekleşti. Meclis çalışmaları sonrası 'Müze Özendirme Yarışması Ödülleri' sahipleriyle buluştu.

İstanbul Pendik'te gerçekleştirilen Tarihi Kentler Birliği Meclis Olağan 1. Toplantısı Türkiye'nin dört bir yanından gelen belediye başkanları ve meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı töreninin ardından başlayan toplantıda meclis üyeleri tarafından meclis gündem maddelerine yönelik oylama yapıldı. Oylamanın ardından ÇEKÜL Akademi Koordinatörü Kibele Eren "Küresel Salgın Döneminde Müzecilikte Yeni Yaklaşımlar ve ÇEKÜL Akademi Müze Eğitimleri" adlı sunumunu gerçekleştirdi. Kibele Eren tarafından gerçekleştirilen sunumdan sonra ÇEKÜL Vakfı Anadolu Araştırmaları Koordinatörü Ahmet Onur Altun "Pandemi Koşullarında TKB Müze Özendirme Yarışmasına Bakış" adlı çalışmasını sundu.

Sunumlar sonrası kürsüye çıkan TKB Genel Sekreteri ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan genel değerlendirme konuşmasını gerçekleştirdi. Tarihi kentlerin ve müzelerin önemine de değinen Sezer Cihan'ın konuşmasının ardından Kahramanmaraş Belediye Başkanı olan ve aynı zamanda Tarihi Kentler Birliği Başkanı olan Hayrettin Güngör tarafından kapanış konuşması gerçekleştirildi. Müze Özendirme Yarışması jüri başkanı Ahmet Erdönmez'in sunuşuyla gerçekleşen ödül töreninin ardından Tarihi Kentler Birliği 2021 yılı Meclis Olağan 1. Toplantısı sona erdi.

"Şehir müzesi temasını çok önemsiyorum"

Tarihi Kentler Birliği Başkanı Hayrettin Güngör toplantının ardından, "Tarihi Kentler Birliği Mayıs Olağan Genel Kurulu'nu yaptık. Bu görevi yeniden 3 yıllığına üstlendik. Tarihi Kentler Birliği önemli bir aile. Çünkü her şehrimizin kendine özgü tarihi ve kültürel mirası var. Bunları korumak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için hepimiz gayret ediyoruz. Bizim şehirleri korumak, yaşatmak gibi çok önemli bir misyonumuz var. Bugün de şehirlerimize şehir müzeleriyle ilgili ödüller verdik. Ben şehir müzesi temasını çok önemsiyorum. Her bir şehrimizin kronolojik sıraya göre bir şehir müzesi olması lazım. Bunları oluşturarak şehirlerimizin hafızalarını yaşatmamız lazım. Diyoruz ki insan şehir, şehir insanı oluşturur. Biz bunu gerçekleştirmek üzere gayret ediyoruz. Umarım bu bilinç içerisinde belediyelerimiz şehirleri daha ileriye götürecek. Başkanlarımıza, meclis üyelerimize ve ödül alan şehirlerimize başarılar diliyor ve tebrik ediyorum." diye konuştu.

Pendik\'te, Tarihi Kentler Birliği 2021 yılı Meclis Olağan 1. Toplantısı gerçekleştirildi
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Pendik'te, Tarihi Kentler Birliği 2021 yılı Meclis Olağan 1. Toplantısı gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı analistler tarafından değerlendirildi
    06:19 İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı analistler tarafından değerlendirildi

    İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği saldırı, analistler tarafından İran lehine bir beraberlik olarak tanımlandı. İsrail'in yüksek alarm durumu ilan etmesi ve Batı'nın İsrail'e desteğini yeniden göstermesi dikkat çekti. Ancak saldırının İran'ın zayıflığını ortaya çıkardığı ve İsrail'in güç dinamiklerini tanımakta başarısız olduğu belirtildi. İsrail'in saldırılardan kazanç sağladığı ancak stratejik bir kayıp yaşadığı ifade edildi.

  • İran ve İsrail Arasındaki İlişkiler: Geçmişten Günümüze 'Örtülü Savaş'
    04:04 İran ve İsrail Arasındaki İlişkiler: Geçmişten Günümüze 'Örtülü Savaş'

    İran ile İsrail arasındaki ilişkilerin tarihi ve gerginliklerin sebepleri, İran'ın Filistin davasına destek vermesi, İsrail'in İran'a yönelik düşmanlık, İki ülke arasındaki 'örtülü savaş'ın detayları ve son gelişmeler.


Advertisement