Pentagon: Aa'nın Suriye'nin Kuzeyindeki ABD Askerlerini Gösteren Haberini Türkiye'ye Şikayet Ettik - Son Dakika
Dünya
BBC

Pentagon: Aa'nın Suriye'nin Kuzeyindeki ABD Askerlerini Gösteren Haberini Türkiye'ye Şikayet Ettik

Pentagon: Aa\'nın Suriye\'nin Kuzeyindeki ABD Askerlerini Gösteren Haberini Türkiye\'ye Şikayet Ettik

ABD Savunma Bakanlığı, AA'nın Suriye'nin kuzeyindeki ABD askeri varlığıyla ilgili bu hafta içinde yayınladığı habere tepki gösterdi.

20.07.2017 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Savunma Bakanlığı, Anadolu Ajansı'nın (AA) Suriye'nin kuzeyindeki ABD üslerinin yerlerini gösteren haberinin askerlerini tehlikeye attığını ve Türkiye'ye bu konuda şikayette bulunulduğunu açıkladı.

Pentagon Sözcüsü Eric Pahon, "Hassas askeri bilgilerin kamuoyuyla paylaşılması, Koalisyon güçlerini gereksiz bir riskle karşı karşıya bırakmakta ve IŞİD'i (Irak Şam İslam Devleti) yenmek için süregelen operasyonlarda kesintilere neden olma potansiyeli taşımaktadır" dedi ve şunları ekledi:

"Her ne kadar bu habere katkıda bulunan kaynakları bağımsız olarak tespit edemesek de bir NATO müttefikinin yetkililerinin böylesine hassas bilgileri vererek kasten güçlerimizi tehlikeye atması halinde bundan çok büyük endişe duyarız."

Pahon, ABD'nin konuyla ilgili Türkiye devletine resmen şikayette bulunduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı, Suriye'nin kuzeyindeki ABD askerlerinin ve üslerinin yeri olduğunu söylediği bir haber yayınladı. Pazartesi günü Türkçe, Salı günü de İngilizce yayınlanan haberde ABD operasyonlarının detaylarının yanı sıra bir de harita yer alıyor.

ABD, Suriye'de IŞİD'le mücadele stratejisi kapsamında, Kürt Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) silahlı kanadı Halk Savunma Birlikleri'ne (YPG) yönelik silah yardımı ve askeri danışmanlık desteği veriyor. Ancak ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde kaç askeri bulunduğu ve nerelerde konuşlu olduğuna dair bilgiler kamuyoyla paylaşılmıyor.

AA'nın haberinde, ABD'nin PYD kontrolü altındaki bölgede iki hava üssü ve sekiz adet askeri operasyonel noktaya sahip olduğu belirtiliyor.

Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Pentagon: Aa'nın Suriye'nin Kuzeyindeki ABD Askerlerini Gösteren Haberini Türkiye'ye Şikayet Ettik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solingen'de kundaklama sonucu hayatını kaybeden Türk asıllı aile için anma töreni düzenlendi
    21:43 Solingen'de kundaklama sonucu hayatını kaybeden Türk asıllı aile için anma töreni düzenlendi

    Almanya'nın Solingen kentinde yaşadıkları evin kundaklanması sonucu hayatını kaybeden Türk asıllı aile için evlerinin önünde anma töreni düzenlendi. Törene çevre sakinleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Konuşmalarda olayın aydınlatılması ve ırkçılığın lanetlenmesi istendi.

  • Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi
    21:19 Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi

    Almanya'nın Solingen kentinde çıkan yangında hayatını kaybeden Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı olan aynı aileden 4 kişi için anma töreni düzenlendi. Törene katılanlar, olayın aydınlatılmasını istedi. 1993'te aynı kentte yaşanan Solingen faciasında da 5 aile ferdinin hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

  • TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı
    21:11 TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kolombiya'nın başkenti Bogota ve Maicao kentinde düzenlenen 'Ramazan Programı' kapsamında ihtiyaç sahiplerine 400 gıda paketi ulaştırdı. Yardımlar, Bogota'daki Abou Bakr Al-Sıddık Camii, İstanbul Camii ve El Kurtubi İslami Araştırmalar Merkezi ile Maicao'daki Omar İbn Al-Jattab Camisi'ne teslim edildi ve yetkililer tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. İstanbul Camii Başkanı Carlos Sanchez, Türkiye ve TİKA'ya verdikleri destek için teşekkür etti.

  • Ordu İl Müftülüğü Üniversite Öğrencilerine İftar Programı Düzenledi
    21:07 Ordu İl Müftülüğü Üniversite Öğrencilerine İftar Programı Düzenledi

    Ordu İl Müftülüğü tarafından ildeki üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen iftar programına yaklaşık bin 500 öğrenci katıldı. Programda öğrencilere Osmanlı Devleti dönemi geleneği olan 'diş kiraları' dağıtıldı.

BBC

Advertisement