Pep Guardiola, Yakasına Taktığı Sarı Kurdele İçin 100 Bin TL Ödüyor - Son Dakika
Spor

Pep Guardiola, Yakasına Taktığı Sarı Kurdele İçin 100 Bin TL Ödüyor

Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, cezaevine atılan politikacılara destek olmak için taktığı sarı kurdeleler için her maç 100 bin TL ceza ödüyor.

13.03.2018 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester City'nin Teknik Direktörü Pep Guardiola, maçlarda yakasına taktığı sarı kurdele nedeniyle neredeyse her hafta yaklaşık 20 bin pound para cezasına çarptırılıyor.

City'nin başarılı çalıştırıcısı, geçtiğimiz sene Katalonya'da düzenlenen referandumun ardından cezaevine atılan 4 Katalan lidere destek olmak amacıyla maçlardan önce yakasına sarı kurdele takıyor.

HER MAÇ İÇİN 20 BİN POUND

Ancak İngiltere Futbol Federeasyonu politik bir mesaj taşıdığı gerekçesiyle Guardiola'ya her kurdele taktığı maç için 20 bin pound (Yaklaşık 107 bin TL) para cezası veriyor.

47 yaşındaki çalıştırıcı kurdele takmasının politik bir hareket olmadığını dile getirirken ceketine kurdele takıyor olmasının yasaklanamayacağını savunmaya devam etti.

"FEDERASYONA KATILMIYORUM"

Stoke City maçına da kurdele ile çıkan ve ilk yarıda yakasından çıkartan Guardiola, "Federasyona katılmıyorum ama onlara saygı duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Daha önce sarı kurdele konusunda iki kez resmi uyarıda bulunulan Guardiola, "Bu politika hakkında değil. Bu demokrasi hakkında. Teknik direktörlükten önce ben bir insanım" dedi.

"POLİTİKACILARIN AİLELERİNE SABIR DİLEDİ"

Başarılı çalıştırıcı ayrıca cezaevinde bulunan politikacıların ailelerine sabır dilerken bir an önce özgürlüklerine kavuşmalarını dilediğini sözlerine ekledi.

Öte yandan Manchester City taraftarları da Pep Guardiola'ya destek olmak amacıyla tribünde sarı kurdele takmaya başladı.

DAHA ÖNCE MEN CEZASI ALMIŞTI

Tecrübeli teknik adam daha önce Wigan maçına sarı kurdele ile çıktığı için İngiltere Futbol Federasyonu (FA) tarafından bir maç men cezasına çarptırıldı.

Guardiola daha önce yaptığı açıklamada, "Sarı kurdele takıyorum çünkü Katalonya'nın bağımsızlık oylamasını savunan insanlar İspanya'da hapis yatıyor. Bu hiç adil değil" demişti.

Pep Guardiola, Yakasına Taktığı Sarı Kurdele İçin 100 Bin TL Ödüyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Pep Guardiola, Yakasına Taktığı Sarı Kurdele İçin 100 Bin TL Ödüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Cemil: Parmak kadar bez parçası için 100 000 tl türkiyede PKK sempatizanları bunun kaç katı büyüklüğünde pez parçaları sallıyorlar doğru orantıda ceza kesilse acaba kaç para ceza kesilmesi gerekir .vatandaştan vergi almaya bile gerek kalmaz . 27 1 Yanıtla
  • Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı
    02:46 Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Trafik denetimlerinde 94 okul servisi, 281 motosiklet ve 7 bin 721 araç kontrol edildi. Toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı.

  • Eski Fenerbahçeli Egemen Korkmaz, İrfan Can Eğribayat'a neden vurduğunu böyle açıkladı: Dayanamadım
    23:45 Eski Fenerbahçeli Egemen Korkmaz, İrfan Can Eğribayat'a neden vurduğunu böyle açıkladı: Dayanamadım

    Fenerbahçe'de geçmişte forma giyen Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Egemen Korkmaz, maç sonrası çıkan olaylara ilişkin açıklama yaptı. Korkmaz, ''Orada Trabzonspor taraftarının yerde tekmelendiğini görünce dayanamadım. Bir taraftara kaç kişi vuruyordu, bu insanlığa sığmaz. Ben de darbe aldım ama önemli değil'' dedi.

  • Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydında adı geçen AK Partili vekilden ilk sözler
    23:05 Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydında adı geçen AK Partili vekilden ilk sözler

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarında adı geçen AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal açıklama yaptı. Yeşildal, ''Yalan olduğu şuradan belli; Hatay'da AK Parti binası yok. Konteynerde hizmet veriyoruz. Seçimi kaybedeceğini düşünenler seçimi manipüle ediyor. İki gündür bu ses kayıtları şehirde konuşuluyordu. Gökhan Zan'la da öncesinde bir temasımız olmadı. Bu iddialarla ilgili de görüşmedim.'' dedi.

  • Türkiye, Uluslararası Şampiyonlar Güreş Turnuvası'nda kadınlarda şampiyon oldu
    22:46 Türkiye, Uluslararası Şampiyonlar Güreş Turnuvası'nda kadınlarda şampiyon oldu

    Antalya'da düzenlenen Uluslararası Şampiyonlar Güreş Turnuvası'nda Türkiye, kadınlarda şampiyonluğu elde etti. Türkiye, topladığı 180 puanla takım halinde birinci oldu. Turnuva serbest stil, kadınlar ve grekoromen stildeki müsabakalarla sona erdi. Grekoromen stilde İran birinci olurken, Türkiye ikinci sırada yer aldı. Serbest stilde ise İran birinci, Türkiye ikinci oldu. Kadınlarda madalya kazanan sporcular da açıklandı.


Advertisement