Pera'da Portre ve Temsil Kavramları Mercek Altına Alınıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Pera'da Portre ve Temsil Kavramları Mercek Altına Alınıyor

Pera\'da Portre ve Temsil Kavramları Mercek Altına Alınıyor

Pera Müzesi, Bana Bak! "la Caixa" Çağdaş Sanat Koleksiyonu'ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar sergisi kapsamında düzenlediği etkinliklere bir dizi konuşmayla devam ediyor.

25.01.2018 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rahmi Öğdül, Ayşe Uslu ve Nermin Saybaşılı'nın gerçekleştireceği konuşmalar portre ve temsil kavramlarını mercek altına alırken, günümüz çağdaş sanat üretimlerine yeni bir bakış sunuyor.

Pera Müzesi'nin düzenlediği etkinliklerin ilkini akademisyen, sanat yazarı ve radyo programcısı Rahmi Öğdül'ün "Yüzün Topografyası" başlıklı konuşması oluşturuyor. Duyguların akışkan yüzeyi olarak "yüz" kavramını incelediği konuşmasında Öğdül, dünden bugüne portre kavramını farklı bir bakış açısıyla ele alıyor. Öğdül'ün "Portre bir temsil mi yoksa bir imge midir?", "Göçebelerin yüzleri ile yerleşiklerin yüzleri bir midir?", "19. yüzyılın norm ve norm dışı yüzleri nelerdir?", "Denetim toplumunda yüzsellik nedir?" sorularına yanıt aradığı konuşma, 31 Ocak Çarşamba günü, saat 18.30'da gerçekleşiyor.

Felsefe alanında çalışmalar yapan Ayşe Uslu, "Duygu ve Duygulam Ayrımı Bağlamında Yüzün Temsile Gel(emey)işi" başlıklı konuşmasında, portrenin duygu ve duygulamla olan ilişkisini tartışmaya açarak, yüzün temsili sorununa odaklanıyor. Bir temsil biçimi olarak portreyi tartışmaya açan konuşma, 15 Şubat Perşembe günü saat: 18:30'da ziyaretçileri bekliyor.

Pera Müzesi'nin sergi kapsamında düzenlediği etkinlikler, Nermin Saybaşılı'nın "Bir Beyaz Duvar, Bir Kara Delik: Yüzün Politikası" başlıklı konuşması ile son buluyor. Saybaşılı konuşmasında, kimliğin 'öteki' ile kurulan diyalogdan ve paylaşılan eylemlerden ortaya çıktığından yola çıkarak, portreyi bakışımlı bir topografyaya yerleştirmeyi öneriyor. Konuşma, 22 Şubat Perşembe günü saat: 18:30'da gerçekleşiyor.

Konuşmalar, Bana Bak! "la Caixa" Çağdaş Sanat Koleksiyonu'ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar sergi salonunda ücretsiz izlenebilir. Sergi salonunda gerçekleştirilecek etkinlik ücretsizdir. Yerler sınırlıdır, rezervasyon alınmamaktadır. Etkinlik dili Türkçe'dir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Pera'da Portre ve Temsil Kavramları Mercek Altına Alınıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement