Pera Film'de Haziran Ayında Francisco Lombardi Filmleri - Son Dakika
Güncel

Pera Film'de Haziran Ayında Francisco Lombardi Filmleri

Pera Film\'de Haziran Ayında Francisco Lombardi Filmleri

Peru'nun en önemli çağdaş yönetmenlerinden biri olan Francisco Lombardi'nin dört filmini sunuyor.

31.05.2012 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

rogram açılışı 5 Haziran Salı günü Peru Büyükelçisinin katılımıyla gerçekleşecek. 19:00'daki ikram ardından saat 20:00'de Yüzbaşı ve Kadınlar Taburu filmi gösterilecek. Bu özel gösterim herkese açık ve ücretsiz olacak.

Yönetmen Francisco Lombardi 1949'da Peru'da, Tacna'da doğdu. 1968'de Arjantin'de, Santa Fé'deki Instituto Cinematografica'ya devam etti, ancak okul ordu tarafından kapatıldı. 1969'da Peru'ya döndü ve film eğitimini tamamladı, ardından Diario Correo'da film eleştirmeni olarak çalıştı ve Hablemos de Cine dergisi için yazdı. 1974 yılında Peru'da yeni bir film yasasının kabul edilmesiyle Lombardi kendi yapım şirketi Inca Films'i kurdu. 1977'ye dek kısa filmler yaptı ve çeşitli ödüller kazandı. 1985'teki La ciudad y los perros'un ardından Pantaleon y las visitadoras, Lombardi'nin ikinci Mario Vargas Llosa uyarlamasıdır. 1985'te, Mario Vargas Llosa'nın Pantaleon y las visitadoras adlı romanından uyarladığı The Time of the Hero ile Silver Shell En İyi Yönetmen ödülünü aldı. Without Compassion adlı filmi 1994 Cannes Film Festivali'nde Un Certain Regard bölümünde gösterildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Pera Film'de Haziran Ayında Francisco Lombardi Filmleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement