Perakende Güneşi Ödülleri'nde Özel Ödül'e Layık Görüldü - Son Dakika
Güncel

Perakende Güneşi Ödülleri'nde Özel Ödül'e Layık Görüldü

Vitali Hakko Kreatif Endüstriler Kütüphanesi'ne Ödül

27.11.2015 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de ve uluslararası alanda perakende sektörünün en büyük ve en önemli etkinliklerinden biri olan Perakende Günleri kapsamında düzenlenen Perakende Güneşi Ödülleri'nde "Özel Ödül" Vitali Hakko Kreatif Endüstriler Kütüphanesi'nin oldu.

2001 yılından itibaren her yıl düzenlenen ve sektörün en önemli etkinliği olarak tüm iş dünyası tarafından büyük bir ilgiyle izlenen Perakende Günleri 2015, 25-26 Kasım tarihlerinde Uluslararası İstanbul Perakende Konferansı, İstanbul Perakende Fuarı ve Perakende Güneşi Ödül Töreni'ne evsahipliği yaptı. Perakende Günleri kapsamında düzenlenen Perakende Güneşi Ödülleri'nde "Vitali Hakko Kreatif Endüstriler Kütüphanesi" sahip olduğu özgünlük, yaratıcılık ve kalıcılık kriterleri ile "Özel Ödül"e layık görüldü.

Vakko, Vitali Hakko Kreatif Endüstriler Kütüphanesi ile bir ilke daha imza attı

Kurulduğu günden bugüne, moda ve sanatı ayrılmaz bir bütün olarak gören Vakko'nun, kurucusu Vitali Hakko'nun eğitime verdiği önemden aldığı ilhamla 2012 yılında hayata geçirdiği Vitali Hakko Kreatif Endüstriler Kütüphanesi, yaratıcı endüstrilere ilgi duyanlara yeni ufuklar açmayı hedefliyor.

Kütüphane fikrinin oluşumundan hayata geçirilmesi sürecine kadar birebir projenin içinde olan Vakko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko kütüphane ile ilgili olarak şunları söyledi: "Vitali Hakko Kreatif Endüstriler Kütüphanesi sektörünün ve Türkiye'nin bu alanda bu denli büyük bir koleksiyonla hizmet veren ilk ve tek kütüphanesi. Moda ve sanatı her zaman iç içe gördük ve modanın, sanat ve diğer yaratıcı disiplinlerle bir araya geldiği ve birbirine değer katan birçok projeye imza attık. Moda ve kreatif endüstrilerin ülkemizde gelişimi adına eğitimin çok önemli olduğuna inanıyoruz. Vitali Hakko Kreatif Endüstriler Kütüphanesi bu gelişime katkı sağlamayı hedefleyen çok özel bir proje."

Kütüphanenin kreatif endüstrilere ilgi duyan herkese açık olduğunu belirten Hakko sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye'nin en güncel ve kapsamlı sanat kütüphanesi olan Vitali Hakko Kreatif Endüstriler Kütüphanesi, bugün aralarında dünyanın en prestijli yayınevlerine ait özel edisyonlar ve kütüphaneye özel imzalı yayınların bulunduğu 15.000 kitap ve sürekli güncellenen basılı, dijital ve görsel arşiviyle, Türkiye'den ve yurtdışından ülkemizi ziyaret eden akademisyenlere, üniversite öğrencilerine, sanatçılara, sanat meraklılarına hizmet veriyor. Böylece sanatın evrensel dilinden yola çıkarak Türkiye'nin kapılarını dünyaya, dünyanın kapılarını da Türkiye'ye açıyor. Kurucumuz, sevgili babam Vitali Hakko'nun adını taşıyan kütüphanemizin sektörün en önemli buluşma noktalarından Perakende Günleri kapsamında düzenlenen Perakende Güneşi Ödülleri'nde ödüle layık görülmesi de bizim için ayrı bir mutluluk kaynağı. Kütüphanemizi ödüle layık gören herkese teşekkür ediyor, sektörün gelişimi adına eğitim, moda ve sanata yönelik böyle projelerin çoğalmasını diliyorum."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Perakende Güneşi Ödülleri'nde Özel Ödül'e Layık Görüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement