Perde Ataşehir'de Açılıyor! - Son Dakika
Güncel

Perde Ataşehir'de Açılıyor!

Dokuz yıldır aralıksız düzenlenen Ataşehir Belediyesi Tiyatro Festivali'nde bu yıl 24 günde; 13 oyun, 4 atölye, 3 söyleşi ve 2 sergi tiyatroseverlerle buluşacak.

15.03.2018 11:12  Güncelleme: 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin en kapsamlı tiyatro festivallerinden biri olan "Ataşehir Belediyesi 9. Tiyatro Festivali" başlıyor. 23 Mart-15 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek festivalde; oyunlar, atölyeler, söyleşiler ve sergiler tiyatro meraklılarını bekliyor.

19 Mart'ta yapılacak galada, festivalin onur konuğu Zihni Göktay'a ithafen belgesel gösteriminin yanı sıra "75. Yaşında İsa Çelik'in Objektifinden Tiyatro Dünyası" Sergisi ve açılış konseri gerçekleştirilecek.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türk tiyatrosunun değerli isimlerini tiyatroseverlerle buluşturacak festivalde, oyunların biletleri ücretsiz olarak "Bir Kitap, Bir Bilet" kampanyası kapsamında dağıtılacak. Bilet bedeli olarak bağışlanan kitaplarla, Anadolu'daki ihtiyaç sahibi okullara ve "Bu Takside Kitap Var" kampanyasına destek olunacak.

Festival kapsamında onlarca tiyatro oyuncusuyla Ataşehir, bir sanat merkezine dönüşürken; Müjdat Gezen, Rıza Kocaoğlu, Emre Altuğ, Bülent Çolak, İlker Ayrık, Şevket Çoruh, Murat Akkoyunlu, Sarp Aydınoğlu, Serkan Keskin Ataşehirlilerle buluşacak isimlerden bazıları…

Festivalin söyleşi bölümünde ise tiyatro duayeni Zihni Göktay, Okan Bayülgen, İlker Ayrık ve Aykut Taşkın'la sanat dolu sohbetler gerçekleştirilecek.

Festival hakkında bir açıklama yapan Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz şunları söyledi: "Ataşehir Belediyesi olarak, Türkiye'nin en kapsamlı tiyatro festivalini bir kez daha gerçekleştiriyoruz. Üniversitelerimizin tiyatro topluluklarından, Türkiye'nin tiyatro sahnelerini yaşatan, ayakta tutan, göz bebeğimiz Ankara Sanat Tiyatrosu'na, Dostlar Tiyatrosu'ndan, Müjdat Gezen Tiyatrosu ve Cumhuriyet Sahnesi'ne kadar topluluklarımız festivalimizde yer alıyor. Festivalimizi birbirinden özel söyleşiler, atölyeler ve sergilerle de destekliyoruz."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Perde Ataşehir'de Açılıyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement