Perfüzyonistler Derneği 2. Sempozyumu - Son Dakika
Sağlık

Perfüzyonistler Derneği 2. Sempozyumu

Perfüzyonistler Derneği 2. Sempozyumu

Memorial Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sönmez: "Avrupa'da en genç koroner bypass ameliyatı olan yaş grubuna sahibiz. Ülkemizde ortalama bypass ameliyatı yaşı 60 ...

16.11.2013 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memorial Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, Türkiye'deki koroner bypass ameliyatlarının Avrupa'ya göre daha genç yaşta yapıldığını belirterek, "Ülkemizde ortalama bypass ameliyatı yaşı 60-61 iken, Avusturya'da bu 68-69'dur" dedi.

Prof. Dr. Sönmez, Perfüzyonistler Derneği'nin Antalya'da düzenlediği ikinci sempozyumunda gazetecilere yaptığı açıklamada, kalp veya büyük damarlarda yapılacak müdahalelerde, uzman hekim gözetiminde kalp akciğer makinesini kullanarak, beden dışı kan dolaşımını yöneten sağlık personeli olan perfüzyonistlerin, önemli bir görev üstlendiklerine işaret etti.

Sempozyumun perfüzyonistlerin eğitimine büyük katkısı olacağını belirten Sönmez, oturumlara yurt içi ve yurt dışından uzmanların katıldığını bildirdi.

"Kalp hastalıklarından ölümde dünyada birinciyiz" diyen Sönmez, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Avrupa'da en genç koroner bypass ameliyatı olan yaş grubuna sahibiz. Ülkemizde ortalama bypass ameliyatı yaşı 60-61 iken, Avusturya'da bu 68-69'dur. Dolayısıyla Avrupa'nın en genç bypass ameliyatı olan topluluğuyuz. Bu nedenle açık kalp ameliyatlarında gerçekten çok iyi yetişmiş elemanlara ihtiyacımız var."

Dernek Başkanı Tamer Sarı da perfüzyonistlerin kalp ameliyatlarında ekibin bir parçası olduğunu söyledi. Kalp cerrahisinde perfüzyon alanındaki bilimsel gelişmelerin çok önemli olduğuna işaret eden Sarı, sempozyuma Türkiye'nin yanı sıra Kanada, ABD ve Avrupa ülkelerinden bilim insanlarının konuşmacı olarak katıldığını bildirdi.

Tamer Sarı, sempozyumda pediatrik çocuk ve yetişkin hastalarda perfüzyonistlerin rolü, vücuttaki bir takım reaksiyonları önlemek için geliştirilen yeni teknikler gibi konuların ele alınacağını ifade etti.

Sempozyum yarın sona erecek. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Perfüzyonistler Derneği 2. Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement