Perge Antik Tiyatrosu'nda Restore Çalışmaları Başlıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Perge Antik Tiyatrosu'nda Restore Çalışmaları Başlıyor

Antalya Rölöve ve Anıtlar Müdürü Cemil Karabayram, 7 bin kişilik Perge Antik Tiyatrosu'nun restorasyonu kapsamında, proje çalışmalarına yakın zamanda başlanacağını söyledi.

21.02.2018 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Rölöve ve Anıtlar Müdürü Cemil Karabayram, 7 bin kişilik Perge Antik Tiyatrosu'nun restorasyonu kapsamında, proje çalışmalarına yakın zamanda başlanacağını söyledi.

Karabayram, Antalya'nın Aksu ilçesinde bulunan antik kentteki tiyatroda gazetecilere yaptığı açıklamada, Perge Antik Kenti'nde 1980'li yıllarda Prof. Dr. Jale İnan başkanlığında kazı çalışmaları başlatıldığını, bulunan tarihi eserlerin korumaya alındığını söyledi.

2018'in "Perge Yılı" ilan edildiğini aktaran Karabayram, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un Antalya'yı, Perge Antik Kenti'ni ziyaretlerinde antik tiyatronun gündeme geldiğini dile getirdi.

Antik tiyatronun kendi öz malzemelerinin yerinde olduğuna dikkati çeken Karabayram, şunları kaydetti:

"Sayın Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt'un ve Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun talimatları doğrultusunda, bu hafta ödenek sorunu çözüldü. Perge Antik Tiyatrosu'nun proje çalışmalarına başlanıyor. Bu çok ciddi bir gelişme çünkü burası bugüne kadar ele alınmamıştı. Daha önce Perge Tiyatrosu, belli güvenlik gerekçeleriyle turizme de kapalıydı. Yapılan ön değerlendirme ve çalışmalarla belli güvenlik koridoru, şeridi çekilerek şu anda Perge'yi yerli ve yabancı turistlerimiz ziyaret edebilmektedirler. Antalya için de önemli bir yer olan Perge Tiyatrosu'nun uygulama faaliyetlerinin de projelerin bitmesinin akabinde önümüzdeki yıllarda başlaması planlanıyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla Perge, o ihtişamlı görünümüne kavuşacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Perge Antik Tiyatrosu'nda Restore Çalışmaları Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement