Pertevniyal'dan Dünya Kampüs Rekoru - Son Dakika
Güncel

Pertevniyal'dan Dünya Kampüs Rekoru

Pertevniyal\'dan Dünya Kampüs Rekoru

Pertevniyal Lisesi, Prof. Dr. Orhan Kural başkanlığındaki rekor tescil ve hakem heyeti tarafından denetlenen "Dünya Kampüs Rekorları" kapsamında "En çok kişiyle mezunlar günü kutlama" kategorisinde rekor kırmaya hazırlanıyor.

07.10.2017 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmanlı Devleti'nden Türkiye Cumhuriyeti'ne miras kalan köklü eğitim kurumlarından Pertevniyal, bir alanda daha rekor kırmaya hazırlanıyor. 8 Ekim Pazar günü saat 11.00'de Pertevniyal Lisesi'nde düzenlenecek etkinliklerde binlerce Pertevniyalli bir araya gelecek.

Köklü eğitim kurumu olmasının yanı sıra günümüze Türkiye'ye mal olmuş mezunları ve eğitim için geliştirdiği modelleri ile adından sıkça söz ettiren Pertevniyal Lisesi, Halit Kıvanç, Aydın Boysan, Zihni Göktay, Metin Akpınar, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Hüseyin Rahmi Gürpınar, Cemil Meriç, Hüsamettin Özkan, Masum Türker, Yaşar Okuyan, Prof. Dr. Cem'i Demiroğlu, Prof. Dr. Mehmet Karaca, Prof. Dr. Erkan Topuz, Prof. Dr. Eşref Adalı, Prof. Dr. Ömer Zaim, Zeki Yavuztürk, Tevfik Ertüzün, Orgeneral Sabri Tavazar, Doğan Heper, Neco, Nuri İyem, Doğan Hızlan gibi önemli isimler yetiştirdi. 57 yıllık spor kulübü ile büyük başarılara imza atan Milli Güreşçiler Salih Bora, Zeki Şahin'den Milli Basketbol takımımızın genç yıldızları Cedi Osman, Furkan Korkmaz, Barış Ersek, Erkan Veyseloğlu, Melih Mahmutoğlu'na kadar birçok ismin Türkiye'ye kazandırılmasına olanak sağladı.

Prof. Dr. Orhan Kural'ın başkanlığında başlayacak rekor denemesi birçok mezunu bir araya getirecek. Geleneksel Pilav ve Aşure Günü'nde aynı zamanda Türkiye'nin en kapsamlı mezunlar portalı olma iddiasındaki https://www.vipertevniyal.com 'un da tanıtımı gerçekleştirilecek. Mezunlar arasındaki dostluğu her zeminde devam ettirmeyi hedefleyen Pertevniyalliler, bu portal aracılığıyla yakın iletişim, dostluk ve dayanışmalarını çok daha üst seviyelere çıkarabilecekler.

Geleneksel Pilav ve Aşure Günleri'nin değişmez simalarından duayenler Aydın Boysan ve Halit Kıvanç'ın da katılım göstereceği rekor denemesinde 1967 yılı mezunlarına 50. Yıl plaketleri takdim edilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Pertevniyal'dan Dünya Kampüs Rekoru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement