Peru'da Başbakanlık Görevine Eski Ekonomi Bakanı Araoz Getirildi - Son Dakika
Güncel

Peru'da Başbakanlık Görevine Eski Ekonomi Bakanı Araoz Getirildi

Peru Devlet Başkanı Pedro Pablo Kuczynski, yardımcısı Mercedes Araoz'u başbakanlığa atadı.

18.09.2017 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Peru Devlet Başkanı Pedro Pablo Kuczynski, yardımcısı Mercedes Araoz'u başbakanlığa atadı.

Kuczynski, kongrenin cuma günü kabineye güvensizlik oyu vermesinin ardından ilk adımı, başbakanlık görevine yardımcısı ve eski Ekonomi Bakanı Araoz'u getirerek attı.

Araoz'dan önce başbakanlık koltuğunda Fernando Zavala oturuyordu.

Kuczynski, güvensizlik oyunun ardından istifa eden 18 bakandan 6'sının yeniden atadı.

Muhalefetin çoğunlukta olduğu kongrede cuma günü çıkan tartışmada milletvekilleri eğitim bakanını 60 günlük öğretmen greviyle ilgili olarak istifaya çağırmıştı.

Devlet Başkanı Kuczynski, milletvekillerinin talebini kabul etmek yerine tüm kabine için oylama yapılmasını istemiş ve yapılan oylamada kabinenin görevine devam etmemesi yönünde karar verilmişti.

Peru anayasasına göre, hükümetin güvensizlik oyu alması durumunda devlet başkanının başbakanı değiştirmesi gerekiyor ancak bakanlar yeniden atanabiliyor.

Milletvekilleri, belirlediği isimleri onaylamazsa, Kuczynski'nin kongreyi feshetme ve yeni parlamento seçimleri çağrısında bulunma seçeneği bulunuyor.

Devlet Başkanı Kuczynski'nin kabinesinde maliye bakanı olarak görev yapan Alfredo Thorne, haziran ayında, tartışmalı havaalanı projesinin bütçe revizyonunun onaylanması için Sayıştay denetçisine telkinde bulunduğu iddiaları üzerine görevinden istifa etmişti. Maliye Bakanı Thorne, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kongrenin hakkında verdiği güvensizlik oyunun ardından görevini bıraktığını ve istifa mektubunu imzaladığını belirtmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Peru'da Başbakanlık Görevine Eski Ekonomi Bakanı Araoz Getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement