Pervez Müşerref'in Yargılandığı Dava - Son Dakika
Güncel

Pervez Müşerref'in Yargılandığı Dava

Mahkeme, eski Başbakan, eski Anayasa Mahkemesi ve eski Adalet Bakanı hakkında da vatana ihanet suçlaması ile dava açılmasına karar verdi.

21.11.2014 19:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pakistan'ın eski Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in vatana ihanet suçlaması ile yargılandığı davanın bugünkü duruşmasında mahkeme, Pakistan'ın eski Başbakanı, eski Anayasa Mahkemesi ve eski Adalet Bakanı hakkında da dava açılmasına karar verdi.

Özel mahkeme kararını, Müşerref'in dilekçesi üzerine hükümet savcısı Ekrem Şeyh ve Müşerref'in avukatı Farug Nesim'in delillerini dinledikten sonra açıkladı.

Mahkeme hayetlerince çoğunluk oyu ile alınan bu kararda, 3 Kasım 2007'deki olağanüstü hal ilan edilmesininde, eski Başbakan Şevket Aziz, eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Abdul Hamid Dogar ve eski Adalet Bakanı Zahid Hamid'in eski devlet başkanı ile ortaklaşa anayasaya'yı çiğnediği belirtildi.

Mahkeme heyeti başkanı Faisal Arab, eski Başbakan Şevket Aziz, eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Abdul Hamid Dogar ve eski Adalet Bakanı Zahid Hamid aleyhindeki resmi suçlamaları içeren belgelerin federal hükümet tarafından 15 gün içerisinde mahkemeye sunulmasını talep etti.

Pakistan hükümetinin, 2007'de olağanüstü hal ilan ederek anayasanın 6. maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle vatana ihanet suçlaması ile mahkemelik ettiği Müşerref, anayasa'yı, eski Başbakan Aziz, kabine üyeleri ve kolordu komutanlarına danışarak askıya aldığını ve onlara karşı da vatana ihanet suçlaması ile dava açılması talebini içeren dilekçeyi mahkemeye sunmuştu.

Halı Hazırda Bilim ve Teknoloji Bakanı olarak görevini sürdüren eski Adalet Bakanı Zahid Hamid'in, mahkemenin aldığı karardan sonra istifa ettiği belirtildi. Duruşma 9 Aralık'a ertelendi. - İslamabad

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pervez Müşerref'in Yargılandığı Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement