Pervin Buldan: İstanbul için seferberlik ilan ettik, yeter ki AKP kaybetsin - Son Dakika
Güncel

Pervin Buldan: İstanbul için seferberlik ilan ettik, yeter ki AKP kaybetsin

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 23 Haziran'da yapılacak İstanbul seçimine değinerek "Seferberlik ilan ettik. Milletvekillerimiz, MYK üyelerimiz, PM üyelerimiz, bütün arkadaşlarım hepimiz İstanbul'a çıkarma yapıyoruz. Yeter ki AKP kaybetsin" dedi.

13.06.2019 09:06  Güncelleme: 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin konuştu. CHP İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu'nu destekleyeceklerini belirten Buldan, "İstanbul için seferberlik ilan ettik. Milletvekillerimiz, MYK üyelerimiz, PM üyelerimiz, bütün arkadaşlarım hepimiz İstanbul'a çıkarma yapıyoruz. Yeter ki AKP kaybetsin" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Haziran İstanbul seçimleri başta olmak üzere siyasi gelişmeler konusunda görüş alışverişinde bulunmak amacıyla Doğu ve Güneydoğu Dernekleri Platformu ile bir araya geldi.

"23 HAZİRAN FAŞİZME HESABIN SORULACAĞI BİR SEÇİMDİR"

İstanbul Küçükçekmece'deki buluşmada konuşan Buldan şunları söyledi:

"İnanıyorum ki 31 Mart'ta gösterilen başarı 23 Haziran'da da gösterilecektir. 23 Haziran İstanbul seçimleri belediye başkanlığının ötesinde bir seçimdir. Demokrasi karşısında faşizmin kaybedeceği bir seçim olacaktır. Aydınlığın karanlığı yıkacağı bir seçimdir. Halk iradesinin irade hırsızları karşısında mutlaka galip geleceği, iyiliğin kötülük karşısında mutlaka galip geleceği bir seçimdir İstanbul seçimleri. Mazlumların zalimler karşısında galip geleceği bir seçimdir İstanbul seçimleri. Umudun karamsarlık ve umutsuzluk karşısında büyüyeceği bir seçimdir 23 Haziran seçimleri. 23 Haziran halkın tercihini hiçe sayan tekçi ve faşizm zihniyetine karşı sandıkta hesabın sorulacağı bir seçimdir.

"MUŞ, ŞIRNAK VAN, HAKKARİ VE SİİRT'TE OYLARIMIZI ÇALDILAR"

"31 Mart'ta sandıktan çıkan halk iradesine her yerde darbe yapıldı. Bizim kazandığımız Şırnak'ta, Muş'ta, Şırnak ve Muş'un ilçelerinde, Van'ın ilçelerinde halk iradesi siyasi iktidar tarafından gasp edilmiştir. Onlar dışarıdan taşıdıkları seçmenlerle gasp ettikleri yerleri bir zafer edasıyla sanki kazanmış, sanki halk onlara oy vermiş ve sanki halk iradesi onlardan yanaymış gibi bir havaya girdiler. Oysa yanılıyorlar çünkü biz biliyoruz ki Muş'ta, Şırnak'ta oylarımızı çaldılar, Van'ın ilçelerinde Hakkari'nin ilçelerinde çaldılar, Siirt'in ilçelerinde çaldılar. Onlar çalarak, hırsızlıkla, adaletsizlikle bu tür yerleri bizim elimizden zorla aldılar. Bunu herkesin bilmesi lazım. Elbette bir YSK darbesi ile Türkiye karşı karşıya kalmıştır. YSK darbesi ile Diyarbakır Bağlar Belediyesi başta olmak üzere 6 belediyemiz gasp edilmiştir. KHK'li adaylarımız seçilmişler ama onlara mazbata verilmemiştir. İkinci olan partiye verilmiştir. Tıpkı diğer yerlerde olduğu gibi 6 belediyemiz de bu yönlü bir yaklaşımla gasp edilmiş ve YSK eliyle darbe gerçekleştirilmiştir."

"İSTANBUL'DA DARBE YAPTILAR VE ÇALDILAR"

Sadece bölgede değil aynı gasp İstanbul'da da gerçekleştirilmiştir. İstanbul'da da darbe yaptılar ve İstanbul'u çaldılar. Bunlara dur demezsek bu çalanlara, gasp edenlere halkın iradesini yok sayanlara dur demezsek ve faşizmi geriletmezsek eğer Türkiye halkları ne yazık ki karanlıktan çıkamayacaktır. Halkımızın susmayacağını, halkımızın buna itiraz edeceğini bu hukuksuzluk ve adaletsizlik karşısında sesini yükselteceğini biliyoruz.

"BU SUÇA ORTAK OLMAYACAĞIZ"

Yarınımız, geleceğimiz için sesimizi yükseltmek zorundayız. AKP'ye gidecek tek bir oy bu hırsızlık ve adaletsizliğe ortak olmaktır. Bunun çok iyi bilinmesi gerektiğini özellikle belirtiyorum. Bu suça hiç kimse ortak olmasın. Geleceğimizin karartılmasına, çocuklarımızın yarınlarının çalınmasına kimse ortak olmasın. HDP olarak, Kürtler olarak bu suça ortak olmayacağız. Türkiye'de yaşayan diğer halklar bu suça ortak olmayacak. Artık herkes AKP'ye git deme zamanının geldiğini ve bunun tarihinin de 23 Haziran olduğunu çok iyi biliyor.

"BİR OY FAŞİZMİ GERİLETİR"

Sevgili arkadaşlar AKP'nin kaybetmesi, adaletin ve barışın kazanması demektir, Demokrasi İttifakının kazanması demektir. Diyarbakır, Cizre, Ege, Karadeniz ve tüm ülkenin kazanması demektir. İstanbul aynı zamanda bizim için Şırnak, Muş, Bitlis'tir, Dersim, Van, Hakkari ve Iğdır'dır. Burada elde edilecek kazanım Türkiye'de, Kürdistan'da kazanımdır. Türkiye'nin, Kürt halkının kazanımıdır. Bu seçimlere, 23 Haziran seçimlerine böyle yaklaşıyor ve böyle bir anlam biçiyoruz. Her bir oy çok değerlidir. Bir oyla Türkiye değişir. Bu İstanbul seçimlerinde kullanacağımız her bir oyun büyük bir önemi ve kıymeti vardır. Bir oy faşizmi geriletir.

BİNALİ YILDIRIM'IN DİYARBAKIR'DA KÜRTÇE KONUŞMASI

AK Parti İstanbul Adayı Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da Kürtçe konuşmasına değinen Buldan "Onlar ne yapıyorlar? Tek bir oy alabilmek için Kürdistan diyorlar. Diyarbakır'a gidip Kürtçe konuşuyorlar. Yıllarca bize hakaret edenler, Kürdistan dediğimiz için 31 Mart seçimlerinde her gün defolun gidin diyenler, Kürdistan dediğimiz için hakkımızda onlarca dava açanlar, Mecliste bir iki Kürtçe kelime konuştuğu için vekil arkadaşlarımızı bilinmeyen dilde konuştu diyerek tutanaklara geçirenler, bugün bir oy alabilmek için Diyarbakır'a gidip hem Kürdistan deyip hem de Kürtçe konuşuyorlar. Kürtler bunun bilincinde olmalılar. Bu bilinçle Kürtler sandıklara gidip oyunu kullanmalıdır. Bu sahtekarlığa, bu adaletsizliğe bu ikiyüzlülüğe karşı Kürt halkı bütün olarak 23 Haziran seçimlerinde sandıkta oyunu demokrasi güçlerinden yana kullanmalıdır." dedi.

"YETER Kİ AKP KAYBETSİN, DEMOKRASİ GÜÇLERİ KAZANSIN"

Buldan konuşmasına şöyle devam etti:

"Bizler bunun için seferberlik ilan ettik. 23 Haziran'a kadar hepimiz buradayız. Milletvekillerimiz, MYK üyelerimiz, PM üyelerimiz, bütün arkadaşlarım hepimiz İstanbul'a çıkarma yapıyoruz. Yeter ki AKP kaybetsin, demokrasi güçleri kazansın. AKP'nin kaybetmesi ile biz kazanacağız. AKP'nin kaybetmesi ile HDP kazanacak. Bu mesele Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu meselesi değildir. Bu mesele iki aday arasında gelip giden yarıştan öteye geçmiştir. Bu mesele Türkiye halklarının meselesidir. Bu mesele demokrasi ile faşizm arasında örülecek olan bütün mücadele süreçleri ile bire bir bağlantılıdır. İnanın değerli arkadaşlar, kazanacak olan demokrasi güçlerinin adayı ile birlikte hepimiz kazanacağız. Türkiye demokrasi güçleri, Kürtler, Aleviler, Ermeniler, Süryaniler, ezilenler, emekçiler, kadınlar, gençler kazanacak. Yıllardır bu ülkede inkar edilenler, yok sayılanlar kazanacaklar. Eğer 23 Haziran'da o 250 sayfalık gerekçesiz karar açıklandı ya o karara karşı 250 bin fark atarak biz kazanamazsak geleceğimiz daha karanlık olacak. İşte bu bu kadar önemli bir seçimdir."

MEMLEKETE GİDENLERE ÇAĞRI

"23 Haziran seçimlerini iple çekiyoruz. Sandıkları korumak, sandık başında kalmak oylarımıza sahip çıkmak kadar oy kullanmak da önemlidir. Burada bulunan bütün arkadaşlarımızdan bütün hemşehrilerimizden ricamızdır. Tatile kimse gitmesin. Iğdır, Muş, Van, Kars, Hakkari, Batman, Mardin ve Diyarbakır'a gidenler lütfen geri dönsünler. Gün kazanma, gün zafere yürüme günüdür. Hepinizin yolu açık olsun. İnanın kazanacağız, başaracağız. Hepimiz bu başarının altına imza atacağız. Sevgili Selahattin Demirtaş'ı, Figen Yüksekdağ'ı o cezaevlerinden çıkaracağız. Arkadaşlarımızın özgürlüğüne kavuşmasına 23 Haziran seçimleri sebep olacak bunu asla unutmayalım. Bu inançla ve hevesle sandıklara gidelim. Hepinize saygılarımı ve sevgilerimi sunuyor, önünüzde hürmetle eğiliyorum."

Pervin Buldan: İstanbul için seferberlik ilan ettik, yeter ki AKP kaybetsin

Son Dakika Güncel Pervin Buldan: İstanbul için seferberlik ilan ettik, yeter ki AKP kaybetsin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • EMS Yapı Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol AŞ'yı 3-0 mağlup etti
    18:35 EMS Yapı Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol AŞ'yı 3-0 mağlup etti

    EMS Yapı Sivasspor, milli arada TFF 3. Lig takımlarından Sivas Dört Eylül Futbol AŞ ile yaptığı hazırlık maçını 3-0 kazandı. Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un sahaya sürdüğü ilk 11, Emre Gökay, N'Jie ve Alaaddin Okumuş'un golleriyle galibiyeti elde etti.

  • İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: O İş Bitti Kardeş... Bir Kişi Çıktı, 'Ekonomiyi Ben Bilirim' Dedi, O Gün Yandık İşte
    18:35 İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: O İş Bitti Kardeş... Bir Kişi Çıktı, 'Ekonomiyi Ben Bilirim' Dedi, O Gün Yandık İşte

    İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, önce Çatalca’nın köylerini ziyaret etti, sonra Cumhuriyet Meydanı’nda halkla buluştu. Cumhuriyet rejiminde yöneticilerin vatandaşa had bildiremeyeceğini vurgulayan İmamoğlu, "Cumhuriyette yönetici, vatandaşına bakarken haddini bilecek haddini. Öyle oy verenmiş, oy vermeyenmiş… Yok, o devir bitti. Öyle mülk sahibi falan yok. Mülk sahibi, 86 milyon yurttaş. Onun için, ‘Ben karar verdim, olacak!’ O iş bitti kardeş. Kanal İstanbul gibi felaket projelerine nasıl ‘dur’ dediysek, ‘dur’ demeye devam edeceğiz. Asla izin vermeyeceğiz” dedi. İmamoğlu, iktidarın ekonomi karnesini değerlendirirken de "Bir kişi çıktı, ‘Ekonomiyi ben bilirim’ dedi; yandık. ‘Ben ekonomistim’ dedi mi? Dedi. O gün yandık işte. Ekonomi yüzümüze bir daha gülmedi... Yakında enflasyonu suçlarsa, şaşırmayın. ‘Bütün suç enflasyonda’ derse, şaşırmayın" diye konuştu.

  • Hepsiburada'dan Samsung Galaxy A55 ve A35 için 3 Taksit Fırsatı!
    18:34 Hepsiburada'dan Samsung Galaxy A55 ve A35 için 3 Taksit Fırsatı!

    Hepsiburada, Samsung'un en yeni Galaxy A Serisi akıllı telefonları olan Galaxy A55 ve A35'i cazip bir teklifle sunuyor. Galaxy A55'in yüksek çözünürlüklü kamera ve Nightography özelliği ile gece bile kaliteli fotoğraflar çekme imkanı sunarken, Galaxy A35 AI destekli kamera özellikleri ve üstün video kayıt kapasiteleri ile sosyal medyada paylaşımlarınızı bir sonraki seviyeye taşıyor. Her iki model de geniş depolama seçenekleri, güçlü işlemciler ve 5G bağlantı hızı ile teknoloji severlerin ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu cihazlar Hepsiburada üzerinden 3 taksit imkanı ile satışa sunuluyor, bu da teknoloji severler için kaçırılmayacak bir fırsat.

  • Adana'da Sinem Apartmanı Davası Devam Ediyor
    18:34 Adana'da Sinem Apartmanı Davası Devam Ediyor

    Adana'da, Sinem Apartmanı'nın 6 Şubat 2023'teki depremde yıkılmasına ilişkin dava kapsamında tutuklu müteahhit Ekrem Naci Sönmez ve tutuksuz Hüseyin Zati Yıldırım ile ortağı avukat Ömer Faruk Gerger ve teknik uygulama sorumlusu inşaat mühendisi Belma Çıngıloğlu'nun yargılanmasına devam edildi.

  • Take-Two, Borderlands yapımcısı Gearbox'u satın aldı
    18:33 Take-Two, Borderlands yapımcısı Gearbox'u satın aldı

    Take-Two, GTA yapımcısı Rockstar'ın ana şirketi olarak bilinen bir oyun firmasıdır. Şimdi de Embracer Group'tan Borderlands yapımcısı Gearbox stüdyosunu 460 milyon dolara satın aldı. Bu satın alma işlemiyle birlikte Take-Two, Borderlands serisi gibi popüler oyun serilerinin yanı sıra Homeworld, Risk of Rain, Brothers in Arms ve Duke Nukem gibi önemli oyun serilerini de bünyesine katmış oldu. Bu hamle, şirketin portföyünü çeşitlendirmesi ve oyun endüstrisinde daha da güçlü bir konuma gelmesi açısından büyük bir adım olarak değerlendirilebilir.

  • Milli Savunma Bakanı Hatay Valiliğine Ziyarette Bulundu
    18:33 Milli Savunma Bakanı Hatay Valiliğine Ziyarette Bulundu

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay Valiliği'ne ziyarette bulundu. Güler, geçici valilik binasında Vali Mustafa Masatlı ile görüşme gerçekleştirdi. Ziyarette, Genelkurmay Başkanı ve diğer askeri erkan da hazır bulundu.

  • Mengen'deki Çöp Döküm Alanı Çevre Kirliliğine Neden Oluyor
    18:33 Mengen'deki Çöp Döküm Alanı Çevre Kirliliğine Neden Oluyor

    Bolu'nun Mengen ilçesindeki eski çöp döküm alanındaki atıkların çaya karışması ve etrafa yayılması sonucu çevre kirliliği oluştu. Sel felaketi nedeniyle açığa çıkan atıklar, suyun yükseldiği zamanlarda kirlilik oluşturmaya devam ediyor. Mahalle sakinleri, atıkların kaldırılmasını talep ediyor.

  • Samsung, Galaxy AI özelliklerini S23, Fold5 ve Flip5 için yayınlamaya hazırlanıyor
    18:33 Samsung, Galaxy AI özelliklerini S23, Fold5 ve Flip5 için yayınlamaya hazırlanıyor

    Samsung, Ocak ayında gerçekleştirdiği etkinlikte en yeni S serisi cihazlarını tanıtmasının yanı sıra, Galaxy AI adıyla yeni yapay zeka sistemini de tanıttı. Şimdilik Galaxy S24 serisinde kullanılabilir olan yapay zeka, yakın zamanda önceki serilere de eklenebilir. Ortaya çıkan iddialara göre Samsung, AI özelliklerini Galaxy S23, Fold5, ve Flip5 için yayınlamaya hazırlanıyor. İşte Galaxy AI cihazları ve özellikleri…

  • CHP Milletvekili Ednan Arslan, Üniversitelerin Seçim Gününe Sınav Koymasını Eleştirdi
    18:31 CHP Milletvekili Ednan Arslan, Üniversitelerin Seçim Gününe Sınav Koymasını Eleştirdi

    CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, bazı üniversitelerin 1 Nisan Pazartesi gününe vize sınavı koymasını eleştirerek, gençlerin sınava gitmekle seçime gitmek arasında tercih yapmak zorunda kaldığını belirtti. Arslan, seçme-seçilme hakkının anayasal bir hak olduğunu ve bu hakkın kullanımını zorlaştıracak engellerin kaldırılması gerektiğini vurguladı.


Advertisement