Peşmerge Kerkük'ün Etrafına Konuşlandırıldı- Irak Kuvvetleri Kerkük'e Doğru 3 Kilometre İlerledi - Son Dakika
3.Sayfa

Peşmerge Kerkük'ün Etrafına Konuşlandırıldı- Irak Kuvvetleri Kerkük'e Doğru 3 Kilometre İlerledi

- Peşmerge Kerkük'ün etrafına konuşlandırıldı Irak kuvvetleri Kerkük'e doğru 3 kilometre ilerlediKERKÜK - Irak hükümeti askeri ve üst düzey yetkilileri IKBY'nin, tartışmalı bölge Kerkük'ün etrafına 6 bin kadar askerin yerleştirdiğini söyledi.

13.10.2017 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Peşmerge Kerkük'ün etrafına konuşlandırıldı

Irak kuvvetleri Kerkük'e doğru 3 kilometre ilerledi

KERKÜK - Irak hükümeti askeri ve üst düzey yetkilileri IKBY'nin, tartışmalı bölge Kerkük'ün etrafına 6 bin kadar askerin yerleştirdiğini söyledi. IKBY'nin Kürt silahlı kuvvetlerinin Kerkük civarında bulunan petrol kuyularını ele geçirmek için hazırlık yaptığı iddiasının ardından peşmerge güçleri Kerkük civarına konuşlandırıldı.

IKBY, İran eğitimli milislerin Kerkük'ün güneyinde Şii Türkmenlerin yoğun bulunduğu bölgelere toplandığı iddiasında bulundu. Mesut Barzani'nin baş danışmanı Hemin Hawrami Twitter hesabından, ağır silahlarla donatılmış peşmerge güçlerinin Kerkük'ün etrafında konuşlandırıldığını, görevlerinin her ne pahasına olursa olsun şehri korumak olduğunu açıkladı.

Kerkük'deki yerel kaynaklar Irak kuvvetlerinin Kerkük'de iki cephede hareketli olduğunu ve Peşmerge mevkilerinin bulunduğu bölgelere doğru 3 kilometre girdiğini söyledi.

İsrail'in Kudüs'ü Jerusalem olarak isimlendirdiği gibi bazı Kürtlerin Kerkük'ü Jerusalem gibi gördükleri ve ondan vazgeçmeyeceklerini söyledikleri belirtildi

Barzani'nin müsteşarı Hawrami, milletlerarası topluma çağrıda bulunarak Irak Başbakanı Haydari'ye askeri kuvvetlerine Kerkük'e müdahele etmemesi konusunda ikaz etmemelerini istedi.

Hawrami, kendi taraflarından bir saldırı olmayacağını, saldırı gelirse savunma yapacaklarını söyledi.

Peşmerge Kerkük\'ün Etrafına Konuşlandırıldı- Irak Kuvvetleri Kerkük\'e Doğru 3 Kilometre İlerledi
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Peşmerge Kerkük'ün Etrafına Konuşlandırıldı- Irak Kuvvetleri Kerkük'e Doğru 3 Kilometre İlerledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İki inatçı sürücü Bahçelievler yan yol girişindeki bariyerlere böyle sıkıştı
    17:35 İki inatçı sürücü Bahçelievler yan yol girişindeki bariyerlere böyle sıkıştı

    Bahçelievler'de E5'ten yan yola geçmek isteyen iki inatçı sürücü, birbirlerini beklemeyince araçlar bariyerlere sıkıştı. Olay saat 14.00 sıralarında Bahçelievler yan yol girişinde meydana geldi. Seyir halindeki iki inatçı sürücü, E5'ten aynı anda yan yola girmek istedi. Sabırsız sürücüler, birbirlerini beklemeyince iki araç, bariyerlere sıkıştı. Sürücülerin kendi imkanlarıyla sıkıştıkları yerden çıktığı araçlarda hasar meydana geldiği öğrenildi.

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    17:34 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da bir apartmanda meydana gelen olayda, Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak ağır yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yaşamını yitirdi. Şüpheli olarak aranan Meltem Z'nin eşi Serkan Z. polis tarafından yakalandı ve tutuklandı. Turgut D. ve Meltem Z'nin cenazeleri ikindi namazının ardından defnedildi.

  • Çorum'un Osmancık İlçesi'nde Aydınlatma Lambası Alev Aldı
    17:32 Çorum'un Osmancık İlçesi'nde Aydınlatma Lambası Alev Aldı

    Osmancık ilçesinde D-100, E-80 Karayolu kenarındaki aydınlatma lambası aniden alev alarak yanmaya başladı. İtfaiye ekipleri müdahale ederek yangını söndürdü.


Advertisement