Peşmerge, Mahmur-Erbil Karayoluna Ağır Silahlar Konuşlandırdı - Son Dakika
Güncel

Peşmerge, Mahmur-Erbil Karayoluna Ağır Silahlar Konuşlandırdı

Peşmerge, Mahmur-Erbil Karayoluna Ağır Silahlar Konuşlandırdı

Erbil'e 45 kilometre mesafedeki Mahmur'a saldıran IŞİD'i durdurmak için Bölgesel Kürt Yönetimi, Erbil- Mahmur karayoluna ağır silahlar konuşlandırdı.

08.08.2014 14:08  Güncelleme: 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ta Musul ve Sincar'ı ele geçirip, Erbil'e 45 kilometre mesafedeki Mahmur İlçesi'ne saldıran IŞİD'i durdurmak için Bölgesel Kürt Yönetimi, Erbil- Mahmur karayoluna ağır silahlar konuşlandırdı. Mahmur-Erbil karayolunun 3'üncü kilometresinde obüs topları, Stinger füzeleri yerleştirilirken, bölgede çok sayıda peşmerge görevlendirildi.

ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Bölgedeki AA muhabirinin edindiği bilgiye göre Erbil'e 60 kilometre uzakta olan ve nüfusu Kürt olan Mahmur ilçesini ele geçirmek isteyen IŞİD militanlarıyla Peşmerge arasındaki çatışmalar sürüyor. IŞİD militanlarının mevzilendiği noktaları havan topu, uçaksavar, roketatar ve doçkalarla ateş altına alan peşmergeye bir grup PKK militanları da destek veriyor.

300 kişilik bir PKKlı militan grubunun da Mahmur Kampı'nı korumaya aldıkları kaydedildi. Çatışmalar devam ederken bölgede keşif yapan savaş uçakları dikkati çekti.

TAKTİK GERİ ÇEKİLME

Bu arada dün Peşmerge gücünün, Mahmur'dan çekildiği iddia edilmişti. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre peşmege, Mahmur'un tamamından çekilmedi. Savaş uçaklarının bombardımanı için belli alanları boşalttı.

IŞİD'in, 20 kilometre uzaklıktaki Güver nahiyesini ele geçirmesinin ardından Mahmur ilçe halkı, bölgeyi terkederek, Erbil'e sığınmıştı.

PEŞMERGELER TEYAKKUZDA

IŞİD'in Musul'un ardından Peşmergenin koruduğu Sincar'a girmesi ve ardından Musul-Erbil arasındaki yerleşim birimleri ile Erbil'in güneyinde yer alan Mahmur İlçesi'ne saldırıp ele geçirmesi, Peşmergeleri teyakkuza geçirdi.

AĞIR SİLAHLAR KONUŞLANDIRILDI

IŞİD tehlikesinin Kürt yönetiminin merkezi olan Erbil'e yaklaşması üzerine, Peşmergeler Mahmur'un çıkışında ağır silahlar ile konuşlandırıldı. İki gün önce tahliye edilen ilçe ve ilçede bulunan mülteci kampındakiler güvenli yerlere nakledilirken, Mahmur yolunda Peşmergelerden başka kimsenin seyahat etmediği ve yolun boş olduğu görüldü. Mahmur'a bugün Erbil'den yeni silahlı peşmergeler ve zırhlı araçlar gönderildi.

ÇOK SAYIDA PEŞMERGE BÖLGEDE HAZIR BEKLİYOR

Mahmur'un Erbil karayolu üzerindeki 3'üncü kilometresinde Peşmergeler, olası bir IŞİD saldırısına karşı bölgeye ağır silahlar konuşlandırdı. Aralarında Obüs topları, Stinger füzelerinin de bulunduğu ağır silahlar, zırhlı araçlar ve çok sayıda peşmerge bölgede hazır olarak bekletiliyor.

"MAHMUR'UN IŞİD'İN ELİNE GEÇTİĞİ DOĞRU DEĞİL"

Irak Kürdistan Bölge Peşmerge Bakanlığı Basın Sözcüsü Helgurd Hikmet, Mahmur İlçesi'nin IŞİD'in eline geçtiği yönündeki haberlerin doğruyu yansıtmadığını söyledi. Hikmet, IŞİD üyeleri ile Peşmerge güçleri arasında Mahmur cephesinde yoğunlaşan çatışmalar üzerine dün gece bu cepheye özel peşmerge birlikleri gönderildiğini söyledi. Ancak, Mahmur çıkışında bekleyen Peşmergeler IŞİD'in ilçeye geldiğini söyledi.



BİDEN BARZANİ'Yİ ARADI

IŞID'in ilerleyişini elindeki silahlarla durdurmakta zorlanan Irak Kürt yönetimi ABD'den öncelikle bu ilerleyişi durdurmak için hava saldırısı sonra ise ağır silahlar istiyor. Bu kapsamda ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile görüşen Irak Kürt yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin bu isteğini telefon görüşmesinde de dile getirdiği belirtildi. Kürt kaynaklar, ABD'nin önceki gece ikisi savaş uçağı olmak üzere 5 uçağı Erbil'e gönderdiğini ve bu uçakların Sincar Dağı'nda yardım bekleyen köylülere yardım attıklarını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Peşmerge, Mahmur-Erbil Karayoluna Ağır Silahlar Konuşlandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (33)

  • med tv: SAYIN MESUD BARZANİ SEN BU İŞİ YAPAMIYORSUN SEN EN İYİSİ GÖREVİNİ HPG VE YPG YE DEVRET. . . 20 11 Yanıtla
  • batmanlı felemez. ypg lilere gıcık: ypglilerin cesetleri kömüre dönmüş yüzlerinden şer akıyor. . ypg de ışid kimyasal kullandı sonra kimyasal değil türü bilinmeyen bir silah dedi. . halbuki bir keleşleri tankları var. . yani sizin pis ideolojiniz cesetlerde belli oluyor ALLAH kapkara yapmış. . tek sizinki değil nusranın da cesetleri kapkara . . hainlerin pis ideolojilere mensuplarınki böyle. . ama Işidin cesetleri hep tebessümlü ya da uyumuş gibi tertemiz. . . sizin ypg ciler bile buna şahitdir. . 5 24 Yanıtla ZAZA NİYAZİ: BU DFEVİRDE DE TAVUZ KUŞUNA TAPILMAZ Kİ YAA 0 0
  • akakakakaka: Barzani bi iki sene önce türkiyeye kafa tutuyordu. şimdi niye kedi gibi oldun. da sağdan soldan yardım istiyorsun dur yesinler seni . 10 16 Yanıtla bizkürdüzkürt: yardım edelrer elbette etmesinler abd yanımızda turkıye nerde kanı bozuklar kurt düşmanları geberın ulannn serefsıznz agır gelıyorz sızlere 0 0 İsmail DEMİR: Kaplama sen cumhuriyeti ilk kurduğunda sağdan soldan tüfek uçak v. s dilenmiyor muydun?KÜRDİSTAN daha bağımsızlığını bile ilan etmemişken elinde nasıl ağır silah olacakmış. . . 0 0
  • yh: pentagon resmi açıklama yaptı. abd uçakları işid topçu birliklerine hava operasyonu yaptı işid için canlı kalkan olan işid yanlısı türk aktivistler vurmayın biz de sizdeniz deyip bombalamayı durdurmak isterken işidli terörist istavroz çıkararak evet evet biz de sizdeniz demiş ama abd uçakları acımadan vurmuş. Allah mazlumun yardımına kafiri bile gönderiyor. kurban olayım Allah a . zalimler için yaşasın cehennem :))yh 18 6 Yanıtla yh: yok dedem dediki beraber savaştığımız halk gün gelecek senin kürtlüğünü inkar edecek sana kart kurttan gelmişsin diyecek sen şeytan soyundansın diyecek seni işkencelerden geçirecek öldürecek infaz edecek kendi dilinde konuştuğunda hapse gireceksin dedi. e biz ne yapabiliz dede dedim bana aynen şunu söyledi. evlat dedi zako diye biriyle tanışacaksın onu fazla muhattab alma yeter çünkü o daha çocuk olacak sen ise onun ağabeyi. bırak kendine tarihçilik oynasın :) koçum bak konuştukça batıyorsun vakit kaybetmeden kütüphaneye git bir şyler öğren. :) 0 0 yh: biz kürtler elhamdülillah müslümanız. fakat müslümanlardan çekmediğimiz kalmadı. neden ? çünkü türkü arabı farisisi iş milliyetçiliğe gelince din kardeşi falan dinlemezler. Allaha şükür bizde milliyetçilik çok değil yoksa sizin gibi zulumkarlardan olurduk. '' arabın arap olmayana arap olmayanın arap olana hiçbir üstünlüğü yoktur '' peygamber efendimizin veda hutbesini kalbimize nakşetmişiz. milliyetçilikle işimiz olmaz kafire vefamız olmaz. Allah yolunda doğduk Allay yolunda büyük Allah yolunda yğrğyoruz Allah yolunda ölecez. Abd nin de israilin de Allah belasını versin faka mesele şuan din meselesi değil. gazze için lanet okurum. kürdistan için teşekkür ederim. Aslanım bizde islam ahlakı karşındaki kafirde olsa doğrusuna doğru diyeceksin diyor. ama sizin gibiler kafasına göre islam yaşıyor. ne diyeyim Allah sizi ıslah etsin. . . 0 0 yh: yok benim dedem anlattı. dedem şeyh said dedi ki. evladım bize kafirlerden daha zulümkar davranan müslümanlar gün gelecek kafire bizde sizlerdeniz diyecek. dedem şeyh saidin ruhu şad olsun. Allah u ekber o Allah ki tüm zulumleri ve zulumkarları görüyor. kafa kesicelerin yanında yer alanlar Allahın gazabına böyle uğrarlar işte. sen Allah adına kafa kestiğini söylersen Allah seni böyle kafire vurdurtur işte . hadi başka kapıya çocuğum sen daha küçüksün bilmezsin . . . 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Bosphorus Trio, Ankaralı müzikseverlere konser verdi
    23:49 Bosphorus Trio, Ankaralı müzikseverlere konser verdi

    Türk bestecilerin eserlerini keman, viyolonsel ve piyano ile dünyaya duyuran Bosphorus Trio, Erimtan Müzesi'nde düzenlenen konserde müzikseverlerle buluştu. Konser öncesinde BESOM Çağdaş Türk Müziği Ödülleri takdim edildi. Gruba 'Beste Ödülü' Turgay Erdener'e, 'İcra Ödülü' ise Bosphorus Trio'ya verildi. Konserde, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası başkemancısı Özgecan Günöz, Borusan Viyolonsel Grubu Üyesi çellist Çağlayan Çetin ve Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi piyanist Özgür Ünaldı yer aldı.

  • Avrupa 2.'si olan Emine Kılınç Niğde'ye döndü
    23:42 Avrupa 2.'si olan Emine Kılınç Niğde'ye döndü

    Hırvatistan'da gerçekleşen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda 50 kiloda mücadele eden milli sporcu Emine Kılınç, çeyrek finalde Bulgar rakibini, yarı finalde ise Sırbistanlı rakibini yenerek finalde İngiliz rakibiyle mücadele etti. Avrupa ikincisi olan Kılınç, memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı. Hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyleyen Kılınç, daha iyi çalışarak gelecek şampiyonalara hazırlanacağını belirtti.

  • Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde çıkan kavgada 4 kişi yaralandı, 10 şüpheli gözaltına alındı
    23:38 Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde çıkan kavgada 4 kişi yaralandı, 10 şüpheli gözaltına alındı

    Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde iki grup arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Üniversite öğrencilerinin de karıştığı kavgada yaralanan 4 kişi hastanelere kaldırıldı. Polis ekipleri, güvenlik önlemi alarak 10 şüpheliyi gözaltına aldı. İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, olay yerinde incelemede bulundu.

  • Kuşadası'nda dev gemi iskeleye çarptı
    23:36 Kuşadası'nda dev gemi iskeleye çarptı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde limana yanaşmaya çalışan dev kruvaziyer gemi duramayınca iskeleye çarptı. Çarpmanın etkisiyle iskelede ve gemide maddi hasar oluştuğu öğrenildi. Geminin çarpma anı cep telefonu kamerasına yansıdı.

  • TİKA, Tacikistan'daki ıslahevinde kalan çocuklara konser verdi
    23:29 TİKA, Tacikistan'daki ıslahevinde kalan çocuklara konser verdi

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) organizasyonuyla, Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de bulunan ıslahevinde kalan çocuklara dünya klasikleri ve Türk sanatçıların bestelerinden oluşan bir konser verildi. Antalya Devlet Senfoni Orkestrası Flüt Sanatçısı Doç. Dr. Lelya Bayramoğulları'nın sunduğu konser, TİKA tarafından gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlendi. Bayramoğulları, etkinlikte Tacik eseri de icra ederek büyük beğeni topladı. Konser, çocuklar arasında unutulmaz bir deneyim olarak değerlendirildi.

  • İzmir'de yol verme kavgası kanlı bitti
    23:24 İzmir'de yol verme kavgası kanlı bitti

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde, sanayi esnafının yol verme kavgasında taraflardan birisinin 8 kez bıçakladığı yaralıya, yanındaki diğer şahıs da tabancayla ateş etti. Mermilerin isabet etmediği yaralı, hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili polis ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.


Advertisement