Yezidi Kürtlerin IŞİD Kabusu Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Yezidi Kürtlerin IŞİD Kabusu Sona Erdi

Yezidi Kürtlerin IŞİD Kabusu Sona Erdi

Neçirvan Barzani, Şengal'in IŞİD'den kurtarılması nedeniyle yayımladığı "kutlama mesajında" operasyona destek veren ABD, komşu ülkeler ve koalisyon güçlerine teşekkür etti.

13.11.2015 13:46  Güncelleme: 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Sincar ilçesinin kurtarılması nedeniyle yayımladığı "kutlama mesajında" operasyona destek veren ABD, komşu ülkeler ve koalisyon güçlerine teşekkür etti. IKYB Başbakanı Barzani mesajında ayrıca, terör örgütü IŞİD militanlarının Suriye, Irak ve IKBY'de "vahşi eylemler" gerçekleştirdiğine dikkat çekerek "Fakat en büyük vahşet ve katliam Şengal'de uygulandı. IŞİD, Şengal'de Kürt halkına karşı yeni bir "Enfal katliamı" uyguladı." dedi.

"PEŞMERGE İLE ORTAK ÇALIŞTILAR, BİZE DESTEK OLDULAR"

Barzani, hükümetin resmi internet sitesinde yayımlanan "kutlama mesajında", Şengal'in kurtarılmasına verdikleri destek sebebiyle ABD, komşu ülkeler ve koalisyon güçlerine teşekkür ederek, "Şengal'in kurtarılması için Peşmerge ile ortaklaşa çalıştılar. Kürdistan bölgesindeki birlikte yaşam kültürünün ve özgürlük ortamının devam etmesi için bize destek oldular" ifadelerini kullandı.

IKBY halkı ve "dünyadaki özgürlük yanlıları" adına Şengal'in kurtarılmasından dolayı mutlu olduğunu belirten Barzani, mesajında "Kürdistan hükümeti adına Başkan Mesut Barzani, Peşmerge Güçleri Genel Komutanlığı ve bu tarihi destana imza atan tüm kahraman Peşmergeleri kutluyorum. Yezidi halkını ve ruhani liderleri Şeyh Babe'yi özellikle tebrik ediyorum" dedi

"ŞENGAL'İN VİLAYET OLMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Şengal'in vilayet olması için çalışacaklarını da bildiren Barzani, ilçenin yeniden inşaası için uluslararası kamuoyuna yardım çağrısında bulunarak şöyle dedi:

"Şengal'in yeniden inşaası ve gelişimi Kürdistan hükümetinin başlıca görevlerinden biri olacaktır. Uluslararası kamuoyundan da bu konuda yardım bekliyoruz. Ayrıca Şengal halkına şu hususu bildirmek istiyorum: Yasal ve idari olarak halkın her türlü talebini yerine getireceğiz. Şengal'in vilayet olması için üzerimize düşeni yapacağız."

"EN BÜYÜK VAHŞET VE KATLİAM ŞENGAL'DE UYGULANDI"

IKYB Başbakanı Barzani mesajında ayrıca, terör örgütü IŞİD militanlarının Suriye, Irak ve IKBY'de "vahşi eylemler" gerçekleştirdiğine dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Fakat en büyük vahşet ve katliam Şengal'de uygulandı. IŞİD, Şengal'de Kürt halkına karşı yeni bir "Enfal katliamı" uyguladı. Yezidilerden yüzlerce kadın ve kızı kaçırdı. Bazısı kurtarılmış olsa da birçoğu hala teröristlerin elinde. Yezidi Kürt kızları IŞİD'in elinde kaldığı sürece Şengal'de açılan yara kapanmayacaktır. Bir yandan bunun için girişimlerimiz sürerken Yezidilere yönelik katliamın soykırım suçu olarak kabul edilmesi için de çalışıyoruz."

ENFAL KATLİAMI HAKKINDA...

Irak'taki Saddam Hüseyin rejimi tarafından 1983'te başlatılan ve 16 Mart 1988 Halepçe Katliamı'nı da içine alan 8 aşamalı askeri operasyonların adıdır. Liderliğini Ali Hasan el-Mecid'in yapmış olduğu operasyonlar, esas olarak Kürtleri hedef almıştır. Saddam Hüseyin, 1983 yılında Enfal Operasyonu kapsamında Barzani Aşiret'inden 8 bin kişiyi infaz ettirmiştir. Toplamda 5 yıl içinde 182 bin kişinin öldürüldüğü belirtiliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yezidi Kürtlerin IŞİD Kabusu Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • mardin nusaybin: hpg ye teşekkür edin bence 32 2 Yanıtla ROJAVA: AYNEN HEVALLL.. 13 0
  • mahmut kızıltaş: HELAL BE PEŞMERGE. PKK YI REZİL ETTİN 8 13 Yanıtla
  • Literatur: Ozelde tum ezidilere ,genelde tum insanliga hayirli olsun...darisi isidin elinde olan tum bolgelere gelsinnn 15 1 Yanıtla
  • ROJ: Şengal den peşmergerlerin kaçış video sunuda yayınlasaydı ya HPG şengale geldiyinden sonra peşmerger gelmişti 9 2 Yanıtla
  • Turan: Sencer, kuzey Irak, Suriye bütün bu bölgeler TÜRK vatanıdır yakında tekrar geri alınacak 4 6 Yanıtla amedd: sizin vatanınız orta asyadır yakında tekarar geri gideceksiniz çinin kocağına 3 6
  • Adalet: Eeee sanada çatlamak düser 4 2 Yanıtla
  • BM: İNSANLIK DERSİ. YARDIM EDEN HERKESE TEŞEKKÜRLER. DİNİ, DİLİ, IRKI, RENGİ NE OLURSA OLSUN AYRIMCILIK YAPAN ALLAH BİNBİR TÜRLÜ BELASINI VERSİN. 0 1 Yanıtla
  • nnnn: toronağa denen şekilsiz ne biçim konuşuyon. ışid terörü aynısını sana yapsaydı ne yapardın o zaman 0 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement