Petkim'in Özelleştirilmesinde Yeni Karar - Son Dakika
Güncel

Petkim'in Özelleştirilmesinde Yeni Karar

Petkim'in Özelleştirmesi İhalesinde, İhale Komisyonu, İkinci En Yüksek Teklifi Veren Socar-turcas-ınjaz Ortak Girişim Grubunun Teklifini Rekabet Kuruluna Sunma Kararı Aldı.

16.10.2007 18:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

petkim'in özelleştirmesi ihalesinde, İhale Komisyonu, ikinci en yüksek teklifi veren Socar-Turcas-Injaz Ortak Girişim Grubunun teklifini Rekabet Kuruluna sunma kararı aldı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığından yapılan açıklamada, Petkim Petrokimya Holding A.Ş'nin (Petkim) sermayesindeki yüzde 51 oranındaki kamu hissesinin blok satışı için, 5 Temmuz 2007 tarihinde yapılan açık artırma sonucunda ihalede en yüksek teklifin 2 milyar 50 milyon ABD Doları ile TransCentralAsia Petrochemical Holding Ortak Girişim Grubunca verildiği hatırlatıldı.

İkinci en yüksek teklifin ise 2 milyar 40 milyon ABD Doları ile Socar-Turcas-Injaz Ortak Girişim Grubu tarafından verildiğine dikkat çekildi.

Açıklamada, "İhale Komisyonu; ikinci en yüksek teklifi veren, Socar-Turcas-Injaz Ortak Girişim Grubu?nun teklifini Rekabet Kurulu onayına sunmak üzere karar almıştır" denildi.

-En yüksek teklif devre dışı-

Petkim'in özelleştirilmesinde, 5 Temmuz'da yapılan Nihai Pazarlık görüşmelerinde en yüksek teklifi 2 milyar 50 milyon dolar ile TransCentralAsia Ortak Girişim Grubu vermişti.

Toplam 5 grupla geçilen açık artırmanın 9. turunda TransCentralAsia OGG teklifini 2 milyar 20 milyon dolar olarak açıklarken, Socar&Turcas-Injaz OGG önce mola istemiş ardından 2 milyar 40 milyon dolarlık rakam bildirmişti.

10. turda ise TransCentralAsia OGG teklifini 2 milyar 50 milyon dolara yükseltirken, Socar&Turcas-Injaz OGG ihaleden çekilmişti.

Sonuçta İhale Komisyonu Başkanı İlter, ihalede en yüksek teklifi 2 milyar 50 milyon dolar ile TransCentralAsia OGG'nin verdiğini ve ihalenin teknik olarak sonuçlandığını bildirmişti.

İhaleyi kazanan TransCentralAsia yetkilileri, ihale sonrası sorular üzerine ortaklıkta Kazak hisselerinin ağırlıkta olduğunu belirtirken, detaylı bilgi vermekten kaçınmışlardı.

Ancak daha sonra medyada, bu grubun Ermeni Diasporasınca desteklendiği haberleri yer almıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Petkim'in Özelleştirilmesinde Yeni Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement