Petr Cech ile Bayer Leverkusen Arasında Söz Düellosu - Son Dakika
Spor

Petr Cech ile Bayer Leverkusen Arasında Söz Düellosu

Petr Cech ile Bayer Leverkusen Arasında Söz Düellosu

Çek kaleci, yaptığı hata sebebiyle kendisine yönelik alaycı bir tutum takınan Alman kulübüne sosyal medya üzerinden yüklendi.

16.08.2018 00:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Evinde Manchester City'ye 2-0 mağlup olarak Premier League'de yeni sezona tatsız bir başlangıç yapan Arsenal'da kaleci Peter Cech'in maç sırasında yaptığı bir hata çok konuşuldu.

Yeni menajer Unai Emery'nin felsefesi doğrultusunda karşılaşma boyunca oyunu geriden kurmaya çalıştığı gözlenen Londra ekibinde Çek kalecinin bir pozisyonda takım arkadaşına pas göndermek isterken kendi kalesine gol atmanın ucundan dönmesi, özellikle sosyal medyada alay konusu oldu. Sezon başında kalecisi Bernd Leno'yu Arsenal'a gönderen Bayer Leverkusen'in de, sosyal medya üzerinden yürütülen bu sürece dahil olması dikkat çekti. Alman ekibi Twitter sayfasında eski kalecisinin golle sonuçlanan bir atağı başlattığı pozisyonun videosunu paylaraşarak, "Eğer geriden oyun kurmanın nasıl bir şey olduğunu merak ediyorsanız, bu konuda birini tanıyor olabiliriz." notunu düşmüştü.

Leverkusen'in bu alaycı tutumu bazı kesimlerden tepki toplarken, Petr Cech de suskunluğunu bozarak Alman ekibine sert bir dille cevap verdi. Tecrübeli kaleci Twitter'dan gönderdiği mesajda, "Bizi büyük bir kulüp haline getiren birçok önemli değeri Arsenal'da paylaşıyoruz. Adil mücadele, profesyonellik ve sportmenlik, genç futbolculara öğretilen en önemli unsurlar. Ancak aynı değerlerin bazı kulüpler tarafından paylaşılmamasını görmek üzücü." ifadelerini kullanarak Leverkusen'i hedef aldı.

Cech'in bu mesajı karşısında Leverkusen cephesinden de savunma gecikmedi. Alman kulübünün iletisinde, "Selam Petr. Görünen o ki eski oyuncumuz Leno'yu izlemek istediğimiz için yaptığımız bir şaka, umduğumuzdan daha kırıcı ve şahsi algılanmış. Sadece ufak bir alaydı. Vurguladığın değerleri biz de destekliyoruz ve hem sana hem de büyük kulübüne en iyi dileklerimizi sunuyoruz. Aguero ile karşı karşıya pozisyondaki kurtarışın harikaydı." ifadeleri yer aldı.

Petr Cech geçtiğimiz sezon Arsenal ile çıktığı 34 lig maçının 11'inde kalesini gole kapatmıştı. İngiltere basınında yer alan haberlerde Menajer Unai Emery'nin kaleci tercihini yakın zamanda değiştirerek Bernd Leno'ya şans vermeyi planladığı öne sürülüyor.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Petr Cech ile Bayer Leverkusen Arasında Söz Düellosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement