Petrol ve altın fiyatları yatay - Son Dakika
Ekonomi

Petrol ve altın fiyatları yatay

Petrol ve altın fiyatları yatay

ABD petrol stoklarında 5.15 milyon varillik azalma ve ekonomik toparlanmaya ilişkin diğer belirtilerle 45 doları aşan Brent petrol, artan Covid-19 vakalarına bağlı olarak döndüğü 43 dolar düzeyinde yatay hareket ediyor.

12.11.2020 17:26  Güncelleme: 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD petrol stoklarında 5.15 milyon varillik azalma ve ekonomik toparlanmaya ilişkin diğer belirtilerle 45 doları aşan Brent petrol, artan Covid-19 vakalarına bağlı olarak döndüğü 43 dolar düzeyinde yatay hareket ediyor.

Belirsizliklerin büyük ölçüde ortadan kalkmasıyla 1,900 doların altına geriledikten sonra 1,860 dolara kadar inen altın daha sonra toparlandığı 1,870 dolar düzeyinde yatay hareket ediyor.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) 2021 yılına ilişkin petrol talebi artış öngörüsünü, önceki öngörüsünden 300,000 varil düşüşle, günde 6.25 milyon varil düzeyine çekti.OPEC'in aylık raporunda, birçok ülkede Covid-19 pandemisine bağlı olarak uygulanan kısıtlamalar nedeniyle, 2020 yılı küresel petrol talebinin, günde ortalama 9.75 milyon varil düşeceği öngörüldü.Küresel emtia piyasalarında;Brent petrol yüzde 0.30 artışla 43.90 dolar,Batı Teksas yüzde 0.43 artışla 41.61 dolar,altın yüzde 0.74 artışla 1,877.62 dolar,gümüş yüzde 0.14 artışla 24.26 dolar,bakır yüzde 1.09 düşüşle 6,885.50 dolar,platin yüzde 1.41 artışla 878.64 dolar,paladyum yüzde 1.41 artışla 2,351.96 dolar düzeyindeydi.İç piyasada gram altın 465 liraya, çeyrek altın 766 liraya, Cumhuriyet altını da 3,055 liraya geriledi.Altın fiyatlamasında aşı etkisinin sürdüğü vurgulanan Troy Kıymetli Madenler analizinde şöyle denildi: "Altın, aşı haberleri sonrası düşük performansını sürdürmeye devam ederken dün kırmızıda kapattığı bir seansı geride bıraktı. Dünkü seansa 1,877 dolar/ons seviyesinden giriş yapan sarı maden, yukarı gitme çabasına rağmen satışlardan kaçamadı. "Gün içinde 1,856 dolar/ons seviyesine kadar geri çekilen sarı maden, seansın en düşük seviyesini bu fiyatla kaydetmiş oldu. 1,850 dolar/ons seviyesi altın için kritik destek olmaya devam ediyor, aşı haberlerinden bu yana bu seviyenin üzerinde tutunmayı başardı. "Bu seviyenin kırılmasıyla birlikte satışlar derinleşebilir. Ancak Pfizer aşısının eksi 70 derecede saklanması gerekliliği, aşının düşünüldüğü kadar kolay bir lojistiği olmayacağı piyasaların aklını karıştırdı. Yine de faz 3 aşamasında bulunan aşı sayısı düşünülünce muhakkak ki yeni aşı haberleri gelmeye devam edecektir.  "Gümüş ise yataya yakın bir kapanış yaparak 24 dolar/onsun üzerinde kalma çabasını sürdürüyor. Dünkü seansta 23.78 dolar/onsa seviyesine kadar çekilmesine karşın, seansı 24.28 dolar/onstan tamamlarken 0.2 kazancı hanesine yazmış oldu."Platinin 900 dolar/onsun altındaki fiyatlamaları devam ederken, dün 867 dolar/onstan tamamladığı bir seansı geride bıraktı. Böylelikle hanesine yüzde 2.2 kayıp yazarken, paladyumun ardından günün en çok değer kaybeden kıymetli madeni oldu."Paladyum, günün en çok değer kaybeden kıymetli madeni olarak öne çıkarken günlük kaybı yüzde 5'i aştı. Seansa 2,463 dolar/ons seviyesinden başlayan paladyum, seansı 2,317 dolar/onstan tamamladı. "Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası'nda Türk Lirasının hızla değer kazanmasıyla birlikte alıcıların iştahlı olduğu bir seans geride kalırken, altın işlemleri dünya fiyatlarının üzerinde 1.00 - 1.25 dolar/onsla gerçekleşti. Borsa İstanbul'da toplamda 5,179 kg altın, 5,787 kg gümüş işlemiyle gün tamamlandı."


Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Petrol ve altın fiyatları yatay - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement