Peugeot'dan 2. İpek Yolu Zaferi - Son Dakika
Ekonomi

Peugeot'dan 2. İpek Yolu Zaferi

Peugeot Sport ekibi üst üste 2 yıldır İpek Yolu Rallisi'ni kazanarak önemli bir başarı yakaladı.

25.07.2017 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Peugeot Sport ekibi üst üste 2 yıldır İpek Yolu Rallisi'ni kazanarak önemli bir başarı yakaladı.

Peugeot Sport açıklamasına göre, ekip, Rusya'da başlayarak Çin'e kadar uzanan 9 bin 599 kilometre uzunluğundaki dünyanın en zorlu mücadelelerinden biri olan İpek Yolu Rallisi'ni 2016 ve 2017 yıllarında üst üste 2 kez kazandı.

Bu yılki ralli süresince liderliği elinde tutan ekip kürsüye 7 kere birinci ve ikinci, 2 kere ise birinci, ikinci ve üçüncü sırada çıktı. Rallinin ikinci haftası boyunca liderliği bırakmayan Cyril Despres/David Castera 2017 İpek Yolu Rallisi'ni 1. olarak tamamladı.

Stephane Peterhansel/Jean-Paul Cottret ikilisi ise 4. etapta devrilen ve hasar alan araçlarını tamir etmek zorunda kalarak çok fazla vakit kaybetti ve Stephane toplamda 5 etap kazanarak ralliyi 5. sırada tamamladı.

Peugeot DKR, Güney Amerika'daki ilk gövde gösterisinin ardından Çin'de performansını bir kez daha gösterdi. Peugeot Sport ekiplerinin 2017 İpek Yolu Rallisi boyunca sergilemiş olduğu performans Peugeot yarış otomobilinin "hızlı, dayanıklı ve güvenilir" olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Kısa bir süre önce tanıtılan Peugeot DKR Maxi, ilk mücadelesinde sergilemiş olduğu performansla Peugeot Sport mühendislerinin çabalarının "karşılığını verdi". Genel performansı artıran teknik iyileştirmeler aynı zamanda sürücülerin güvenini de artırdı.

Peugeot Sport, geçen yıl da İpek Yolu Rallisi'nde yine zafere Cyril Despres ile ulaşmıştı.

"Cyril Despres 'Bay İpek Yolu' olmayı hak etti"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Peugeot Sport Direktörü Bruno Famin, İpek Yolu Rallisi'nin zorluluk seviyesiyle bütün ekiplerin dayanıklılığını sınadığına işaret etti. Famin, şu ifadeleri kullandı:

"Zorlu geçen mücadelede araçlarımızdan ikisi kaza yaptı. Sadece bizim ekipler değil, İpek Yolu Rallisi'ne katılan neredeyse bütün ekipler ciddi sorunlarla mücadele etti ve vakit kaybetti. Sonuç olarak son derece heyecan verici, ama aynı zamanda oldukça zorlu bir yarış oldu. Tam da istediğimiz gibi. Biz de böylece Dakar Rallisi öncesi bazı testler yapmış olduk. Aslında elektrikli direksiyondaki küçük bir sorun dışında Cyril Despres ciddi bir sorunla karşı karşıya kalmadı.

Peugeot DKR Maxi her alanda gelişme kaydetmiş iyi bir yarış otomobili. Önceki araçla kıyasladığımızda hiç bir dezavantaja sahip değil. Ralli boyunca sergilemiş olduğu performansla zaferi göğüsleyen Cyril Despres ve David Castera'yı başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Eğer ki Stephane Peterhansel 'Bay Dakar' ise bence Cyril Despres de 'Bay İpek Yolu' olmayı hak etti."

Team Peugeot Total pilotu Cyril Despres de şunları kaydetti:

"Muhteşem bir macera ve muhteşem bir yarış oldu. Moskova'dan başlayarak Çin'de biten gerçekten de büyüleyici bir yarış. Ben ve takım arkadaşım David ciddi hatalar yapmadan neredeyse sorunsuz bir yarış çıkarttık ve elde ettiğimiz zaferle de ödülümüzü aldık.

Aynı mücadeleyi ikinci kez üst üste kazanmak ise keyfimizi ve heyecanımızı ikiye katlıyor. Onurlu ve gururluyuz. Her yarışta daha fazla deneyim elde ediyor ve kendimizi geliştiriyoruz. Dakar Ralli'sinde Peugeot DKR Maxi'yi kullanmak için sabırsızlanıyorum."

Team Peugeot Total pilotu Stephane Peterhansel ise "Karmaşık duygular içerisindeyim. Sonuç olarak ben bir yarışçıyım ve benim için en önemli şey kazanmak. Dolayısıyla çok mutlu olduğumu söyleyemem. Öte yandan Cyril ve tüm Peugeot ailesi adına gerçekten de çok mutluyum" açıklamasında bulundu.

Yarış boyunca otomobillerin hızlı ve güvenilir olduğunu gördüklerini aktaran Peterhansel, yeni DKR Maxi'nin daha da gelişmiş iyi bir otomobil, Sebastien Loeb'ün de iyi ve hızlı bir pilot olduğunu dile getirdi.

Peterhansel, zorlu mücadele esnasında talihsizliklerin her zaman yaşanabildiğini belirterek, "Loeb de bu sefer istediği sonucu elde edemedi. Cyril ikinci kez İpek Yolu Rallisi'ni kazandı. Dolayısıyla kendi adıma tarihin tekrar etmesini ve Dakar'dan bir kez daha zaferle dönmeyi diliyorum."

Team Peugeot Total pilotu Sebastien Loeb, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ralli, Daniel ve benim için pek de istediğimiz gibi sonuçlanmadı. Ancak tüm Peugeot ekibi ve de özellikle Cyril ve David adına çok sevinçli ve mutluyum. Çok önemli bir zafer elde ettiler.

Rallinin ilk haftası boyunca yarışa liderlik etmek güzel bir duyguydu. Bence bu başarıda DKR Maxi'nin payı büyüktü. Gerçekten de güçlü ve iyi bir otomobil. İpek Yolu Rallisi'nde elde ettiğimiz bilgi birikimi ve deneyimi ve bütün öğrendiklerimizi Dakar Rallisi'nde uygulayarak zafer için tekrar mücadele edeceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Peugeot'dan 2. İpek Yolu Zaferi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz
    21:26 Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında 'Göktepe 1' adını verdikleri yeni bir kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı. Bayraktar, bu keşif ve arama kuyusundan önümüzdeki haftalarda yeni bir rezerv bulmayı umduklarını belirtti.

  • Yüreğir Ziraat Odası Başkanı: Çiftçi finansal sorunlar nedeniyle üretimden vazgeçiyor
    21:22 Yüreğir Ziraat Odası Başkanı: Çiftçi finansal sorunlar nedeniyle üretimden vazgeçiyor

    Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, tarım sektörünün finansal sorunları ve girdi maliyetlerinin çiftçilerin üretimden vazgeçmesine neden olduğunu belirtti. Doğan, tarım sektörünün karşılaştığı sorunların çözümü için devlet desteklerinin güçlendirilmesi, su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı, toprak koruma uygulamaları ve pazarlama altyapısının geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı
    21:19 Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraklar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu olan 'Göktepe 1' adlı kuyunun kazılacağını duyurdu. Bayraklar, bu kuyudan önümüzdeki haftalarda yeni bir keşif ve ilave rezerv bulmayı umduklarını belirtti. Ayrıca, Sakarya gaz sahasında günlük gaz üretimini artırarak, Türkiye'nin doğal gaz ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini söyledi.

  • İBB Arnavutköy'de Kent Lokantası açtı
    20:57 İBB Arnavutköy'de Kent Lokantası açtı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Arnavutköy'de Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, açılışta yaptığı konuşmada lokantanın önemini vurgulayarak, İstanbul'un bütün ilçelerinde Kent Lokantası açacaklarını belirtti. İmamoğlu ayrıca Çatalca'da düzenlenen halk buluşmasında çiftçilere destek sözü verdi ve seçimlerde destek istedi.

  • Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Turizmi çeşitlendiriyoruz
    20:45 Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Turizmi çeşitlendiriyoruz

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'da bir otelde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, turizmi çeşitlendirmek için kültür, tarih, sağlık, doğa, inanç, gastronomi, spor gibi alanlarla çalıştıklarını belirtti. Ersoy, ayrıca yerel yönetimlerin Antalya'nın turizm potansiyelini artırmak için daha başarılı çalışmalar yapması gerektiğini vurguladı.

  • Antalya, Tüm Zamanların En Yüksek Ziyaretçi Sayısına Ulaştı
    20:35 Antalya, Tüm Zamanların En Yüksek Ziyaretçi Sayısına Ulaştı

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Antalya'da transfer yolcular dahil 16 milyonu aşkın ziyaretçiyle rekor kırarak tüm zamanların en yüksek ziyaretçi sayısına ulaştık. İnşallah bu yıl daha da yüksek rakamlara ulaşacağız" dedi.

  • BYD, Elon Musk'ın Tesla'sını geçerek dünyanın en büyük çeyreklik elektrikli otomobil satıcısı oldu
    20:34 BYD, Elon Musk'ın Tesla'sını geçerek dünyanın en büyük çeyreklik elektrikli otomobil satıcısı oldu

    BYD, 2023'ün son çeyreğinde net karında artış bildirdi ve Elon Musk'ın Tesla'sını geçerek dünyanın en büyük çeyreklik elektrikli otomobil satıcısı oldu. Shenzhen merkezli otomobil üreticisi, yılın son üç ayında net karını yüzde 19 artırarak 1.20 milyar dolara ulaştırdı. Gelir, yüzde 15 artarak 24.9 milyar dolar oldu. BYD'nin net karı tüm yıl için yüzde 81 artarak 4.2 milyar dolar oldu ve brüt kar marjları, geçen yıla kıyasla yüzde 17'den yüzde 20'ye yükseldi. BYD'nin dördüncü çeyrek satış hacmi yüzde 38 arttı; şirket, 526 bin'den fazla elektrikli otomobil satarak Tesla'nın 80 bin fazlasını sattı. Warren Buffett destekli BYD, üst üste ikinci yıl daha fazla araç üreterek, 3 milyon yeni enerji aracı (NEV) üretti; bu, hem hibrit hem de bataryalı elektrikli otomobilleri içeriyor. BYD'nin çoğu aracı, Tesla'nınkinden daha düşük bir fiyat aralığında satılıyor ve hibrit araçlar ya da tamamen elektrikli otomobiller olarak satın alınabiliyor. BYD, geçen yıl 50'den fazla ülkede ürünlerini sattı ve NEV satışlarında 'birçok ülkede birinci sırada' yer aldığını söyledi. Şirket, geçen yıl 242 bin'den fazla birimi ihraç etti. BYD, Macaristan'da yeni bir fabrika inşa etmeyi planlıyor ve orada ilk elektrikli otomobil müşteri grubuna teslimatlar yaptı. Ayrıca, Güney Amerika'da profili iyileştirmek için Brezilya'da eski bir Ford Motor Co. üretim merkezini canlandırmak üzere 620 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyor. BYD, küresel genişlemesini sürdürerek Çin'in NEV pazarının 2024'te güçlü bir şekilde büyüyeceğini belirtti. Şirket, çok markalı stratejisini ve küresel genişleme çabalarını sürdüreceğini söylüyor. BYD'nin başarısı, Pekin'den gelen cömert sübvansiyonlarla destekleniyor.

  • Enerji Bakanı Bayraktar, yeni doğal gaz rezervi umuduyla kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı
    20:29 Enerji Bakanı Bayraktar, yeni doğal gaz rezervi umuduyla kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak programı kapsamında yaptığı ziyaretlerde, doğal gaz arama çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bayraktar, Sakarya gaz sahasında günlük gaz üretimini artırmak için yeni bir kuyu kazmaya başladıklarını ve birkaç hafta içinde yeni bir keşif ve ilave bir rezerv beklentilerinin bulunduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak adına yenilenebilir enerji yatırımlarının önemine vurgu yaptı.

  • THY, 10 yıl aradan sonra Trablus'a uçuşlarına başladı
    20:29 THY, 10 yıl aradan sonra Trablus'a uçuşlarına başladı

    Türk Hava Yolları (THY), 10 yıl aradan sonra Libya'nın başkenti Trablus'a ilk uçuşunu gerçekleştirdi. THY'nin uçağı başkent Trablus'taki Mitiga Uluslararası Havalimanı'na indikten sonra Havalimanında düzenlen törene, Libya Ulaştırma Bakanı Muhammed eş-Şuhubi, Türkiye'nin Trablus Büyükelçisi Kenan Yılmaz, Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Yüksek, Libya Sivil Havacılık Genel Müdürü Abdurrahman bin Yusuf ve THY Genel Müdürü Bilal Ekşi katıldı. Törende konuşan Libya Ulaştırma Bakanı Muhammed eş-Şuhubi, Türk hükümetine THY seferlerinin yeniden başlaması konusunda sarf ettiği çabalardan dolayı takdirlerini sunduğunu söyledi. THY'nin uçuşlara başlaması diğer uluslararası şirketleri teşvik edici bir adım olarak değerlendirildi.


Advertisement