Peygamber Efendimize Hakarete Nasreddin Hocalı Tepki Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Peygamber Efendimize Hakarete Nasreddin Hocalı Tepki Yürüyüşü

Peygamber Efendimize Hakarete Nasreddin Hocalı Tepki Yürüyüşü

Konya’nın Akşehir ilçesinde, 31 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu İnanca Saygı ve Mazlumlara Hürriyet Platformu, Peygamber Efendimize Fransa’da bir karikatürle yapılan hakaret ve dünyadaki mazlum Müslümanlara yapılan zulümleri protesto için temsili Nasreddin Hoca’nın da katıldığı geniş çaplı bir yürüyüş düzenledi.

08.02.2015 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Akşehir ilçesinde, 31 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu İnanca Saygı ve Mazlumlara Hürriyet Platformu, Peygamber Efendimize Fransa'da bir karikatürle yapılan hakaret ve dünyadaki mazlum Müslümanlara yapılan zulümleri protesto için temsili Nasreddin Hoca'nın da katıldığı geniş çaplı bir yürüyüş düzenledi.

Akşehir Garnizon Komutanlığı önünde başlayan yürüyüşe Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs, temsili Nasreddin Hoca, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Tekbir ve salavatlarla yürüyen kalabalık zaman zaman Fransa ve İsrail aleyhine slogan attı. Cumhuriyet meydanında Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından İnanca Saygı ve Mazlumlara Hürriyet Platformu adına Faruk Başoğlu bir konuşma yaptı. Başoğlu, konuşmasında, Fransa'da olan bu karikatür krizinin ilk defa olmadığını daha önceki yıllarda da olduğunu ve benzer şekillerde bundan sonraki yıllarda da olacağını tahmin ettiklerini belirterek, "Bu olaylar rastgele, tesadüfi olaylar değildir. Bu olanlar; programlanmış, belli bir hedefe yönelik senaryoların uygulanmasından ibarettir. Hedef; dünyada İslam'a yönelişi durdurmak, İslam ve Müslüman kelimesi duyulduğunda insanlarda bir korku oluşturmaktır. Bir diğer adıyla İslamofobi oluşturmaktır" dedi. Platform Sözcüsü Faruk Başoğlu, Birleşmiş Milletlere de şöyle seslendi: "Biz burada 31 sivil toplum kuruluşunun öncülüğünde sizlerin gücü ve desteği ile Birleşmiş Milletlere sesleniyoruz. Bu topluluk sizden iki şey talep etmektedir. Dünyanın neresinde olursa olsun hangi dini değerlere karşı yapılırsa yapılsın anında takibe almak ve cezalandırılması için gereğini yapmak adına Birleşmiş Milletler bünyesinde İnanç İhlalleri Masası kurulsun. Eğer bu olmuş olsaydı Fransa'daki terör olayına bahane kalmazdı. İkinci olarak da yine dünya insanlığın barışı ve huzuru için, insanlığın ortak değeri ve temel hakkı olan yaşama hakkının ihlal edilmesinin önüne geçmek için Mazlum Milletler Masası kurulmalıdır."

Başoğlu'nun ardından kürsüye gelen temsili Nasreddin Hoca Ali Kerrar Ulu da, İncil ve Tevrat'ta barış, sevgi ve kardeşlikten bahsedildiğinin altını çizerek şunları söyledi: "Ey dünya insanları; Müslümanlara zulmeden ve Müslümanlara hakaret eden bazı Hıristiyanlara, bazı Yahudilere ve bu suçları işleyen diğer ehli kitap ehline sesleniyorum; biz Müslümanların kitabı Kur'an-ı Kerim'de; 'Sizin dininiz size, benimki bana' der ve insanlığa barış sunar. Ey Hıristiyanların zulmedenleri; sizin tahrif edilmiş İncilinizde, 'Sakın kimse kötülüğe karşı karşılık vermesin. Birbiriniz ve tüm insanlar için her zaman iyiliği amaçlayın' der iken siz neden kitabınıza uymuyor zulüm ve hakaretler ediyorsunuz? Ey Yahudilerin zulmedenleri; sizin tahrif edilmiş Tevrat'ınız da, 'Öldürmeyeceksin' diye emredildiği halde neden Filistinlileri öldürüyorsunuz? Ayrıca yine tahrif edilmiş Zebur'da, 'Ne mutlu o insana ki, kötülerin öğüdüyle yürümez' denirken kötülük edip kötülerin öğüdüyle yürüyorsunuz? Gelin hepiniz başlangıç olarak kendi kitaplarınızdaki emirlere uyun. Kan dökmeyin, zulmetmeyin, dünya barışını öldürmeyin. Ben dünyanın ortası Akşehir'den bunu bilir, sizlere bunu söylerim. Siz sadece Müslümanları değil insanlığı öldürüyorsunuz. İnsanlığı ölen dünyada sizlere de hayır yoktur, bunu böyle bilesiniz. Haydi atın silahlarınızı, yıkayın kanlı ellerinizi!"

Konuşmaların ardından dua edildi ve protesto yürüyüşü olaysız sona erdi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Peygamber Efendimize Hakarete Nasreddin Hocalı Tepki Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement