Peygamberimi Öğreniyorum Projesi' Hayata Geçti - Son Dakika
Yerel

Peygamberimi Öğreniyorum Projesi' Hayata Geçti

Peygamberimi Öğreniyorum Projesi\' Hayata Geçti

Suşehri Hürriyet İlkokulu Müdürlüğü tarafından 3. ve 4. sınıflarda okuyan 650 öğrenciyi kapsayan Peygamberimi Öğreniyorum Projesi hayata geçti.

29.03.2014 09:18  Güncelleme: 09:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suşehri Hürriyet İlkokulu Müdürlüğü tarafından ilçe merkezi ve köy okullarının 3. ve 4. sınıflarda okuyan 650 öğrenciyi kapsayan Peygamberimi Öğreniyorum Projesi hayata geçti.

Konu hakkında açıklama yapan Suşehri Hürriyet İlkokulu Müdürü Yalçın Akyol, "Okulumuz bünyesinde peygamberimi öğreniyorum projesini hayata geçirdik. İlçemiz genelinde eğitimlerini sürdüren 3. ve 4. sınıflardaki toplam 650 öğrenciye hitap eden projemizdeki amaç kitap okuma sevgisini ve alışkanlığını kazandırmak, bu vesile ile çocuklarımızın edinmesi gereken milli ve dini değerleri öğretmektir. Toplamda 2 bin TL maliyeti olan projemizde 3. sınıflar için 'Peygamberimi Öğreniyorum' isimli Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarının 80 sayfalık kitabı, 4. sınıflar için ise 'Peygamberim' isimli Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları'nın 134 sayfalık kitabı okulumuzda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersine giren öğretmenlerden ve bazı sınıf öğretmenlerinden komisyon kurularak kitapların içeriği ve seviye durumu incelenecek. Söz konusu kitaplar ilçe merkezi ve köy ilkokullarının 3. ve 4. sınıflara dağıtılacak" dedi.

Akyol ayrıca, "Öğrenciler kendilerine dağıtılan kitapları uygulama takvimine uyarak okumaları sağlanacak. Bu süre sonunda öğrencilere komisyon tarafından kitapların içeriğine uygun olarak hazırlanan çoktan seçmeli sorularla her okul kendi bünyesinde 28 Nisan 2014 Pazartesi günü aynı saatte sınav yapılacak. Sınav sonuçlarına göre dereceye giren 3 ve 4. sınıflarda ilk on öğrenciye 30 Nisan 2014 Çarşamba günü düzenlenecek olan ödül programında hediyeleri verilecek. Yarışma ile ilgili ayrıntılı açıklamalar afiş hazırlamak sureti ile belirtilen takvime göre okullara asılacaktır" ifadelerini kullandı. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Peygamberimi Öğreniyorum Projesi' Hayata Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement