Philips Fidelio S2 Kulak İçi Kulaklık - Son Dakika
Teknoloji

Philips Fidelio S2 Kulak İçi Kulaklık

Philips Fidelio S2 Kulak İçi Kulaklık

Hareket olanağınız da müzik zevkiniz de kısıtlanmasın.

01.09.2013 22:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mahmut Saral - - Kimi zaman metrobüste bir işe yetişirken, kimi zaman ise koşu esnasında kullanırız kulaklıklarımızı. Bazen ofisteki sıkıcı havayı kendimizce dağıtmak, bazen ise telefona gelen aramaları tek bir tuşla cevaplamak için de başvururuz. Bu konuya daha birçok örnek verilebilir, temel olarak istenen ise; kullanımı rahat ve ses kalitesi iyi bir kulaklığın olmasıdır

Bu incelememize konuk olan ürün, Philips'in Fidelio isimli kulaklık modeli. İlk bakışta tasarımı ve kutu içeriğiyle dikkat çeken ürün, acaba performans olarak nasıl bir çizgi izliyor...

Zengin kutu içeriği

Fidelio'nun güzel bir kutu tasarımı var. Kitap gibi adeta. Mıknatıslı mekanizmasını yana çekip açtığınızda ise, bölmelerinde saklanan kulaklık, kulaklık başlıkları, kitapçık ve ufak taşıma kabıyla karşılaşıyorsunuz. Ürünlerin tasarımında genel olarak beyaz ve krem rengi tonları kullanılmış, bu sebeble bende bir retro hissiyatı yarattığını söyleyebilirim

Kulaklık tasarımı

Philips Fidelio, 1 metreyi aşkın kablo uzunluğuna sahip. Kablo dairesel değil, çizgisel olarak tasarlanmış ve bu çizginin bir tarafı krem rengi, diğer tarafı da beyaz renkte. 3.5mm'lik giriş kısmında kablo ucunun kırılmamasına yönelik hazırlanmış sağlam bölge dikkat çekiyor. Kulaklıklara doğru yol alırken, boyun kısmınıza denk gelecek noktada kabloları birleştiren bir mandal ve mikrofonla birlikte kısayol tuşlarını görüyoruz.

Kulak içi olarak tasarlanan hoparlörlerin gövdeleri güzel tasarımlara sahip. Yarı kapalı arka mimarı kullanıldığı için daha fazla bass genişliğinin sağlandığı ve ses sızıntısının en aza indirgendiği söylüyor geliştiriciler. Dış kısımda Fidelio logosu ve hoparlör gibi bir görsel tasarım kullanılmış. İç kısımda ise, altın renkli kaplamanın ortasında yer alıyor başlıklar. Buradaki silikon başlıklara da dikkat çekmek gerekiyor. Eğer kulak yapınıza uymadığını düşünüyorsanız, kutunun içinde yer alan yedek başlıklarla değişimler yaparak en rahat olanını bulabiliyorsunuz. Ayrıca, silikon başlıkların yanında köpük başlıklar da bulunuyor ve gürültü yalıtımı konusunda size çözüm sunuyor.

Fidelio, çizgi şeklinde tasarlandığından olsa gerek, kablolar pek de birbirine girmiyor. Biliyorsunuz, birçok kulaklık, avuca alınıp cebe konulduktan sonra öyle bir düğümlenir ki, siz bile şaşırırsınız ve bu can sıkıcıdır. İşte bu durumlar genellikle Fidelio'nun kullanımında yaşanmıyor. Hem, bu tip atraksiyonlara da gerek yok, zira ufak fermuarlı taşıma çantası sayesinde işiniz daha da kolaylaşıyor.

Ses kalitesi nasıl?

Kulaklığın kullanım rahatlığı konusunda bir sıkıntı yaşamadım. Kablo uzunluğu da gayet yeterli. Ses kalitesini de iyi olarak nitelendirebiliriz, ancak daha iyi kalite sunan kulaklıkların da olduğunu söylemeliyim. Örneğin bu kulaklıkta tiz sesler daha bir ön planda olup, bass sesler biraz geri planda kalmış. Marshall Minor kulaklıkla yaptığım ufak karşılaştırmada, bu açıkça ortaya çıkıyor. Tabii bassların varlığı hissediliyor, ama mesela ekolayzerda birkaç ufak ayar yaptığınızda daha iyi sonuç alabiliyorsunuz.

Sonuç olarak

Tasarımı ve kullanım rahatlığıyla dikkat çeken bir ürün. Doğru başlık ayarlamaları sayesinde hareket halinde olsanız dahi iyi ses kalitesi elde edebiliyorsunuz, ancak üst düzey bir ses kalitesi beklenmemeli. Daha çok, rahat kullanıma odaklanılmış.

Ürün, internette 130-150 dolar civarı fiyatlarda bulunabiliyor.

Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Philips Fidelio S2 Kulak İçi Kulaklık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement