Photoshop Streaming: Photoshop'un Web Tabanlı Versiyonu - Son Dakika
Teknoloji

Photoshop Streaming: Photoshop'un Web Tabanlı Versiyonu

Photoshop Streaming: Photoshop\'un Web Tabanlı Versiyonu

Google ve Adobe yaklaşık iki senedir direk tarayıcı üzerinden çalışan bir Photoshop üzerinde çalışıyorlardı ve sonunda istediklerini elde ettiler.

23.11.2014 17:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Google ve Adobe yaklaşık iki senedir direk tarayıcı üzerinden çalışan bir Photoshop üzerinde çalışıyorlardı ve sonunda istediklerini elde ettiler. "Photoshop Streaming" adı verilen bu program Google Chromebook bilgisayarlarda ve Google Chrome tarayıcılarda kullanılabilecek. Ayrıca program sadece Windows işletim sistemini destekliyor.

Photoshop'un web tabanlı bu versiyonunun çalışma mantığı gayet basit. Öncelikle Chrome Web Mağazası üzerinden programı indiriyorsunuz. Programı açtığınızda, Photoshop CC 2014'ün masaüstü versiyonunu çalıştıran bir sunucuya bağlanıyorsunuz. Sonra masaüstü versiyonunun arayüzü video olarak kaydediliyor ve tarayıcınıza gönderiliyor. Daha sonra da sizin program üzerinde gerçekleştirdiğiniz hareketler sunucuya aktarılıyor. Bu sanal bir makinenin çalışma mantığından çok da farklı değil.

Photoshop Streaming, şimdilik bulut depolama servislerinden sadece Google Drive ile uyumlu olarak çalışıyor. Fakat yakın zamanda programın diğer bulut depolama servisleriyle de uyumlu şekilde çalışması bekleniyor. Programın şu anda yazdırma ve GPU kullanımı gerektiren üç boyutlu fonksiyonları gibi çalışmayan temel fonksiyonları var. Ayrıca  ekran paylaşım özelliğinde yaşanan gecikme süresi de ayrı bir sorun. İşte Adobe tüm bu sorunları çözmek için bir deneme süreci başlatacak. Bu süreç sonunda da gelen geri bildirimlere göre programdaki sorunlar giderilecek ve genel olarak kullanıcı deneyimi iyileştirilecek. Adobe, programın test edilmesi için 6 ay boyunca çeşitli eğitim kurumlarında kullanılmasına izin verecek.

Photoshop Streaming'in en büyük avantajı, herhangi bir bilgisayarda Google Chrome vasıtasıyla çalışabiliyor olması. Bu da programın kullanılacağı bilgisayarın teknik özelliklerinin önemli olmadığı anlamına geliyor. Dolayısıyla da, yüksek özelliklere sahip olmayan bilgisayarlarda da Photoshop Streaming kullanılabilecek. Böylece daha çok insan, Photoshop'un sunduğu olanaklardan faydalanabilecek.

Adobe'un web sitesinde yer alan bilgilere göre, program şu özelliklere sahip bilgisayarlarda sorunsuz bir şekilde çalışıyor:

İşletim Sistemi: Windows 7 veya Windows 8

İşlemci: Pentium 4 veya üzeri

RAM: 512 MB

Disk Alanı: 350 MB

Photoshop Streaming'in resmi sayfasına buradan ulaşabilir, programın beta sürecinde yer almak için kayıt olabilirsiniz.

The post Photoshop Streaming: Photoshop'un Web Tabanlı Versiyonu appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Photoshop Streaming: Photoshop'un Web Tabanlı Versiyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement