Pilav'a Kosgeb Desteği! - Son Dakika
Güncel

Pilav'a Kosgeb Desteği!

Pilav\'a Kosgeb Desteği!

Pilav sektörü günümüzde hızla gelişiyor ve yatırımcıların ilgi odağı oluyor. Pilav satmak söz konusu olunca ilk akla gelen şey evde yapılan pilavı bir arabaya koyup satmak.

12.06.2017 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sokak pilavcıları bunu uzun bir süredir sürdürüyorlar. Ancak sokak pilavcılığı gayri resmi bir iş. Vergi levhalı KOSGEB destekli bir işletme açarak pilav satmak da mümkün. Gıda franchise alanında girişimcilik fırsatları arasında pilav sektörü ilk sıralarda yer alıyor. Yeni yatırımcılara cazip tekliflerle franchising imkanı sunuyoruz. Bilindiği gibi ülkemizde yeni iş fırsatları hemen talep görmektedir. Pilav, makarna, kahve bayilikleri vermek yeni iş alanlarıdır. Bu çok cazip yatırımlar yatırımcısını memnun eder niteliktedir. Yatırımcılar franchise bayilik almadan önce şartları öğrenerek ayrıntılı bilgi alabilirler. Gıda sektöründe yeni kazanç kapıları açıldı. Pilav da hızla büyüyen sektörlerden biri. Gündemde yeni işler arasında owaffle ve frozen yoğurt konseptleri de rağbet görmektedir. Pilav sokak pilavcıları ile kazandığı potansiyel sayesinde işletme olarak da kârlı bir iş modelidir. Pilav bayiliği, makarna bayiliği, pizza bayiliği, kahve bayiliği iyi kazandıran kârlı işler arasında sayılabilir. Yeni yatırımcı bayilik ve franchising arasındaki farkı da bilmelidir. Franchise modelinde bir yatırım bedeli ödenir. Bu miktar genellikler anahtar teslim işletme sahibi olma bedelidir. Franchise veren firmanın markası ve isim hakkı kullanılır. Franchise alan bayi sadece o markanın ürünlerini satar. Bayilere distribütörlük ve bölge bayiliği yetkileri de verilebilir. Bu sayede distribütörlükler ve bölge bayilikleri ile firmanın ürünü bütün Türkiye'ye yayılır. O Pilavcı bu sistemi uygulayan bir firmadır. Franchise arayanların ilk tercihlerinden biri olmalıdır. Pilavda satış rakamları ve kazanç memnuniyet vericidir. Pilav insanların karnını en ucuza doyuran hazır yemek sektörüdür. Günümüzde pilav bayiliği almak popüler oldu. Bunun nedenleri arasında az yatırımla çok kazanç, düşük yatırım maliyetleri, yüksek kâr marjları, düşük işletme masrafları gösterilebilir.

O'Pilavcı Bayisi Olmak

O'Pilavcı Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Yılmaz bu konuda şunları söyledi: O'Pilavcı bayisi aşçıya, bulaşıkçıya maaş ödemez. Hazır paketli gelen pilavları açar, benmaride ısıtır ve modern yöntemlerle servis eder. Açtığı kadar pilav tüketir, pilav ziyan olmaz, pilavda zaiyat yoktur. Franchise alan bayi bu hizmeti veren firmanın kurallarına uyar. Sadece o firmanın ürünleri satmak başlıca kuraldır. O Pilavcı franchise modelinde her türlü esneklik bayilere sağlanır. O Pilavcı bayisi pilav fiyatlarını kendi istediği gibi belirlemekte özgürdür. Girişimcilik modelleri arasında pilav girişimciği yerini aldı, pilav sektörü büyüdü. Pilav sektörüne 2011'de giriş yapan O Pilavcı sektörün kurucusu olarak görülebilir. O Pilavcı'nın yatırımcılara bu fırsatı sunmasıyla birbiri ardına bayiler açıldı, 2015'te yeniden yapılanma içerisine giren O Pilavcı 200 bayiye ulaşmayı hedefliyor. O Pilavcı'nın stant, kiosk, dükkan ve mobil konseptleri bulunuyor. Bayilik veren firmalar, bayilik fırsatları, yeni iş fikirleri, yeni iş fırsatları, girişimciler ve yatırımcılar için kârlı iş modelleri araştırıldığında bu alanda faaliyet gösteren çok sayıda firma karşımıza çıkıyor. Peki bu firmaların hangilerine güvenebilirsiniz?" dedi.

O'Pilavcı Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Yılmaz açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: Franchising vermek günümüzde çok popüler ve yaygın. Yerli yatırımcı franchisingi sevdi. Küçük bütçelerle iyi kazanan işletmeler kurmak mümkün. 50 bin lira yatırım bedeliyle (franchise bedeli) işletmesini açan bir bayi KOSGEB'ten 30 bin lira hibe almaktadır. Geri ödemesiz 30 bin lira hibe yardım alan bir işetme sahibi 20 bin liraya dükkanını açmış oluyor. 30 bin liralık KOSGEB yardımının bir bölümü tek seferde, kalan miktarı da taksitlerle veriliyor. Sonuçta bayi adayının cebinden totalde 20 bin TL çıkmış oluyor. Bu yolla az yatırımla çok kazanç sağlamak için bayi adayı yatırımcının yapması gereken tek şey inanması, kararlı olması ve ilk adımı atması. O Pilavcı da bu özelliğiyle bir kazanç kapısı ve girişimcileri davet ediyor. Pilavda kâr marjı 1'e 3'tür. Bayi bir liraya aldığı pilavı 3 liraya sattığında, özellikle alışveriş merkezlerinde, günde 1000 (bin) TL ciroya ulaşabilmektedir. Bayilerimiz pilav üzeri nohut, kuru, tavuk, bezelye, tavuk döner, et döner, ciğer, kavurma ile son derece lezzetli ve doyurucu menüler oluşturabilirler. O Pilavcı'da osmancık prinç kullanarak tereyağlı pilav yapılır. Sünnet düğünleri, mevlütler, okulların pilav günleri, camilerde pilav dağıtımı, mezuniyet günleri, her türlü toplantılarda verilen yemeklerde pilav ihtiyacını karşılayabiliriz. Pilav sektörü yeterince büyüdüğünde ihracat bile yapabilir. Türk ekonomisine önemli bir katkı sağlayabilir. Pilavda bu potansiyel var. Yeter ki pilavdaki bu potansiyeli görelim. Sokak pilavcıları pilavın isimsiz neferleridir. Önünde uzun kuyruklar oluşan pilavcılar meşhur olmaktadır. Sokak pilavcılığının sektörel abisi, sektördeki karşılığı ise pilav bayiliğidir. Pilav sadece sokakta yenilen bir gıda maddesi olarak kalmayıp seçkin bir yiyecek olarak menülerdeki yerini almalıdır. Balık restoranları gibi pilav restoranları da görebiliriz gelecekte. Genekllikle esnaf lokantaları ve semt pilavcıları da çok lezzetli pilavlar sunabilmektedir. Çiğköfte ve pilavın birlikte satıldığı dükkanları görmüşsünüzdür.

Hazır Yiyecekler ve Pilav

En yaygın hazır yiyecekler balık ekmek, ekmek arası döner, tavuk çevirme, kokoreç, ıslak hamburger, çiğköfte, börek çeşitleri pilavcılar olarak sayılabilir. O Pilavcı menüleri sokak pilavcılarında bulamayacığınız bir çeşitliliğe sahiptir. Diyet yapanlar için glisemik indeksi düşük bulgur pilavı bulunur. Bu çeşitlilik girişimci için cazip bir yatırım modelidir. Büyük tanınmış firmaların astronomik yatırım bedellerinin yanında pilav yatırım bedeli düşük bütçeler için uygundur ve herkesin deneyebileceği bir iş modelidir. Emekli olsun, esnaf olsun, birikimini değerlendirmek için yer arayan, yeterli bütçesi olan girişimcilerimiz pilavı tercih edebilirler. Pilav bayiliği çok makul bir yatırımla boş bir dükkanı düzenli para kazanan bir işletmeye çevirebilir. Pilavda lezzet önemlidir. Genellikle semt aralarında çiğköfteci ve pilavcı, esnaf lokantası, pilavcı amca gibi dükkanlarda insanlar pilav yemektedir. Bu pilav dükkanlarını kurumsallaştırmak ve pilav zinciri haline getirmek ise yeni yatırımcılara kazanç kapısı açmak anlamına geliyor. Pilav haberleri genellikle pilav dağıtma, pilav günü, pilav şenliği gibi etkinlikler ve pilav tariflerinin yer aldığı yemek tarifi sitelerinden google aramanın bulduğu sonuçlardan oluşur. Bu aramalarda pilavla ilgili sektörel haberler ise ancak pilav sektörünün büyümesi ve bayiliklerin artmasıyla olacaktır. google aramada ilk sırada çıkmak ve kurumsal pilavı ülke geneline yaymak adına Türkiye'nin franchise markası O Pilavcı kendisiyle yarış içindedir. Devir Franchise devridir! Franchise devir fırsatları arasında Pilav sektöründen firmaların da yer alması beklenebilir. Daha büyük yatırımcı şirketler pilavdaki potansiyeli görüp pilav sektörüne adım atabilirler. Pilavdaki bu potansiyeli görebilmek önemlidir.

Franchise Uzmanlığı

Franchise uzmanlık gerektiren bir alandır. Her firmadan franchising alınmaz. Franchise verme tecrübesi, daha önce kaç adet franchise bayilik vermiş, kaç senedir franchise sektöründe faaliyet göstermektedir diye sorgulanmalıdır. Bayi adayı da o marka altında tecrübe kazanacaktır. Pilav bayiliği kısa sürede yatırımını çıkaran ve kendini amorti edebilen kârlı ve kazançlı bir iştir. Bayi kendi kendisinin patronudur. Yeni yatırımcıları düşük bütçelerle kendi işinin patronu olmaya davet ediyoruz. Yatırım yapmaya değer yeni iş alanlarını incelediğinizde hazır yemek gıda sektörünün en avantajlı sektör olduğunu görürsünüz. Pilav arabasıyla sokakta pilav satarak ev alan vatandaşlarımızı duymuşsunuzdur. Bu işi bir de kurumsal olarak yaptığınızı düşünün! Bayilikle ilgilenen bayi adaylarımız çağrı merkezimizden bizi arayarak bilgi arayabilir. Pilav bayiliği neden bu kadar ilgi çekici? Çünkü yatırım miktarları, bütçeler çok uygundur. Aylık ve yıllık kazançlara bakıldığında dükkan kiraları da ödendikten sonra net kârlar ortaya çıkmaktadır. Franchise modeli ile bayilik kavramını biraz açıklayalım. AVM'de bir dükkan veya kiosk açmak için bir defaya mahsus franchise yatırım bedeli ödenir, 1 yıllık sözleşme yapılır. Bu da demektir ki pilav bayisi en az 1 yıl süreyle işi devam ettirmelidir. Önceden franchise bayilik almış yatırımcılar kurumsal yapıya uygunluk konusunda zorluk çekmeyeceklerdir. Bayilik şartları bayi lehinedir. Bayi sadece satışa odaklanır. Dilediği gibi promosyon ve indirim yapabilir, kampanya düzenleyebilir. Franchise modelinde genellikle AVMler dükkan/kiosk sözleşmesini franchise veren firma ile yaparlar. Bayinin istediği uygun gördüğü alışveriş merkezinde yer bulunur ve işletmenin kurulmasına başlanır. Pilav bayiliği anahtar teslim bir çalışma modeli olup bayi adayı bir-iki hafta içerisinde dükkanını işletmeye başlayabilir. Franchise firmasının logolu ürünleriyle sunumlarını yapar, lezzetli pilavını müşterilere ikram eder. Alışveriş merkezinin çalışanları en potansiyel müşterilerdir. Buna ziyaretçiler de eklenince pilav bayisinde hedeflenen günlük cirolara ulaşılır. Başka bir seçenek de üniversite kampusu yerleşkesi içinde pilav noktası açmaktır. O Pilavcı'nın pratik sunumu üniversite öğrencilerine hitap eder. Üniversite ortamında sürekli gençlere servis yapmak da ayrıca çok keyiflidir. Pilav satışında sunum ve servis bir hayli önemlidir.

Kadın Girişimcilere Özel

Bayan girişimcilerin bu anlamda bir avantajı bulunur. Sokak pilavcısında belki istisnalar hariç büyük çoğunlukla erkek elemanlar çalışır. Kadın girişimcilerin böyle bir imkanı maalesef bulunmaz. Zabıta ile uğraşmak, pilav arabasını oradan oraya taşımak, gecenin bir yarısı bir sokakta her türlü insanla ilgilenmek gibi zorluklar bulunmaktadır. Oysaki pırıl pırıl bir pilavcı işletmesinde, stant, dükkan, kiosk veya mobil konsept olabilir, kadın girişimci kendi işinin başında, yazarkasası, vergi levhası ve franchise sertifikası ile kurumsal bir yapıda hizmet verir. Bu sebeple özellikle kadın yatırımcılarımızı O Pilavcı'ya katılmaya davet ediyoruz. O Pilavcı ailesi bayilerine gereken ilgiyi her zaman gösterir. O Pilavcı pilav konseptlerinde bir üst konsepte geçmek de çok avantajlıdır. Stant bedeli ödeyerek işe başlayan bir girişimci daha sonra kiosk modeline geçerse, kiosk için franchise bedelinin tamamını değil aradaki farkı öder. Aynı şekilde kiosk ile işletmesini kuran bir yatırımcı bir yıl sonra dükkan konseptine geçmek isterse ödediği kiosk bedeli dükkan bedelinden düşülür. Bir internet servis sağlayıcısında üst pakete geçmek, paket yükseltmek gibi O Pilavcı konseptleri de işletmeyi büyütme imkanını yatırımcısına sunar. O Pilavcı düzenlediği kampanyalarla her ayın son birkaç günü franchise bedellerinde indirim yapabilmektedir. Bunun için O Pilavcı internet sitesinden duyuruları takip ediniz. Franchise yatırım bedeli ödeyerek bir işyeri kurmak cazip avantajları da beraberinde getirir: Ürünlerin tamamı merkezden hazır gelir. Sunumla ilgili eğitim verilir. Ürünlerin siparişi haftalık olarak verilir ve hızlıca tüketilir. Ürün ziyan olmaz. İşletmenin kazancı tamamıyle bayinin kendisine aittir. Satılan her pilavın geliri girişimcimizin kasasına girer. Aylık cirodan yüzde almak sözkonusu değildir. Bu da pilav yatırımcısına yüksek cirolar yaparak çok para kazanma avantajını sunar.

Aylık Net kazanç

Başlıca giderler şunlardır: merkezden gelen pilavın ücreti peşin ödenerek alınır, dükkan kirası ödenir, işletmenin 1 adet veya daha fazla çalışanına maaş ödenir. 1'e 3 kâr marjıyla işletme giderleri çok rahat karşılanmaktadır. Tipik bir alışveriş merkezinde dükkan kirası ve elemanların maaşları verildikten sonra aylık net kazanç 10.000 TL ve üzerinde olabilmektedir. Bayi adayımıza günde 100 kişiden az müşteriye servis yapılan yerde işletme açmasını zaten biz önermiyoruz. Sadece garantili noktalarda bu franchiseları veriyoruz. Az yatırım ile çok kazançtan kasıt da budur. Size sunulan franchise bayilik modellerini lütfen karşılaştırın. Döner, pizza, hamburger, kahve, makarna, pilav bayilikleri detaylarını incelediğinizde pilav bayiliği yatırımının bunlar arasında en cazip seçenek olduğunu göreceksiniz. Bu işe başlamak için girişimci ruhuna sahip olmak yeterlidir. Franchise yatırım bedeli olmak üzere gerekli bütçeler kolaylıkla bulunabilir. Birikiminizin üzerine banka kredisi de kullanabilirsiniz. Bank Asya, Citibank, Denizbank, Finansbank, Garanti Bankası, Halk Bankası, HSBC, ING Bank, Odeabank, Akbank, Şekerbank, Türk Ekonomi Bankası, Türkiye İş Bankası, Vakıflar Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Ziraat Bankası gibi bankalardan kredi çekebilirsiniz. Pilav sektöründe yakalayacağınız cirolarla hiç sıkıntıya girmeden bu borçlarınızı geri ödeyebilirsiniz.

Kârlı bir yatırım modeli

Toparlamak gerekirse pilav kârlı bir yatırım modelidir. Pilav bayiliği kaçırılmayacak bir iş fırsatıdır. Yeni başlayanlar için kazanç kapısı, ekmek kapısıdır. Bu işe inanıp gönül verecek, ilk günkü heyecanını hiç kaybetmeyecek yatırımcılar arıyoruz. Pilav satmak istiyorum, pilav satabilirim, pilav nasıl satabilirim, pilav satışı nasıl olur, İstanbul'da pilav satmak, pilav satışı yapmak, pilav satıcıları, pilav satışı, pilav nerede satılır, pilavcı olmak istiyorum, nasıl pilavcı olunur, pilav dükkanı açmak, pilav satsam para kazanabilir miyim, pilav satarak para kazanmanın yolu nedir, pilav satışları, toptan pilav satışı, pilav siparişi, pilavcıların listesi, pilavcı adresleri, pilav firmaları hangileri, pilav bayilik koşulları, istanbul pilav noktaları, en iyi pilav nerede yenir, hazır pişmiş pilav nereden bulabilirim gibi pilav sektörüyle ilgili her türlü sorularınıza cevap bulmak için bize danışabilirsiniz. O Pilavcı bayilerini ortak olarak görmektedir. Siz siz olun sizi ortağı olarak gören, size hak ettiğiniz değeri veren bir franchise markasıyla çalışın. Eğer tercihiniz gıdadan yanaysa O Pilavcı'nın franchise modeli ile bayilik fırsatını, pilav konseptlerini, yatırım bedellerini gözden geçirin. Bütün girişimcilerimize hayırlı işler, bol kazançlar dileriz. O Pilavcı pilav aşkına! 444 2076" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Pilav'a Kosgeb Desteği! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement