Pınar-Der Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Pınar-Der Kuruldu

Pınar-Der Kuruldu

Kadınların eğitimini ve sosyal hayat içerisindeki farkındalığını arttırmayı amaçlayan Pınar Aile Kültür ve Kadın Derneği (PINAR-DER) kuruldu.

07.04.2013 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadınların eğitimini ve sosyal hayat içerisindeki farkındalığını arttırmayı amaçlayan Pınar Aile Kültür ve Kadın Derneği (PINAR-DER) kuruldu. Dernek tarafından üyelerin tanışması amacıyla organize edilen toplantıda sanatçı Jale Parıltı da konser verdi.

Kuruluş aşamasını tamamlayarak faaliyetlerine başlayan PINAR-DER, üyelerinin tanışmasını sağlamak amacıyla Anatolian Otel'de Butik Sergi ve kahvaltılı toplantı düzenledi. Kurucu Başkanlığını Esra Tiryakioğlu, Kurucu Üyeliklerini ise Özlem Kaygun, Şeyma Nakıpoğlu, Zeynep Dikicibaşı, Buket Mutafoğlu, Tuba Kökoğlu, Özlem Kara ve Sevim Erturhan'ın üstlendiği Pınar-Der yönetim kurulu üyeleri, derneğin ilerleyen dönemlerde yapmayı planladığı çalışmalar hakkında üyelere bilgiler verdiler.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Pınar-Der Başkanı Esra Tiryakioğlu, kadınların sosyal ve kültürel hayatın içersinde daha aktif görev alabilmeleri için böylesi önemli bir oluşumun içersinde yer aldıklarını söyledi. Toplumun en küçük yapı taşı ailenin ve dolayısıyla kadının önemine dikkat çeken Tiryakioğlu, "İlk defa adını duyduğunuz PINAR-DER' in içeriğini merak ettiğinizi düşünerek amaçlarımızdan biraz bahsetmek istiyorum. Aile toplumun en küçük yapı taşı, bizi ayakta tutan en önemli öğemizdir. O çatırdadı mı, toplumda çatırdar ve milletlerin çöküşü hep bu yüzden olmuştur. Toplumu şekillendiren rengini belli eden kadınların maalesef bugün 21. yüzyılda bile Peygamber efendimizin kadını oturttuğu tahtın gölgesine bile erişilememiştir. Ne mutlu bize ki 'Sizin en hayırlınız, kadınlarınıza en iyi muamele edenlerinizdir' diyerek kadınları layık oldukları konuma getiren bir peygamberin ümmetiyiz. Allah, kadını erkeğin kaburgasından yaratmadı, ayaklarından da değil çiğnenmesin diye. Kafatasından da yaratmadı tepelerde gezmesin diye. Göğsünden yarattı eşit olsun diye. Kolunun biraz altında yarattı sevilsin diye. Sevilmek, korunmak erkeğe eş olmak için yaratılan, erkeklere Allah'ın emaneti olarak verilen kadınların eğitimi, farkında lığının arttırılması ve daha mutlu hale getirilmesi öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Derneğimiz kadın aile eğitim derneği olarak ilk adımlarını atmaya başladı. Adımlarımız minik olsa da siz değerli gönül dostlarımızın desteğiyle başarılı olacağımız günler yakındır" dedi.

Konuşmaların ardından dernek tarafından düzenlenen Butik sergiyi gezen dernek üyeleri, sanatçı Jale Parıltı'nın düzenlediği konsere de katılarak unutulmaz bir gün yaşadılar. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pınar-Der Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement