Pınar Öğretmenin Mektubu Rönesans'ı Suruç'a Ulaştırdı - Son Dakika
Güncel

Pınar Öğretmenin Mektubu Rönesans'ı Suruç'a Ulaştırdı

Pınar Öğretmenin Mektubu Rönesans\'ı Suruç\'a Ulaştırdı

Toplumsal duyarlılık bilincinin geliştirilmesi, kalıcı değerlerin oluşturulması ve daha nitelikli, eğitimli nesiller yetiştirilmesine yönelik desteği temel amaç olarak benimseyen Rönesans Eğitim Vakfı, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki Mehmet Akif...

31.10.2013 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toplumsal duyarlılık bilincinin geliştirilmesi, kalıcı değerlerin oluşturulması ve daha nitelikli, eğitimli nesiller yetiştirilmesine yönelik desteği temel amaç olarak benimseyen Rönesans Eğitim Vakfı, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'nu ziyaret ederek öğrencilerle buluştu.

Mal varlığı Rönesans Holding ortakları (Ilıcak Ailesi) tarafından yapılan nakit bağışla 12 Mart 2009'da Ankara'da kurulan Rönesans Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Rönesans Yönetim A.Ş Genel Müdürü Süha Günel, beraberinde getirdiği eğitim materyalleri ve ihtiyaç malzemeleriyle Suruç Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti.

Okulun İngilizce Öğretmeni Pınar Tutum'un, Rönesans Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu'na yazdığı ve öğrencilerin ihtiyaç duyduğu yardımları anlattığı mektup, vakfı harekete geçirdi. Kısa sürede hazırlanan yardımlar Şanlıurfa'da 10 Ekim 2013 tarihinde kapılarını halka açan ve Rönesans Holding imzası taşıyan Şanlıurfa Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin ev sahipliğinde okula ulaştırıldı.

Yardımların teslim edilmesi nedeniyle düzenlenen törende, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmethan Özdemir ve Rönesans Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Rönesans Yönetim A.Ş Genel Müdürü Süha Günel, Bölge Müdürü Süleyman Sayın ile Vakıf sekreteri Filiz Eryılmaz, okul kapısında davul-zurna eşliğinde karşılandı.

Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, törendeki konuşmasında, Rönesans Eğitim Vakfı'nın bu anlamlı desteğinin herkese örnek olması gerektiğini belirterek, "Burada yapılan her yardımın 5-6 kat geri dönüşü olacaktır. İlçemizde 34 bin öğrenci var. Bu öğrencilerin önemli bir bölümü de ihtiyaç sahibi. Rönesans Holding'i, kurduğu eğitim vakfı kanalıyla gerçekleştirdiği bu yardımlardan dolayı yürekten kutluyorum" dedi.

Okul Müdürü Mehmet Fırathan ise, il merkezi Şanlıurfa'ya 35 kilometre mesafedeki okulun birçok ihtiyaçlarının bulunduğunu ifade ederek, "Burada ihtiyaç sahibi çocuklarımızın sesinin Rönesans Eğitim Vakfı tarafından duyulmasını sağlayan öğretmenimiz Pınar Tutumlu ile bu sesi duyan vakıf yöneticilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Törenin ardından Genel Müdür Günel, beraberinde getirdiği eğitim materyalleri ve ihtiyaç malzemelerini törene katılan davetlilerle birlikte çocuklara dağıttı. 500 adet "Eğitim seti", 2 bin 500 adet 100 Temel Eser, bir bilgisayar, bir projeksiyon cihazı ve okula temizlik malzemelerinin yanı sıra okul öncesi sınıflardaki çocukların kullanımına uygun çeşitli oyuncakları alan öğrenciler adeta bayram sevinci yaşadılar.

Günel, katılımcılara, Rönesans Eğitim Vakfı'nın kuruluş amaçları konusunda da bilgi verdi. Günel, toplumsal duyarlılık bilincinin geliştirilmesi, kalıcı değerlerin oluşturulması ve daha nitelikli, eğitimli nesiller yetiştirilmesine yönelik desteği temel amaç edinen Vakfın, sosyal yardımlarda bulunmakla birlikte önceliğinin eğitim olduğunu vurguladı.

Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi ile Rönesans Eğitim Vakfı'nın logolarını taşıyan çantalar, kitaplar, boya seti, kalemlik, imla kılavuzu, sözlük ve ilk atlastan oluşan eğitim setinin yanı sıra, Piazza şekeri ve Piazza kupası ile oyuncaklar alan çocuklar, teşekkürlerini alkışla tempo tutarak dile getirdiler.

CUMHURİYET PASTASI

Törende ayrıca, dev boyuttaki Cumhuriyet Pastası, törene katılan davetliler ve Rönesans Yönetim A.Ş Genel Müdürü Süha Günel ve öğrenciler tarafından kesildi. Pasta daha sonra tüm davetlilere ve öğrencilere ikram edildi.

Rönesan Eğitim Vakfı Başkanı Refia Jale Ilıcak'a vakfın desteklerinden dolayı okul müdürlüğünce hazırlanan teşekkür plaketi, Ilıcak'a teslim edilmek üzere Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman tarafından Rönesans Yönetim A.Ş. Genel Müdürü Süha Günel'e verildi.

Kurduğu Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi ile Şanlıurfa'nın ticari ve sosyal yaşamında yeni bir dönemi başlatan Rönesans Holding, Piazza'nın ev sahipliğinde, Rönesans Eğitim Vakfı kanalıyla gerçekleştirdiği yardımların bundan sonraki dönemde de Vakıf imkanları dahilinde devam edeceği bildirildi.

Rönesans Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Refia Jale Ilıcak, Piazza AVM'nin kapılarının açılacağı 10 Ekim 2013 gününün arifesinde de Şanlıurfa Çocuk Yurdu'nu ziyaret etmiş ve çocuklarla sohbet ederek okul seti ve hediyeler dağıtılmıştı. Ilıcak düzenlenen çeşitli etkinliklerle çocuklarla eğlenceli vakit geçirmişti - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Pınar Öğretmenin Mektubu Rönesans'ı Suruç'a Ulaştırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement