Pınarbaşı'da Sarıkamış'ı Anma ve Anlama Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Pınarbaşı'da Sarıkamış'ı Anma ve Anlama Etkinliği

Pınarbaşı ilçesinde Sarıkamışı anma ve anlama adına "101. Yılında 101 öğrenci Sarıkamış anısına yürüyor" isimli program düzenlendi.

23.12.2015 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pınarbaşı ilçesinde Sarıkamışı anma ve anlama adına "101. Yılında 101 öğrenci Sarıkamış anısına yürüyor" isimli program düzenlendi.

Merkez Karslı Camisi'nde Sarıkamış şehitleri için Kur'an-ı Kerim ve Mevlidi Şerif okundu.

Pınarbaşı Çok Programlı Lisesi konferans salonundaki programa Pınarbaşı Kaymakamı Mehmet Haşim Çelik, Belediye Başkanı Dursun Ataş, Erciyes Üniversitesi Eğitim Fakültesi dekanı Prof. Dr. Ahmet Şahin, daire müdürleri, öğretim görevlileri, birçok dernek temsilcileri, çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Katılımcılar daha sonra salondan ayrılarak Şirvan Dağı eteklerinde bulunan ve Bayrak Tepe olarak adlandırılan yere doğru yürüdü.

Bu yürüyüş ile temsili olarak Sarıkamış'ı canlandırdıklarını ifade eden programın koordinatörü Çok Programlı Anadolu Lisesi beden eğitimi öğretmeni Atilla Karaoğlan "Okulumuzun spor kolu olarak sene başında genel kurul toplantısı yapmıştık öğrenci arkadaşlarımızla birlikte. Bu  fikirde yine öğrencilerimizden çıktı. İlçemizin köylerinden kasabalarından bir çok öğrenci katıldı. Bu Sarıkamış harekatında bir nebzede olsa öğrencilerimize 90 bin şehidimizin çektiği zorlukları anlama adına bu tepeye yürüyüş etkinliği düzenledik" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Pınarbaşı'da Sarıkamış'ı Anma ve Anlama Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement