Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nden Müfredat Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nden Müfredat Tepkisi

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği\'nden Müfredat Tepkisi

PİR Sultan Abdal Kültür Derneği Sivas Şubesi, geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan yeni müfredattaki değişikliklere tepki gösterdi.

25.07.2017 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PİR Sultan Abdal Kültür Derneği Sivas Şubesi, geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan yeni müfredattaki değişikliklere tepki gösterdi.

Pir Sultan Abdal Derneği Sivas Şubesi Başkanı Hidayet Yıldırım, düzenlediği basın toplantısında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin yeni müfredatında bulunan 'Muamelat ve Ukubat' ünitelerinin şeriat eğitim sistemine geçişi hazırlayan üniteler olduğunu ileri sürdü. Yıldırım şunları söyledi:

"Tüm ünitelerde Alevi çocuklarına Sünni inanç ve ibadet şekilleri ezberletilmekte, ezberlemeyen geçer not alamamaktadır. Asimilasyon bir insanlık suçudur ve bu müfredatı yürürlüğe koyanlar, bu müfredatı savunanlar, itiraz etmeyenler, bu insanlık suçunu işlemekte, onaylamakta ve ortağı olmaktadır. Dolayısıyla bakanlığın tarif ettiği ve okuttuğu Alevilik, Sünni teologların Aleviliği görmek istedikleri şekilde görme ve istedikleri kalıba koyma amacına hizmet eder biçimde hazırlanmıştır. Biz Aleviler yeni haliyle asimilasyonu derinleştiren bir hal alan ve insanlık suçu içeren din dersini kabul etmiyoruz ve bu asimilasyoncu dayatmaya karşı her türlü demokratik mücadelemizi sürdüreceğimizi beyan ediyoruz."

- Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nden Müfredat Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement