Piri Reis'in 1513 Tarihli Dünya Haritası İçin İstanbul'da Sergı Açıldı - Son Dakika
Magazin

Piri Reis'in 1513 Tarihli Dünya Haritası İçin İstanbul'da Sergı Açıldı

Piri Reis\'in 1513 Tarihli Dünya Haritası İçin İstanbul\'da Sergı Açıldı

Dünya haritacılık tarihine adını yazdırmış ünlü Türk-Osmanlı Kaptan-ı Derya'sı Piri Reis'in 1513 tarihli Dünya Haritası'nın bu yıl 500.yılı kutlanıyor.

21.03.2013 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya haritacılık tarihine adını yazdırmış ünlü Türk-Osmanlı Kaptan-ı Derya'sı Piri Reis'in 1513 tarihli Dünya Haritası'nın bu yıl 500. yılı kutlanıyor. UNESCO'nun, dünya kültürel miras tarihinin en önemli varlıkları arasında gösterdiği, bu yılki resmi kutlama ve anma programı kapsamında, İstanbul'da özel bir sergi açıldı.

Sergiye Şirin Yalçın, Arzu Sabancı, Siren Ertan, Aslı Kuseyrioğlu, Banu Çarmıklı, Selma Türkeş, Hatice Aslan, Sibel Ferruh Karakaşlı, Numan Ceylan gibi iş, sanat ve cemiyet dünyasının önde gelen simaları katıldı.

"Piri Reis ve 1513 Dünya Haritası: 500 Yılın Gizemi" adlı sergi, Prof. Dr. Mustafa Kaçar'ın başdanışmanlığında, Istanbul Exhibitions ve Boyut Yayın Grubu tarafından gerçekleştirildi.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin (MSGSÜ) himayesinde gerçekleşen "Piri Reis ve 1513 Dünya Haritası: 500 Yılın Gizemi" sergisinde, 1513 Dünya Haritası'nın özellikleri, 1929'dan günümüze haritanın hikayesi ve haritaların geleneksel çini sanatına yansıtılmış halini içeren büyük bir çini koleksiyonu yer alıyor.

Sergi,31 Mayıs 2013 tarihine kadar meraklılarını bekliyor. - İstanbul/ Merkez

Kaynak: DHA

Son Dakika Magazin Piri Reis'in 1513 Tarihli Dünya Haritası İçin İstanbul'da Sergı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement