Piste Düşen Ölü Kuşlar Nedeniyle 2 Uçak Pisti Pas Geçti - Son Dakika
Güncel

Piste Düşen Ölü Kuşlar Nedeniyle 2 Uçak Pisti Pas Geçti

Enver ALAS - İSTANBUL / DHA - ATATÜRK Havalimanı'na inişi sırasında THY uçağına çarpan kuşlar piste düştü.

23.02.2019 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enver ALAS - İSTANBUL/ DHA - ATATÜRK Havalimanı'na inişi sırasında THY uçağına çarpan kuşlar piste düştü. Arkasından gelen iki uçak da ölü kuşlar nedeniyle pisti pas geçmek zorunda kaldı.

THY'nin Yanbu- İstanbul seferini yapan uçağına Atatürk Havalimanı'na inişi sırasında kuş çarptı. THY uçağı sorunsuz bir şekilde inişini gerçekleştirirken, arkasından gelen inişteki 2 uçak ise piste düşen ölü kuşlar nedeniyle pas geçmek zorunda kaldı. Her iki uçak da kısa bir süre sorunsuz bir şekilde indi.

Edinilen bilgilere göre Suudi Arabistan'ın Yanbu şehrinden gelen ve saat 09.40 sıralarında Atatürk Havalimanı'na inişe geçen THY'nin Airbus-321 tipi yolcu uçağına kuş çarptı. THY uçağı sorunsuz bir şekilde inişini tamamlarken, ölü kuşlar 05-23 pistine düştü.

Bu sırada THY uçağının arkasından iniş için alçalan Onur Air'in Antalya-İstanbul seferini yapan yolcu uçağı ile Köln-İstanbul seferini yapan MNG Havayolları'nın kargo uçağı pistte bulunan ölü kuşlar nedeniyle pisti pas geçmek zorunda kaldı.

DHMİ EKPİLERİ ÖLÜ KUŞLARI TOPLADI

Olayın Hava Trafik Kontrol Kulesi'ne haber verilmesi üzerine kısa sürede 05-23 pistinin bulunduğu bölgeye gelen Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ekipleri, uçuş güvenliği açısından olumsuz bir durum teşkil etmemesi amacıyla pisti temizledi. Pistin temizlenmesinin ardından Onur Air'in uçağı 10.05, MNG Havayolları'nın uçağı ise 10.20 sıralarında inişini gerçekleştirdi.

Öte yandan THY uçağında da kuş çarpması sonrası herhangi bir hasar oluşmadığı tespit edilirken, uçağın bir sonraki seferi için havalandığı öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Piste Düşen Ölü Kuşlar Nedeniyle 2 Uçak Pisti Pas Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TFF, 9 Süper Lig kulübünü disipline sevk etti
    22:08 TFF, 9 Süper Lig kulübünü disipline sevk etti

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş dahil olmak üzere 9 Süper Lig kulübünü Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk etti. Sevk edilen takımlar arasında talimatlara aykırı hareket, saha olayları ve çirkin tezahürat gibi nedenler bulunuyor.

  • Konya'nın Beyşehir ilçesinde kanala düşen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti
    22:08 Konya'nın Beyşehir ilçesinde kanala düşen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

    Kaza, Beyşehir-Konya kara yolunun Göçü Mahallesi yol ayrımında meydana geldi. Beyşehir yönüne giden Yaşar Konur'un (79) kullandığı 35 AL 6362 plakalı otomobil, yol kenarındaki durağa çarptıktan sonra kanala düştü. Kazada yaralanan sürücü, kaldırıldığı Beyşehir Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

  • Beyoğlu Belediyesi Karaköy Sahilinde Kısıtlamaları Kaldırdı
    21:59 Beyoğlu Belediyesi Karaköy Sahilinde Kısıtlamaları Kaldırdı

    Beyoğlu Belediyesi, Karaköy sahilinde kıyının kamu kullanımına kapatılmasına neden olan prefabrik kulübeyi ve sahili sınırlandıran çitleri kaldırdı. Belediye, kent estetiği ve sahil şeridi bütünlüğü göz önünde bulundurarak, çalışmaya müdahale etti ve sahil şeridini vatandaşın kullanımına yeniden açtı.

  • Türkiye, 2024 yılında RACVIAC Dönem Başkanlığını üstlendi
    21:56 Türkiye, 2024 yılında RACVIAC Dönem Başkanlığını üstlendi

    Türkiye, 2024 yılında RACVIAC - Güvenlik İşbirliği Merkezi Çok Uluslu Danışma Grubu (MAG) Dönem Başkanlığını üstlendi. Türkiye'nin ev sahipliğinde İstanbul'da yapılacak olan 51. MAG toplantısı, bölgesel Güven ve Güvenlik Artırıcı Önlemlerin (GGAÖ) uygulanmasında eğitim desteği sağlamayı ve bölgesel diyalogu güçlendirmeyi hedefliyor.

  • Bornova'da Bayramlaşma Töreni Düzenlendi
    21:54 Bornova'da Bayramlaşma Töreni Düzenlendi

    Bornova Kaymakamlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde Kaymakam Muzaffer Şahiner ve Belediye Başkanı Ömer Eşki birlik ve beraberlik mesajları verdi.


Advertisement