Sevgilisini Öldüren Pistorius, Bu Hafta Cezaevinden Çıkabilir - Son Dakika
Spor

Sevgilisini Öldüren Pistorius, Bu Hafta Cezaevinden Çıkabilir

Kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı öldürmekten suçlu bulunarak cezaevine konan Güney Afrikalı sporcu Oscar Pistorius'un cuma günü şartlı tahliye olabileceği belirtildi.

17.08.2015 16:09  Güncelleme: 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Olimpiyatlara katılan ilk paralimpik atlet olarak tarihe geçen ve kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı öldürmekten suçlu bulunarak cezaevine konan Güney Afrikalı sporcu Oscar Pistorius'un cuma günü şartlı tahliye olabileceği belirtildi. Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Pistorius, iyi halden dolayı 21 Ağustos'ta serbest bırakılacak.

10 AYI DOLUYOR

Cezaevi yetkilileri, "dikkatsizlik sonucu adam öldürmekten" beş yıl hapse mahkum edilen ve 21 Ağustos'ta cezaevinde 10 ayı dolacak olan Pistorius'un iyi halden dolayı kalan cezasını ev hapsinde geçirebileceği yönünde tavsiyede bulunmuştu.

YASALARA GÖRE SERBEST KALABİLİYOR

Güney Afrika yasalarına göre, mahkumlar aldıkları hapis cezasının altıda biri kadar süreyi cezaevinde geçirdikten sonra şartlı tahliye ya da kefalet gibi bazı koşullar altında serbest bırakılabiliyor.

SEVGİLİSİNİ YANLIŞLIKLA VURMUŞTU

Pistorius, Steenkamp'ı 14 Şubat 2013'te Pretoria'daki evinde "dikkatsizlik sonucu öldürmekten" 5 yıl hapse mahkum edilmişti. Pistorius, mahkemedeki ifadesinde evine zorla girildiğini düşünerek banyonun kapısından ateş ettiğini ve o sırada eski kız arkadaşını yanlışlıkla vurduğunu savunmuştu.

TEMYİZ DAVASI KASIM AYINDA

Savcılık Pistorius'un cinayetten hüküm giymesi gerektiğini savunarak temyiz başvurusunda bulunmuş, temyiz davasının kasım ayında görüleceği bildirilmişti.



Sevgilisini Öldüren Pistorius, Bu Hafta Cezaevinden Çıkabilir
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Sevgilisini Öldüren Pistorius, Bu Hafta Cezaevinden Çıkabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • A: VAY VAY VAYYYYY BACAKSIZA BAK SEN. 10 25 Yanıtla Cihan: Dikkat et Allah senin bacaklarını da almasın 6 0
  • Deruni HHışş HHışş: PİS pistouris . 1 0 Yanıtla
  • G.: Adaletli karar bence. Çok yakışmşlar birbirlerine. Yapacak birsey yok artık 0 0 Yanıtla

Advertisement