Pistorius'un Davası Sürüyor - Son Dakika
Spor

Pistorius'un Davası Sürüyor

Olimpiyatlara katılan ilk ampute atlet olarak tarihe geçen Güney Afrikalı ampute sporcu Oscar Pistorius'un, Güney Afrika'da geçen yıl kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı öldürmekle suçlandığı davasına devam ediliyor.

09.03.2014 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Gözümün içine bakmasını istedim"

Pretoria kentinde 3 Mart Pazartesi günü başlayan duruşmada, başta cinayet olmak üzere ruhsatsız silah bulundurmak, kız arkadaşının arabasının tavanından ateş etmek gibi dört ayrı suç iddiasıyla yargılanan Pistorius, davanın ilk günü kız arkadaşını öldürmesiyle ilgili suçlamaları kabul etmedi. Güney Afrikalı sporcu, evine zorla giren birileri olduğunu düşünerek banyonun kapısından ateş ettiğini ve o sırada eski kız arkadaşının evine girdiğini fark edemediğini belirtti.

Tanık olarak ifadesine başvurulan Pistorius'un komşusu Johan Stipp, silah seslerini duyduktan sonra olay yerine gittiğini, Güney Afrikalı atleti kız arkadaşı için ağlayarak dua ederken ve onu hayata döndürmeye çalışırken gördüğünü iddia etti. Stipp, Pistorius'un kendisine "Onu vurdum, hırsız olduğunu sanmıştım" itirafında bulunduğunu da öne sürdü.

Sporcunun Charl Johnson isimli bir diğer komşusu, birer kadın ve erkek seslerinden art arda "yardım edin" çığlıkları işittiğini iddia etti. Yine Pistorius'un komşusu olan bir diğer tanık Estelle van der Merwe ise dört el silah sesi duyduğunu savundu.

Pistorius davası televizyonda

Pistorius bir başka suçlamada, Johannesburg'daki Tasha Restaurant'ta ateş ettiği iddialarını da yemekte silahı kendisine uzatan arkadaşı Darren Fresco'nun ateşlediğini söyleyerek reddetti.

Davanın dün görülen duruşmasında tanık olarak dinlenilen Pistorius'un eski sevgilisi Samantha Taylor, Güney Afrikalı sporcunun yanında silah bulundurduğunu ve polis memurunun hız yaptığı gerekçesiyle kendilerini durdurduğu bir gün, otomobilin tavanından ateş ettiği iddiasında bulundu.

Hakkındaki iddianamede, 14 Şubat 2013'te Steenkamp'ı evinin banyosunda ateşli silahla vurarak ölümüne neden olmakla suçlanan Pistorius ile ilgili polisin 6 ay boyunca topladığı kanıtlar ve savcıların 100'ü aşkın tanıkla yaptığı görüşmelerin tutanaklarının bulunduğu belirtiliyor. Savcıların en az 25 yıl hapse mahkum edilmesini talep ettiği 27 yaşındaki Pistorius, önceki duruşmalarda Steenkamp'ı hırsız sanarak kazara vurduğunu öne sürmüş ve cinayet suçlamasını kabul etmemişti.

Mahkeme hakimi Thokozile Masipa'nın yönetiminde yürütülen davaya, 10 Mart Pazartesi günü devam edilecek.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Pistorius'un Davası Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement