Pistte Ölüme Gazladı - Son Dakika
Güncel

Pistte Ölüme Gazladı

Pistte Ölüme Gazladı

İzmir'de motosiklet yarışı tutkunu Vecihi Erkin Korkmaz akıl almaz bir kazaya kurban gitti.

26.06.2011 18:01  Güncelleme: 10:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de motosiklet yarışı tutkunu Vecihi Erkin Korkmaz, hem kendisi hem de başkaları için güvenli olması nedeniyle tercih ettiği yarış pistinde, akıl almaz bir kazaya kurban gitti. Korkmaz, 200 kilometre hızla gittiği sırada hakimiyetini kaybettiği motosikletiyle pist kenarında olmaması gereken minibüse arkadan çarparak can verdi. Arkadaşlarının yaşananları skandal olarak nitelendirip tepki gösterdiği olay öncesinde, Korkmaz'ın sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasına 'Pazar günü R6 ile gazlıyorum. Kalbim var, duygularım var, kimsenin tehmin edemiyeceği kadar tertemiz sevgim var, daha ne olsunö diye yazdığı ortaya çıktı.

Kaza, bugün (pazar) saat 14. 30 sıralarında Pınarbaşı semtindeki Ülkü Yarış Pistin'nde meydana geldi. Habaş'tan emekli olan 50 yaşındaki Vecihi Erken Korkmaz, motosiklet tutkusunu tehlikesiz yaşamak için her zaman olduğu gibi yarış pistini tercih etti.

PİST KENARINDAKİ MİNİBÜSE ÇARPTI

Aliağa ilçesinde kırtasiye dükkanı da bulunan Korkmaz, ilçe devlet hastanesinde doktor olan arkadaşı Kemal Aygün'le sabah saatlerinde İzmir Pınarbaşı'ndaki yarış pistine gitti. Motosiklet tutkunları için düzenlenen halk gününde yarışcı sertifikası da bulunan Aygün, motosiklet kullandı. Ardından 34 FV 122 plakalı motosiklete binen Vecihi Erkin Korkmaz, pistte tur atmaya başladı. Korkmaz, tribünlerin de bulunduğu Egem virajına girdiği sırada direksiyon hakimiyetini kaybetti. Arkadaşlarının bu sırada yaklaşık 200 kilomatre hızla gittiğini söyledikleri Korkmaz, pistten çıkarak güvenlik kurallarına göre güzergah çevresinde bulunmaması gerektiği belirtilen park halindeki 35 AH 9353 plakalı minibüse çarptı.

Çarpmanın şiddetiyle park halindeki minibüsün yönü değişti. Büyük hasar gören motosiklette bulunan Vecihi Erkin Korkmaz hemen pistte bulunan ambulansa alındı. Korkmaz, doktor arkadaşı Kemal Aygün'ün çabalarına rağmen hayata döndürülemedi.

SEVENLERİNİ KENDİSİNİ SEYRETMEYE DAVET ETMİŞ

Emekli olmasına rağmen tutkunu olduğu motosikletle geçirdiği kazada can veren iki çocuk babası Vecihi Erkin Korkmaz'ın kızını önümüzdeki ay evlendirmeye hazırlandığı ve bunun heyecanını yaşadığı öğrenildi. Bu arada kazadan önce Korkmaz'ın sosyal payşalım sitesi Facebook'taki sayfasına 'Pazar günü 123'den itibaran hava kararana kadar Pınarbaşı Ülkü yarış pistende R6 ile gazlıyorum. İzlemek isteyen harkese açık bir etkinliktir bekliyorumö ikinci notunda ise, 'Hayat bir kavga, cesaretin varsa, hayat bir umut, düşlerin varsa, hayat bir acı, sabrın varsa, hayat bir kumar, şansın varsa. Neyim mi var, kalbim var, duygularım var, kimsenin tahmin edemiyeceği kadar tertemiz sevgim var. Daha ne olsunö yazdığı ortaya çıktı.

ARKADAŞLARI TEPKİ GÖSTERDİ

Kazanan ardından Vecihi Erkin Korkmaz, yaşananlara tepki gösterdi. Dr. Kemal Aygün, 'Bizler hem kendimiz ham de insanlar için tehlikeli olmaması için, heyecanımızı yaşamak için bi pisti tercih ediyoruz. Ama güvenli olmadığı ortaya çıktı. Bu minibüsün burada olmaması lazımdı. Eğer olmasaydı, arkadaşımız lastiklere çarparak en fazla yaralı olarak kurtulacaktı. Şimdi feci şekilde can verdi. Onun için hukuk mücadelesi başlatacağız" dedi. Dr. Kemal Aygün'ün tepkilerine bu sırada aynı pistte kullanan diğer motosiklet tutkunlarından da destek geldi.

Olayın ardından Vecihi Erkin Korkmaz'ın cesedi, nöbetci savcının incelemesinin ardından Adli Tıhp Kurumu'na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Daha önce başka bir şirket tarafından işletilen aynı pistte 17 Nisan 2005 tarihinde ralli fotoğrafçısı ve yazarı Ömer Koçyiğit Türkiye Pist Şampiyonası sırasında yarış otomobilinin çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Pistte Ölüme Gazladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement