Piyanist Emir Gamsızoğlu, Stand-up Tadında Bir Konser Verdi - Son Dakika
Yerel

Piyanist Emir Gamsızoğlu, Stand-up Tadında Bir Konser Verdi

Beylikdüzü Belediyesi Klasik Müzik Festivali’nin ilk konseri Koruda Klasik, Enver Adakan Koruluğu’nda gerçekleşti.

26.05.2016 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beylikdüzü Belediyesi Klasik Müzik Festivali'nin ilk konseri Koruda Klasik, Enver Adakan Koruluğu'nda gerçekleşti. "Geveze Piyanist" olarak anılan Emir Gamsızoğlu, müzikseverlere alışılagelmişin dışında bir konser verdi. Seyirci ile sürekli iletişim halinde kalan, onlara klasik müzik tarihi ile ilgili sorular soran Gamsızoğlu; Chopin, Bach, Vivaldi, Mozart, Beethoven ve Schubert gibi önemli bestecilerin en sevilen eserlerini icra ederken, sanatçıların yaşam hikayelerinden kesitler sundu.

Beylikdüzü Klasik Müzik Festivali Enver Adakan Koruluğu'nda başladı. Yağan yağmura rağmen ilçe halkından yoğun bir ilgi gören Koruda Klasik'te; "Geveze Piyanist" Emir Gamsızoğlu sahne aldı. 20 yaşındayken basketboldaki kariyerini bırakarak piyanoya başlayıp, Türkiye, Avrupa ve Amerika'da konserler veren ve eserleri seslendirilen bir klasik müzik piyanisti ve bestecisi olan Gamsızoğlu, stand-up tadında bir gece yaşattı. New York'ta yaşadığını ve yolculuğun 10-12 saat sürdüğünü söyleyen sanatçının, kendisine bu teklif geldiğinde, "Önce konser nerede diye sordum. Beylikdüzü denilince, o halde sorun yok. Beylikdüzü, New York'a çok yakın dedim" şeklindeki esprili ifadesi korudaki konukları epeyce güldürdü.

"BEYLİKDÜZÜ'NÜN KLASİK MÜZİK BİLGİSİ GAYET İYİ"

Anlattığı hikayelerle müzikseverlere eğlenceli anlar yaşatan ve klasik müzik tarihi ile ilgili konukların bilgilerini ölçen sanatçı, seyircileri mini bir teste tabi tuttu. Gamsızoğlu, önce piyanosu ile eserlerin melodisini çaldı ve sonra konuklara eserlerin ismini, bestecisini ve hangi ülkeden olduğunu sordu. Seyircilerin verdiği başarılı yanıtlara şaşıran Gamsızoğlu, "Beylikdüzü'nün klasik müzik bilgisi gayet iyi. Bu beni çok mutlu etti" dedi. Bu cümlesi üzerine Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, "Biz onlardan feyz alıp bu festivale karar verdik" dedi.

"Toplumları dinledikleri müzikten tanırız" diyen Aristo'nun bu cümlesini hatırlatan sanatçı, kendi bestelediği eserlerle dünyaya barış mesajı verdi.

ÜNLÜ BESTECİLERİN SEVİLEN ESERLERİNİ ÇALDI

Ağaçların içinde klasik müzik eşliğinde huzurlu bir akşam yaşayan sanatseverler, hem bilgi dolu hem de müzikle zenginleşen unutulmaz bir akşamı geride bıraktı. Chopin'in kendisinde önemli bir yeri olduğunu söyleyen Gamsızoğlu, O'nun eserlerini keyifle çaldı. Bach, Vivaldi, Mozart, Beethoven, Franz Peter Schubert, Feriks Mandelson gibi büyük bestecilerin eserlerinden de örnekler verdi. Paris'e giderek dünyaca ünlü Türk piyanist-besteci Hüseyin Sermet'in öğrencisi olduğunu ve kendisinin müzik kariyerine büyük bir katkı sunduğunu belirtti. Tarihte Avrupa'da büyük ün salmış bestecilerin Amerika'ya göç serüvenlerinden örnekler vererek "New Yorker" diye tabir edilen bir besteci grubunun doğduğunu ifade etti. Gamsızoğlu, ayrıca İstanbul ve New York'u birbirine benzettiğini söyledi.

"AŞIK VEYSEL İÇİN KLASİK MÜZİK VARYASYONLARI BESTELEYECEĞİM"

Gecenin sonunda sanatçıya teşekkür eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Çok keyifli bir akşam yaşadık. Hakikaten de dinlemenin ötesinde ders gibiydi. Müthiş bilgilerle donattınız bizi. İyi ki geldiniz. Ayağınıza sağlık" diye konuştu. Başkan İmamoğlu, piyaniste Beylikdüzü Aşık Veysel Güzel Sanatlar Lisesi'nin özel olarak tasarladığı notalı bir Teşekkür Plaketi takdim etti. Bu hediye üzerine Gamsızoğlu da yakın gelecekte Aşık Veysel için klasik müzik varyasyonları besteleyeceği müjdesini verdi. Yoğun alkış alan bu cümlenin ardından İmamoğlu, her yıl Veysel'i özel bir program ile Beylikdüzü'nde andıklarını belirtti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Piyanist Emir Gamsızoğlu, Stand-up Tadında Bir Konser Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement