Piyasalar – Bist100 Güne Yüzde 0.04 Artışla Başladı, Dolar 5.64 Lirada - Son Dakika
Ekonomi

Piyasalar – Bist100 Güne Yüzde 0.04 Artışla Başladı, Dolar 5.64 Lirada

– Borsa İstanbul Endeksi (BİST100), Perşembe gününe yüzde 0.04 artışla 94 bin 477 puanda başladı.

04.04.2019 09:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Borsa İstanbul Endeksi (BİST100), Perşembe gününe yüzde 0.04 artışla 94 bin 477 puanda başladı. Endeks Çarşamba gününü yüzde 0.97 artışla 94 bin 441 puanda tamamlamıştı.

BİST Bankacılık Endeksi,124 bin 267 puanda.

Tahvil bono piyasasında ise 10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi ve iki yıllık gösterge tahvilin gösterge faizi bir değişim göstermeyerek, yüzde 0.38 düşüşle yüzde 17.43 ve yüzde 21.07 düzeyindeler.

Erken İşlemlerde:

dolar en düşük 5.6205 lira ve en yüksek 5.6618 lirayı gördükten sonra, 5.64 - 5.65 lira aralığında,

euro en düşük 6.3158 lira ve en yüksek 6.3773 lirayı gördükten sonra, 6.35 – 6.36 lira aralığında,

sterlin en düşük 7.4021 lira ve en yüksek 7.4790 lirayı gördükten sonra 7.45 – 7.46 lira aralığında işlem görüyor.

İş Yatırım'ın "Dünya borsaları Mart zirvesine yaklaşıyor" başlıklı günlük piyasa bülteninde şu değerlendirmeler yapıldı:

"Dünya borsaları Avrupa ve Çin PMI verilerindeki toparlanma ve ABD - Çin ticaret görüşmelerindeki ilerleme haberleri ile yükselmeye devam ediyor. MSCI Dünya endeksi ticaret savaşı tehdidinin arttığı Mart zirvesine göre yüzde 2.4, Fed'in U dönüşü yaptığı Ocak zirvesine göre yüzde 6.0 aşağıda.

"Türkiye varlıklarında uzun bir aradan sonra ilk kez dünya piyasalarına paralel bir seyir görüyoruz. Londra swap piyasasının normalleşmesiyle birlikte MSCI Türkiye özel bankaların önderliğinde yüzde 1.2 yükselişle gelişmekte olan piyasalara (yüzde 0.8) göre daha güçlü bir seyir gösterdi.

"ABD vadelileri ve Asya piyasalarındaki kar satışlarına paralel Borsa İstanbul'da hafif satıcılı bir açılış bekliyoruz. ABD Başkan Yardımcısı Pence tarafından yapılan S-400 uyarısı sonrası değer kaybeden Türk lirası da aşağı yönlü bir seyri destekliyor.

"Borsa İstanbul için destek olarak 92 bin 600, direnç olarak 95 bin seviyeleri öne çıkıyor. 93 bin – 95 bin arasını borsanın yönünü belirleyemediği gri bölge olarak görüyoruz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Piyasalar – Bist100 Güne Yüzde 0.04 Artışla Başladı, Dolar 5.64 Lirada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti
    22:03 TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti

    Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, hükümete gönderdiği açık mektupta asgari ücretin yılda bir kez artmasını isteyen Merkez Bankası Başkanı ve bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Merkez Bankası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. TİP üyeleri, Merkez Bankası Başkanı'nın hemen görevden alınmasını istedi.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı
    19:56 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı

    Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktör Yardımcısı Denis Radchenko, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) ayarlama ve başlatma safhasının santralin ömrü için çok önemli bir aşama olduğunu belirtti. Radchenko, birinci ünitede nükleerle ilgili binalarda ana inşaat çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda ayarlama ve başlatma çalışmalarına kapsamlı olarak başladıklarını söyledi. Kontrollerin ardından sıcak ve soğuk deneme aşamasına geçileceğini belirten Radchenko, bu yılın sonuna kadar birinci ünitede ilk test elektrik enerjisini elde etmeyi planladıklarını ifade etti.

  • Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı
    19:34 Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı

    Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde kurulması planlanan karma organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen 40 firma ile sözleşme yapıldı. Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ön tahsis protokol toplantısı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan yetkililer, yatırımcıların seçimi konusunda titiz davrandıklarını ve Söğütlü OSB'nin şehrin ihracat hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti. Yeni OSB'nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür edildi ve yatırımcı firmalarla ön sözleşme imzalandı.

  • Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı
    19:19 Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı

    Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, Van'da her türlü yük taşımacılığı yapanlara 'K' Türü yetki belgesi verme yetkisini tekrar kazandıklarını açıkladı. Uzun süren çalışmalar sonucunda yetkinin geri alınmasıyla Van TSO'nun itibarının geri kazanılacağı ve kullanıcıların işlemlerinin kolaylaşacağı belirtildi.

  • Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi
    19:13 Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi

    Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk müteahhitliğinin dünyada bir marka haline geldiğini belirterek, Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalıştıklarını ve Sahra Altı Afrika bölgesindeki faaliyetlerini artırdıklarını söyledi. Türk müteahhitlik firmalarının mart sonu itibarıyla 136 ülkede, 507 milyar dolar tutarında 12 binin üzerinde proje üstlendiği ifade edildi.


Advertisement