Piyasalarda Bugün - Son Dakika
Finans

Piyasalarda Bugün

Piyasalarda Bugün

İç ve dış piyasalarda neler bekleniyor?

16.08.2012 08:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni günde jeopolitik gerilimin yeni günde petrol fiyatları üzerinde etkili olurken, içeride günde Merkez'in faiz kararı olacak.

Piyasalar için sakin geçen haftada yeni günde jeopolitik gerilimin öne çıktığı görülüyor. İsrail'in İran'a saldırma planı ve açıkladığı rapor piyasalarda petrol tarafında etkili oluyor. Yeni günde 116 dolara çıkan Brent petrolün yanında ABD tipi ham petrol ise 94 dolara yükseldi. Bu yükselişte ABD'de açıklanan stoklarda son 4 ayın dibine gelinmiş olduğunu ortaya çıkması oldu. Merkez bankalarında bir destek geleceği beklentisi de yükselişe destek veren bir başka neden oldu.

DÖVİZ KURLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Piyasalar tarafında sün Yunanistan'ın tasarruf çalışmalarında sürenin uzatılmasını talep edeceği yönünde gelen haberler karşısında Almanya'nın tamamen karşı çıkmadığı değerlendirebileceğini açıklaması dikkat çekti. Almanya hala Yunanistan'ın reformları tamamıyla yapması gerektiği konusunda sağlam duruşunu koruyor. Avrupa tarafında İspanya'nın yardım alıp almayacağı konusunda çelişkili açıklamalar gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Olli Rehn'in Rajoy'un yardıma sıcak baktığını açıklaması Rajoy'un da ECB'nin hareket planına dair daha fazla bilgi gerektiğini bu süreçte ECB'nin adımlarını gördükten sonra karar vereceklerini açıklaması gündemsiz günde öne çıktı.

ABD'de celplerin gelmesi ile bankalara açılacak Libor soruşturması Avrupa'da takip edilecek. ABD tarafına gelindiğinde ise düşük TÜFE ile ABD doları değer kaybetse de İmalat ve Sanayi üretimi tarafında gelen iyi datalar ile dolar yeniden değer kazandı. Gelen veriler FED'in yeni bir parasal genişlemenin önünde engel olarak görülüyor.

Güvenli liman olarak algılanan bütün ülkelerde faizlerin yükseldiği gözleniyor. FED'in Jackson Hole konuşmasının görülmek istendiği faiz cephesinde yukarı yönlü hareketi destekliyor. ABD 10 yıllık 1.80'e dayandı. Almanya'da da faizlerde yükseliş gözleniyor.

ABD'de New York borsasında endeksler günü yatay bir seyirle tamamladı. Dow Jones Endeksi kapanışta bir önceki güne göre 7.36 puan veya yüzde 0.06 düşüşle 13.164,78 puan

İsviçre Merkez Bankası'nın elindeki euroları satması ile gevşeme gözleniyor. Para piyasaların dolar yeni günde 1.7980'e gelirken euro 2.2083'e gerildi. Euro dolar paritesi ise 12278 ve sepet kur 2.0027'i gösteriyor. Dolar endeksi 82 seviyesinde.

Yeni günde Asya'da yön arayışı hakim. Çin'de Wen Jiabao'dan gelen açıklamalar önem taşıyor. Ülkenin hedefleri ulaşması için gerekenleri yapacağını açıklaması yeni parasal teşviklerin geleceği yönünde algıladı. Bu ek olarak bölgede Güney Kore'de işsizlik yüzde 3 gerildi. Tokyo borsası yüzde 1.7 yükseldi. Sidney yüzde 0.9 artıda. Hong Kong hafif yükseldi. Seul ve Şanghay oldukça yatay.

ABD ekonomisinin sağlık durumuna yönelik tahmin oyununun devam ettiği ortamda Avrupa borsalarının yeni güne bir miktar yükselişle başlamaları bekleniyor. ABD vadeli endeksleri hafif yükselişler gösterdiği ortamda Avrupa borsalarının da bu hareketi takip edeceği öngörülüyor. IG Markets, FTSE 100'ün 19, Dax'ın 18 ve Cac-40'ın 17 puan puan artıda açılacağını tahmin ediyor.

Altın 1600 dolar seviyesinde yatay seyrediyor.

ABD gündeminde bugün Temmuz ayı konut başlangıçları ve inşaat izinleri ile Ağustos ayı Philadelphia Fed iş aktivite endeksi ve haftalık işsizlik maaşı başvuruları açıklanacak.

Avrupa tarafında Euro Bölgesi Temmuz ayı nihai enflasyon verileri açıklanacak.

İçeride TCMB Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı ve faiz kararı takip edilecek. Faiz kararına ilişkin açıklama saat 14.00'te yapılacak. Merkez Bankası'nın halen % 55 düzeyinde bulunan TL munzamın döviz olarak tutulan oranını hafif artırması bekleniyor. PPK öncesi İMKB 100 endeksi dün % 0.70 artışla 64612 puan seviyesinde günü tamamladı.

Bigpara turuna katılın

Altın fiyatları, döviz fiyatları, dolar, euro, sterlin, canlı borsa, hisse senetleri, hisse fiyatları, dünya borsaları, en çok artan hisseler, en çok azalan hisseler, uzman görüşleri, banka faizleri, VOB, teknik analiz, KAP haberleri

Kaynak: Milliyet.com.tr

Son Dakika Finans Piyasalarda Bugün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Xiaomi, 2023 yılında net karını yüzde 126,3 artırdı
    22:34 Xiaomi, 2023 yılında net karını yüzde 126,3 artırdı

    Xiaomi, 2023 yılında 271 milyar RMB gelir elde ederek tarihinin en yüksek ikinci karlılık seviyesine ulaştı. Şirket, akıllı ekosistemini genişletirken akıllı telefon satışlarında da büyük başarı elde etti. Ayrıca internet hizmetleri segmentinde rekor seviyelere ulaşan Xiaomi, araştırma ve geliştirmeye de önemli yatırımlar yaptı.

  • Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak
    19:01 Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ta yaptığı açıklamada Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bir sahada yeni bir kuyu kazıldığını belirterek, seçim sonrası nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacağını açıkladı.

  • BIST 100 Endeksi Yükselişle Kapandı
    18:43 BIST 100 Endeksi Yükselişle Kapandı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 273,25 puan artarak 9.079,97 puandan kapandı. Gün içinde en düşük 8.863,66, en yüksek 9.079,97 puanı gören BIST 100 endeksi, günü önceki kapanışa göre yüzde 3,10 artışla 9.079,97 puandan tamamladı. Altının ons fiyatı 2.216 dolar olarak belirlendi.

  • BIST 100 Endeksi Günü Yüzde 3,10 Değer Kazanarak Tamamladı
    18:27 BIST 100 Endeksi Günü Yüzde 3,10 Değer Kazanarak Tamamladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 3,10 değer kazanarak 9.079,97 puandan tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 4,25, holding endeksi yüzde 3,45 değer kazandı. En çok kazandıran sektör endeksi ulaştırma oldu.

  • Alacaklılar kapıya dayanmıştı! Ekol Asansörleri, 34 yıllık faaliyetinin ardından iflasını açıkladı
    15:25 Alacaklılar kapıya dayanmıştı! Ekol Asansörleri, 34 yıllık faaliyetinin ardından iflasını açıkladı

    Küresel krizin etkisiyle Türkiye'de yaşanan ekonomik dalgalanmalar çok sayıda firmayı zor duruma sokarken, bir iflas haberi de İzmir'den geldi. 1989 yılında kurulan ve ayda ortalama 780 asansöre hizmet veren Ekol Asansörleri iflasını açıkladı. Alacaklılardan birinin şirketin iflası için İzmir 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvurduğu ortaya çıkarken mahkemenin yapılan başvuruyu incelediği ve söz konusu kararı aldığı öğrenildi.


Advertisement