PKK'dan Ayrılan Genç Evlendi, Davutoğlu Telefonla Tebrik Etti - Son Dakika
Güncel

PKK'dan Ayrılan Genç Evlendi, Davutoğlu Telefonla Tebrik Etti

PKK\'dan Ayrılan Genç Evlendi, Davutoğlu Telefonla Tebrik Etti

Pkk'dan ayrılıp Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'ndeki ailesinin yanına dönen 29 yaşındaki Ramazan Toy, teyzesinin kızı 21 yaşındaki Cemile Kürkçü ile evlendi.

19.03.2015 22:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pkk'dan ayrılıp Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'ndeki ailesinin yanına dönen 29 yaşındaki Ramazan Toy, teyzesinin kızı 21 yaşındaki Cemile Kürkçü ile evlendi. Düğüne davet edilen Başbakan Ahmet Davutoğlu, genç çifte danışmanıyla altın bilezik gönderip telefonla da arayarak tebrik etti. Damadın annesi Güleser Toy, Davutoğlu'ndan dağda ve cezaevinde bulunanlara çözüm bulunmasını istedi.

Siverek'in Yoğunca Mahallesi'nde çiftçilik yapan 4 çocuklu Abdurrahman ve Güleser Toy çiftinin ilk çocuğu Ramazan Toy, geçen yıl Ocak ayında PKK'ya katıldı. Suriye'ye geçip Kobani'de YPG saflarında savaşan Ramazan Toy, 7 ay sonra IŞİD ile girdiği çatışmada yaralanıp Şanlıurfa'daki tedavisinin ardından Siverek İlçesi'nde oturan ailesinin yanına döndü. Ailesiyle çiftçilik yaparak yaşamını sürdüren Ramazan Toy, teyzesinin kızı Cemile Kürkçü ile evlilik kararı alıp Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu da düğününe davet etti. Genç çift, bu akşam bir düğün salonunda düzenlenen törenle evlendi.

BAŞBAKAN BİLEZİK GÖNDERİP TELEFONLA ARADI

Düğüne davet edilen ve katılabileceğini söylenen Başbakan Ahmet Davutoğlu, genç çifte danışmanı Sevinç Özcan aracılığıyla altın bilezik gönderdi. Altın bileziği AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, gelin Cemile Kürkçü'nün koluna taktı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, daha sonra danışmanının telefonuyla önce Ramazan Toy, ardından Gelin Cemile Kürkçü ve damadın annesi Güleser Toy ile telefonla konuşarak tebriklerini iletti.

ANNE TOY, BAŞBAKAN'DAN DAĞDA VE CEZAEVİNDE BULUNANLARA ÇÖZÜM İSTEDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile telefonda Kürtçe konuşan damat Ramazan Toy'un annesi Güleser Toy, dağda ve cezaevinde bulunanlara çözüm bulunmasını istedi. Güleser Toy, Başbakan Davutoğlu'a "Çok mutluyuz sizi aramızda görseydik daha mutlu olacaktık. Herkesin düğünümüzde olması beni mutlu ederdi. Sizin elinizden geliyorsa bu meseleyi çözün. Hepimiz çözüm istiyoruz, bize Kürt ve Türk'ün hiçbir farkı yoktur, hepsi birdir. Dağdakiler ve cezaevindekiler için sizden çözüm bekliyoruz. Herkesten daha çok sizden bekliyorum. Allah sizden razı olsun, Allah kimsenin gözünü uzaklarda bırakmasın" dedi.

Güleser Toy'un Kürtçe konuşmasını milletvekili Uslu'nun Türkçe tercüme ettiği Başbakan Davutoğlu ise "Sizin görüşleriniz bizim için değerlidir" diyerek çifti mutluluk diledi.

Çiftin nikah şahitliğini yapan milletvekili Zeynep Karahan Uslu de şunları söyledi:

"Başbakanımız Çözüm Süreci'nin lider şahsiyeti olarak elbette bireysel hikayede hassasiyeti olan bir lider olarak, Ramazan kardeşimizin Cemile kardeşimiz ile yeni bir hayata başlamasında aynı samimiyetle sahiplenen bir Başbakan olarak, hem devletimizin bu evliğin gerçekleşmesindeki maddi ve sosyal destekleri bir tarafa aynı zamanda da kişisel olarak kendileri ile iletişim kurmayı arzu ettiler. Dolayısıyla bu nikah vesilesi ile gelin, damat ve anneleri ile görüşerek iyi dileklerini iletti. Ramazan kardeşimiz, Çözüm Süreci'nin gün gelecek sembolü olacak. Ramazanın hikayesi, çözümün hikayesi aslında."

Davul ve zurna eşliğinde halay çeken gelin ve damat, davetlilerin dolar yağmuruna tutuldu. - Şanlıurfa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel PKK'dan Ayrılan Genç Evlendi, Davutoğlu Telefonla Tebrik Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement