PKK Elebaşı Abdullah Öcalan'ın, Kardeşi ile Görüşmesinin Detayları Belli Oldu! Sadece 2 Cümle Söylemiş - Son Dakika
Güncel

PKK Elebaşı Abdullah Öcalan'ın, Kardeşi ile Görüşmesinin Detayları Belli Oldu! Sadece 2 Cümle Söylemiş

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, kardeşi ile görüşen PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın iki cümle kurduğunu vurgulayarak "Sağlığının iyi olduğunu söylemiş, arkadaşlara seçim çalışmalarında başarılar dilemiş." dedi.

16.01.2019 09:31  Güncelleme: 09:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, görüşme iznini ve Abdullah Öcalan'ın mesajlarını TBMM'de bir grup gazeteciye değerlendirdi. Temelli, Öcalan'ın uzun bir aradan sonra görüştüğü kardeşiyle 'sağlığının iyi olduğu' mesajını gönderdiğini ve seçim çalışmalarında başarılar dilediğini ifade etti. Görüşmeyi "Olumlu çünkü sağlık durumunu öğrenebildik. Bunu bile 2.5 yıldır öğrenemiyorduk" sözleriyle değerlendiren Temelli aile görüşünün periyodik hale gelmesi, avukatlara da görüş iznin verilmesi gerektiğini kaydetti.

Sputnik'te yer alan habere göre, Temelli, Öcalan'ın uzun bir aranın ardından kardeşi ile görüşmesi konusunda şunları söyledi:

"BUNU BİLE 2,5 YILDIR ÖĞRENEMİYORDUK"

"Bir tarafı olumlu, neden çünkü sağlık durumunu öğrenebildik. Bunu bile 2,5 yıldır öğrenemiyorduk. Dolayısıyla Öcalan'ın sağlığı ne durumdadır, ayakta mıdır, yatıyor mudur, hiçbir şey bilmiyoruz. Gerçek anlamda bir şey bilmiyoruz. Yani hani olur ya bazen off the record gelir, yok böyle bir şey. Bununla ilgili olarak olumlu görüyorum."

<a class='keyword-sd' href='/pkk/' title='PKK'>PKK</a> Elebaşı Abdullah Öcalan'ın, Kardeşi ile Görüşmesinin Detayları Belli Oldu! Sadece 2 Cümle Söylemiş
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli

'AVUKATLAR DA GÖRÜŞMELİ, SİYASETEN BİR GÖRÜŞME TRAFİĞİ DE OLMALI'

"Ama bu periyodik olarak olmalı. Hak bir haftada bir diyor. Tamam haftada bir olmuyorsa da ayda bir olsun. 2.5 yılda bir olabilir mi? Dolayısıyla bir kere aile görüşünün acilen artık siyasetten bağımsız düşünülerek önü açılmalı. Yine siyasetten bağımsız olarak ele alınacak bir diğer konu hukuk, hukuki haktır yani avukatları. Bunlar da periyodik olarak adaya gidip gelmeli. Her ne kadar Türkiye 'bu davaların hepsi sonlanmıştır, avukat görüşü yoktur' gibi bir şeye yaslansa da devam eden süreçler vardır. Kaldı ki, süreç devam etmese bile, hüküm kesinleşmiş olsa bile o davanın avukatları mahkumu görebilir. Çünkü başka hakların takibi için. Yani mahkumluğundan doğan hakları için de bir avukat ihtiyacı var. Bunların hepsini ayrı ayrı değerlendirmek lazım.Üçüncüsü esas tecridin kırılacağı yer siyaseten bir görüşme trafiği, Türkiye açısından artık bir zorunluluktur. "

"ZATEN İKİ CÜMLE KONUŞMUŞ"

Temelli, Abdullah Öcalan'ın kardeşiyle gönderdiği mesajlara ilişkin sorular üzerine de, 'Sağlığının iyi olduğunu söylemiş, arkadaşlara seçim çalışmalarında başarılar dilemiş. Onun dışında başka bir mesajı yok. Zaten iki cümle konuşmuş yani. Çok kısa sürmüş" dedi. Temelli, Öcalan'ın Leyla Güven'in açlık grevinden haberdar olduğunu da belirterek, bu konuda herhangi bir mesajın kendilerine ulaşmadığını kaydetti. Temelli, "Hiçbir yorum yok, bize de ulaşan bu anlamda bir şey yok" dedi.

NE OLMUŞTU?

İmralı Cezaevi'nde kalan Abdullah Öcalan, yaklaşık 2,5 yıl sonra ilk kez aile görüş başvurusu kapsamında kardeşi Mehmet Öcalan ile görüşmüştü. Mehmet Öcalan, en son 11 Eylül 2016'da İmralı'ya giderek bir görüşme gerçekleştirmişti.

PKK Elebaşı Abdullah Öcalan\'ın, Kardeşi ile Görüşmesinin Detayları Belli Oldu! Sadece 2 Cümle Söylemiş

Son Dakika Güncel PKK Elebaşı Abdullah Öcalan'ın, Kardeşi ile Görüşmesinin Detayları Belli Oldu! Sadece 2 Cümle Söylemiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Dilovası'nda Tabancalı Saldırı: Bir Kişi Ağır Yaralandı
    12:38 Dilovası'nda Tabancalı Saldırı: Bir Kişi Ağır Yaralandı

    Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde bir kişi, otomobilinden indiği sırada husumetlisinin tabancalı saldırısına maruz kaldı. Saldırgan olay yerinde tabancayı bırakıp kaçarken, polis saldırganın yakalanması için çalışma başlattı. Yaralanan kişi ise hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • Afyonkarahisar'da geyik kazası: 2 kişi yaralandı
    12:37 Afyonkarahisar'da geyik kazası: 2 kişi yaralandı

    Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, bir minibüs geyiğe çarptı ve 2 kişi yaralandı. Kazada yaralananlar hastaneye kaldırıldı.

  • Diyarbakır'da Öğrenciler İçin Ses Yarışması Düzenlendi
    12:37 Diyarbakır'da Öğrenciler İçin Ses Yarışması Düzenlendi

    Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü, depremlerin öğrenciler üzerindeki etkisini azaltmak ve yetenekli çocukları keşfetmek amacıyla ses yarışması düzenledi. Yarışmanın ilçe finalleri başladı ve birinci seçilen öğrenciler il finalinde yarışacak. Yarışmada öğrenciler türküler seslendirirken öğretmenleri de sazlarıyla eşlik ediyor. Yarışmanın amacı, öğrencilerin yeteneklerini keşfetmek ve depremlerin verdiği stresi atmak olarak belirtildi.

  • Unutulmaya Yüz Tutmuş Gomalak Ustası Ayhan Kaymak, Gençlere Mesleği Öğretmek İstiyor
    12:36 Unutulmaya Yüz Tutmuş Gomalak Ustası Ayhan Kaymak, Gençlere Mesleği Öğretmek İstiyor

    43 yıldır Gomalak ustalığı yapan Ayhan Kaymak, mesleğin unutulmaya yüz tuttuğunu ve gençlere öğretmek istediğini belirtti. Gomalak, antik ürünlerin yenilenmesinde kullanılan bir yöntemdir ve ustalarının sayısı her geçen gün azalmaktadır. Ayhan Kaymak, mesleğini gençlere öğreteceği bir atölye kurmayı hedeflemektedir.

  • AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Vatandaşlarla İftar Programında Buluştu
    12:36 AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Vatandaşlarla İftar Programında Buluştu

    AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya, Taşkent Caddesi'nde düzenlenen iftar programında vatandaşlarla bir araya geldi. Çetinkaya, yüzlerce kişinin katıldığı iftar programında birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, Karabük'e hizmet etme sözü verdi. Programa AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç ve AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt da katıldı.

  • Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Spor Okulu Öğrencileri Derece Elde Etti
    12:36 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Spor Okulu Öğrencileri Derece Elde Etti

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki ücretsiz spor okullarında eğitim gören Cimnastik Kulübü öğrencileri, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Cimnastik Müsabakalarında derece elde etti. Köşkler Spor Salonunda düzenlenen müsabakada, DBB sporcuları Emel Eslem Turgut birinci, Azra Neva Zengin üçüncü ve Hevin Rojvina Kurçak dördüncü oldu.

  • İzmit Belediyesi Anıtpark'ta Mobil Aşeviyle İftar Sofrası Kuruyor
    12:35 İzmit Belediyesi Anıtpark'ta Mobil Aşeviyle İftar Sofrası Kuruyor

    İzmit Belediyesi, her gün Anıtpark'ta mobil aşevi aracılığıyla iftar sofrası kuruyor. Ramazan ayının sonuna kadar devam edecek olan uygulamaya İzmitliler ilgi gösteriyor.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi İşçileri Eyleme Çıktı
    12:35 İzmir Büyükşehir Belediyesi İşçileri Eyleme Çıktı

    Belediye-İş Sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında devam eden TİS görüşmelerinin tıkanması sonucu yaklaşık 6 bin işçi eyleme çıktı. İşçiler, İzmir Büyükşehir Belediyesi Egemenlik Evi Binası önünde oturma eylemi başlatacak.

  • Esenyurt Belediyesi Parklarda Yenileme ve Bakım Çalışmalarına Devam Ediyor
    12:35 Esenyurt Belediyesi Parklarda Yenileme ve Bakım Çalışmalarına Devam Ediyor

    Esenyurt Belediyesi ekipleri, parklarda yenileme ve bakım çalışmaları yaparak, parkları temiz ve modern bir görünüme kavuşturuyor.


Advertisement