PKK'lı Oğlunun Cenazesinde Evine Türk Bayrağı Asan Baba Komisyonda Konuştu - Son Dakika
Güncel

PKK'lı Oğlunun Cenazesinde Evine Türk Bayrağı Asan Baba Komisyonda Konuştu

PKK\'lı Oğlunun Cenazesinde Evine Türk Bayrağı Asan Baba Komisyonda Konuştu

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde oluşturulan, 'Terör ve şiddet olayları kapsamında yaşam hakkı ihlallerinin incelenmesine' yönelik alt komisyon, Hakkari'de ölü ele geçirilen PKK'lı Sezer Arslan'ın babası Mehmet Arslan'ı dinledi.

12.01.2012 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde oluşturulan, 'Terör ve şiddet olayları kapsamında yaşam hakkı ihlallerinin incelenmesine' yönelik alt komisyon, Hakkari'de ölü ele geçirilen PKK'lı Sezer Arslan'ın babası Mehmet Arslan'ı dinledi. Oğlunun cenazesinde evine Türk bayrağı asan baba Arslan, "Oğlumun PKK ile hiçbir ilgisi yoktu. Kandırılarak dağa kaçırıldı" dedi.

Geçen yıl Kasım ayında Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda öldürülen Sezer Arslan'ın babası Mehmet Arslan TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda konuştu. 15 çocuğundan biri olan Sezer Arslan'ın 2 yıl önce kaybolduğunu ve her yerde aradığını söyleyen Mehmet Arslan, "Aklım kesmiyor. PKK'ya gittiğini bilmiyorduk o zaman. Oğlumun PKK ile hiçbir ilgisi yoktu. Kandırılarak dağa kaçırıldı" diye konuştu.

'CENAZEYİ KENDİMİZ DEFNETTİK'

Arslan ailesinin yaşadığı Muş'un Korkut İlçesi'ne bağlı İçboğaz Köyü Muhtarı Mehmet Arat da komisyona olaya ilişkin bilgi verdi. Sezer Arslan'ın ölüm haberini internetten aldıklarını söyleyen Arat, "Teşhis için Malatya'ya gidildi. Bizim çocuğumuzun cenazesi üzerinden rant elde edilmesini engellemek için devlet büyüklerimizden yardım istedik. 'Bizim çocuğumuz PKK'lı değildi, kandırıldı. Cenazemizi verin gömelim' dedik. Cenazemizi aile arasında düzenlenen bir törenle kendimiz defnettik" dedi.

Ailenin, oğlullarının cenazesinde evlerine Türk bayrağı asması ile ilgili olarak da Muhtar Mehmet Arat, "Bu duruşumuz ülkenin her yerinde takdirle karşılandı ve çok olumlu mesajlar aldık. Bölgeye bakış açısı artık değişti. Batıdaki illerde ne hizmet varsa hepsini almaya başladık. Bunlar çok güzel ama artık huzur da istiyoruz" diye konuştu.

DHA(MV/COŞ) - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel PKK'lı Oğlunun Cenazesinde Evine Türk Bayrağı Asan Baba Komisyonda Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement